Hur många SM-guld har AIK i Allsvenskan?

Allsvenskan är Tillbaka – Dags för en Spännande Återstart!

Efter ett längre speluppehåll från Allsvenskan där EM-febern tagit över är det äntligen tid att återigen sparka igång den finaste av ligor. Den 6 juli är datumet för alla fotbollsälskare då Sveriges mest prestigefyllda fotbollsliga återigen står i fokus. Med 18 omgångar kvar av säsongen 2024 finns det mycket att spela om och allt kan fortfarande hända. För dem som vill hålla sig uppdaterade med de senaste nyheterna, tabeller och kommande sändningar av Allsvenskan på TV rekommenderar vi varmt Tvsporten.nu

Återstarten av Allsvenskan 

Inför återstarten leder Malmö FF tabellen med 32 poäng efter 13 spelade matcher, tätt följt av Djurgårdens IF med 25 poäng och Mjällby AIF på tredje plats med 23 poäng. Malmö FF har imponerat med sin starka offensiv, vilket har resulterat i hela 34 mål hittills under säsongen. Lägg därtill endast 9 insläppta och det står klart att de himmelsblå stått för en otroligt stark vårsäsong. Djurgården har också visat på stabilitet och förmåga att vinna matcher, något som kan vara avgörande under de kommande månaderna. 

Andra lag som Hammarby IF och nykomlingen GAIS har också presterat bra och ligger på fjärde respektive femte plats i tabellen, båda på 21 poäng. Allsvenskan är känd för sin oförutsägbarhet, och med så många matcher kvar att spela kan vad som helst hända. 

Tittar man längre ner i tabellen är det även där jämt mellan lagen. Västerås har ett tufft läge med 8 poäng inför omstarten men kan med ett par segrar i bagaget ta klivet upp på säker mark. 

Europaspel för de Allsvenska Lagen 

En annan spännande aspekt av sommaren är de Allsvenska lagens kvalspel till europeiska turneringar. Malmö FF, i form av svenska mästare, har kvalificerat sig för Champions League-kvalet, medan Elfsborg, Djurgården och BK Häcken får chansen att slåss om en plats i Europa League respektive Europa Conference League. Kvalspelet innebär inte bara en möjlighet för dessa lag att mäta sina krafter mot internationellt motstånd, utan också en chans att generera viktiga intäkter och stärka klubbarnas internationella rykte. 

Framgångar i Europa har tidigare visat sig vara en katalysator för klubben att växa både sportsligt och ekonomiskt. Djurgården har även dem i och med sina framgångar under senare år följt samma fotspår och satt sitt namn på den europeiska fotbollskartan. 

En Spännande Höst väntar 

När Allsvenskan återstartar den 6 juli, kan vi förvänta oss en höst fylld av dramatik och spänning. Frågor om vem som kommer att stå som svenska mästare när säsongen avslutas i november är fortfarande osvarade. Malmö FF må vara favoriter, men med utmanare som Djurgården och Hammarby tätt jagandes bakom, kommer varje match att vara av yttersta vikt.

För fansen innebär detta att varje helg kommer att vara en fest av fotboll där varje poäng och varje mål kan vara avgörande. Oavsett vilket lag du hejar på, är det tydligt att Allsvenskan 2024 har alla ingredienser för att bli en minnesvärd säsong. Missa inte ett ögonblick av denna fotbollsfest – det bästa av svensk fotboll är tillbaka! 

För de senaste uppdateringarna och detaljer om var du kan följa matcherna, besök Tvsporten.nu. Här hittar du all information du behöver för att inte missa en enda match från Allsvenskan. Låt oss nu njuta av en spännande höst och se vilket lag som till slut får lyfta Lennart Johanssons pokal!

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE