Att planera inför bröllop kan för många innebär att en dröm blir sann, då vill man inte lägga tid eller fokus på eventuella problem som kan dyka upp i framtiden. Vill du bara fokusera på detta för en stund går det bra att skriva äktenskapsförord när ni är gifta, det behöver inte ske innan bröllopet. Är du osäker på vad som gäller för äktenskapsförord och skilsmässa bör du kontakta en advokat. Du kan då rådfråga vad som är viktigt att tänka på, men du kan också få hjälp med att skriva papperna.

Genom att anlita en juridisk person ser man inte bara till att få papper och handlingar som blir giltiga, du som person slipper att bära det tunga lasset som det kan innebära att sköta denna form av handlingar. Du och din partner kan fokusera på er kärlek och lycka och de som arbetar med det dagligen kan se till så att ingen av er kan göra så att den andre blir helt barskrapad om ni skulle bli osams.

Kommer en skilsmässa till den punkt att man inte kan dela upp ägodelar utan att bli osams kommer det troligen bara att bli en än mer infekterad relation, har man tidigare delat så mycket är det tråkigt om det skulle sluta i total katastrof. Genom att ha äktenskapsförord i grunden, kan man göra delningen mindre slitsam. När äktenskapsförorden är skrivna och signerade av bägge parter är det viktigt att lämna in det till Skatteverket så att de registrerar det.

Vad ska äktenskapsförord handla om?

Det är meningen att det skall ses som en trygghet, för dig och din partner men också för era släktingar. Skulle det vara så att ni går bort kommer denna form av avtal kunna klargöra hur man skall göra med saker som blir kvar. Det man skriver blir en trygghet för det du tar med dig in i förhållandet