albin ekdal

Allt om Albin Ekdal: Lön, Statistik, Nuvarande lag och mer!

Vilken svensk fotbollsspelare, född en sommardag i Stockholm, har gjort sig ett namn på fotbollsplaner både hemma och utomlands? Rätt svar är Albin Ekdal. Född den 28 juli 1989 i Hässelby, Stockholm, har Ekdal snabbt klättrat uppåt i fotbollsvärlden. Hans väg till framgång började i IF Brommapojkarna, där han gjorde sin allsvenska debut i april 2007. Sedan dess har han spelat för flera framstående klubbar, både i Sverige och utomlands.

Ekdals karriär är en inspirerande berättelse om talang, hårt arbete och beslutsamhet. Från hans tidiga dagar i Brommapojkarna till hans nuvarande roll i den italienska klubben Spezia Calcio, har Ekdal visat en osviklig vilja att förbättra sitt spel och bidra till sina lag. Men vem är Ekdal utanför fotbollsplanen? Hur har hans uppväxt och familjebakgrund påverkat hans karriär? Och vad kan vi förvänta oss av honom i framtiden? Dessa frågor kommer att utforskas i denna artikel, medan vi tar en närmare titt på Albin Ekdals liv och karriär.

Snabbfakta

AttributInformation
NamnAlbin Ekdal
Födelsedatum28 juli 1989
FödelseortHässelby, Stockholm
Nuvarande lagSpezia Calcio
Tidigare lagIF Brommapojkarna, Juventus, Bologna, Cagliari Calcio, Hamburger SV, Sampdoria
PositionMittfältare
Lön800 000 euro/år (cirka 8,5 miljoner SEK)
FruCamilla Sjödahl-Essén
BarnTvå barn
LandslagSverige

Albin Ekdals karriär i Italien: Från Juventus till Spezia

Albin Ekdal, en begåvad svensk fotbollsspelare, har haft en betydande karriär i Italien. Hans fotbollsresa i Italien började i den anrika klubben Juventus, där han anslöt sig 2008. Ekdal, som då var en ung och lovande mittfältare, fick chansen att visa upp sina färdigheter på den stora scenen. Hans Serie A-debut kom samma år, vilket markerade början på en framgångsrik period i italiensk fotboll.

Trots att Ekdals tid i Juventus var kort, var den betydelsefull. Han tillbringade två år i klubben innan han såldes till Bologna 2010. I Bologna fick Ekdal mer speltid och möjlighet att utveckla sina färdigheter ytterligare. Efter en säsong i Bologna, var det dags för Ekdal att ta nästa steg i sin karriär.

Cagliari Calcio blev Ekdals nästa destination. I Cagliari blev Ekdal en nyckelspelare och en av de bäst betalda spelarna i laget. Han blev snabbt en favorit bland fansen och gjorde ett starkt intryck på den italienska fotbollsscenen.

Efter Cagliari valde Ekdal att prova på spel i Tyskland och anslöt sig till Hamburger SV. Trots flera skador under sin tid i Hamburg, visade Ekdal prov på sin talang och bidrog till lagets prestationer.

Men Italien drog i honom, och 2018 återvände Ekdal till Serie A genom att skriva på för Sampdoria. Han tillbringade två säsonger i klubben och fortsatte att imponera med sin skicklighet och talang.

I juli 2022 värvades Ekdal av Spezia Calcio. Han skrev på ett tvåårskontrakt med klubben, vilket innebär att han kommer att fortsätta sin karriär i Italien till sommaren 2024. Ekdals karriär i Italien, från Juventus till Spezia, har varit imponerande. Han har visat prov på sin talang och skicklighet på fotbollsplanen och fortsätter att vara en viktig spelare på både klubbnivå och i det svenska landslaget.

Internationell karriär

Albin Ekdal har haft en framstående karriär i det svenska landslaget sedan han gjorde sin debut den 10 augusti 2011 i en vänskapsmatch mot Ukraina, där han byttes in som ersättare för Sebastian Larsson i den 60:e minuten och bidrog till Sveriges 1–0-vinst.

Ekdals resa fortsatte när han blev uttagen till Sveriges trupp för UEFA Euro 2016 i Frankrike. Trots en allvarlig skärskada i ryggen, som han ådrog sig under firandet av Hamburgs Bundesliga-överlevnad, var han en del av laget som tyvärr hamnade sist i sin grupp.

I juni 2018 nådde Ekdals karriär en ny höjdpunkt när han blev uttagen i Sveriges trupp för FIFA-världsmästerskapet i Ryssland. Han spelade i alla fem matcherna som ledde Sverige till kvartsfinalen.

Ekdal var även en del av Sveriges trupp för UEFA Euro 2020, vilket visar på hans fortsatta betydelse för landslaget.

Men Ekdals karriär i landslaget började långt innan hans debut i A-landslaget. Redan den 30 september 2008 blev han uttagen till U21-landslaget för en match mot Georgiens U21-landslag, som dock ställdes in. Istället blev det en inofficiell landskamp mot Superettan-laget Landskrona BoIS, där Ekdal spelade hela matchen på mittfältet.

Ekdals första uttagning till A-landslaget kom den 4 september 2010 för en EM-kvalmatch mot San Marino, men han fick ingen speltid. Detta berodde på att han hade fått sitt andra gula kort i kvalet till U21-EM 2011 och blev avstängd i både U21- och A-landslaget för en match.

Trots motgångar och skador har Ekdal fortsatt att vara en viktig spelare för Sverige. Han startade i 8 av de 10 EM-kvalmatcherna inför EM 2016, men missade de avgörande playoff-matcherna mot Danmark på grund av en fotskada. Sverige vann dock och kvalificerade sig för mästerskapet.

Albin Ekdals | Familj, fru och privatliv

Albin Ekdal, känd för sin framstående karriär på fotbollsplanen, har även ett betydande liv utanför sportens värld. Hans personliga liv och familjerelationer har spelat en viktig roll i hans utveckling som individ och professionell fotbollsspelare.

Tidiga liv och uppväxt

Albin Ekdal föddes i Hässelby, Stockholm, den 28 juli 1989. Han är son till den välkända TV-profilen Lennart Ekdal. Albin är inte ensam om att ha en passion för fotboll i familjen. Hans yngre bror, Hjalmar Ekdal, är också en professionell fotbollsspelare och spelar för Burnley i Premier League.

Starten på fotbollskarriären

Albins intresse för fotboll väcktes tidigt. Hans första kliv in i den professionella fotbollsvärlden tog han med IF Brommapojkarna, där han gjorde sin allsvenska debut i april 2007. Albin Ekdal visade tidigt potential och assisterade till ett mål i sin första match. Detta markerade starten på en framstående fotbollskarriär som har sträckt sig över flera länder och inkluderat spel i några av de största klubbarna i världen.

Fru & Familjeliv

Albin Ekdal har även lyckats balansera sin framstående fotbollskarriär med ett rikt familjeliv. Han är gift med Camilla Sjödahl-Essén och tillsammans har de två barn. Paret gifte sig i en festlig ceremoni i Stockholm, som inkluderade flera profiler från fotbollsvärlden, inklusive Victor Nilsson Lindelöf och hans fru Maja Nilsson Lindelöf, Sanna och John Guidetti, Mikael och Josefin Lustig, Ludwig Augustinsson och fästmö Miranda Sterner samt Patrik Carlgren med fru Charlotte Frithiofsson Carlgren.

Ekdals liv utanför fotbollsplanen är lika engagerande som hans professionella karriär. Hans framgångar på planen matchas av hans engagemang och dedikation till sin familj och personliga liv. Trots kraven från en karriär i toppen av internationell fotboll, har Albin Ekdal lyckats bibehålla en stark koppling till sina rötter och de personer som betyder mest för honom.

Albin Ekdal | Lön

Ekdal, som tidigare har spelat för flera framstående klubbar som Juventus, Bologna och Sampdoria, skrev på för Spezia Calcio i juli 2022. Detta markerade en ny fas i hans karriär, då han återigen valde att spela i den italienska Serie A. Ekdals kontrakt med Spezia Calcio sträcker sig till sommaren 2024, vilket innebär att fansen kan förvänta sig att se honom i aktion för klubben under de kommande säsongerna.

Albin Ekdals lön: En av de bäst betalda spelarna i laget

Ekdals lön hos Spezia Calcio är en tydlig indikation på hans värde för klubben. Hans lön väntas landa på 800 000 euro per år, motsvarande cirka 8,5 miljoner svenska kronor. Denna betydande inkomst gör Ekdal till en av de bäst betalda spelarna i laget, vilket bekräftar hans position som en viktig del av Spezia Calcios uppställning.

Ekdals ekonomiska framgångar är resultatet av hans hårt arbete, talang och engagemang på fotbollsplanen. Hans prestationer i både den svenska och den internationella fotbollen har gjort honom till en eftertraktad spelare, vilket reflekteras i hans kontrakt och lön.

Albin Ekdal fortsätter att visa att han är en spelare av högsta klass, och hans ekonomiska framgångar är ett bevis på detta. Med sin nuvarande position i Spezia Calcio, och med tanke på hans tidigare prestationer, är det säkert att säga att Ekdal kommer att fortsätta att göra avtryck inom fotbollen.

Ekdals Essens: Från Gräsroten till Gräddtoppen

Albin Ekdal har skulpterat ett namn i fotbollens hall av framstående spelare. Från de tidiga dagarna i Hässelby till att bli en av de mest betrodda spelarna i Spezia Calcio, har hans resa varit både inspirerande och imponerande.

Ekdal har inte bara visat enastående skicklighet på planen, utan också en stark karaktär och en vilja att alltid sträva efter mer. Hans framgångar i Italien – från Juventus till Spezia – är bevis på hans talang och uthållighet. Men det är inte bara hans fotbollskarriär som gör honom till en särskild individ.

Albin Ekdal har visat att det är möjligt att balansera en framgångsrik karriär med ett rikt och givande personligt liv. Hans bröllop med frun, Camilla Sjödahl-Essén, och deras två barn, är en viktig del av hans liv. Dessutom har han en stark familjeband, särskilt med sin bror Hjalmar Ekdal, vilket visar att familjen är en viktig del av hans liv.

Med en lön som gör honom till en av de bäst betalda spelarna i sitt lag, visar Ekdal att han har uppnått stor framgång på fotbollsplanen. Hans kontrakt med spezia sträcker sig till sommaren 2024, vilket ger honom möjlighet att fortsätta att visa sin talang och bidra till lagets framgång.

Albin Ekdal är mer än bara en framstående fotbollsspelare; han är en förebild för unga spelare, en hängiven familjeman och en symbol för hårt arbete och hängivenhet. Hans karriär och personliga liv visar att framgång kommer till dem som är villiga att arbeta för det, oavsett om det är på fotbollsplanen eller utanför den.

Vanliga frågor och svar om Albin Ekdal

Denna sektion innehåller de mest frekvent ställda frågorna om Albin Ekdal. Frågorna berör bland annat hans fotbollskarriär, familjeliv och löneinformation.

Vem är Albin Ekdal?

Albin Ekdal är en framstående svensk fotbollsspelare som för närvarande spelar som mittfältare för den italienska klubben Spezia Calcio. Han har även representerat det svenska landslaget i flera stora turneringar.

Vilka klubbar har Albin Ekdal spelat för?

Ekdal har spelat för flera klubbar i både Italien och Tyskland, inklusive Juventus, Bologna, Cagliari Calcio, Hamburger SV och Sampdoria. Sedan 2022 spelar han för Spezia Calcio.

Vilken position spelar Albin Ekdal på fotbollsplanen?

Albin Ekdal spelar främst som defensiv mittfältare, men han har också agerat som central mittfältare och högermittfältare under sin karriär.

Vem är Albin Ekdals fru?

Albin Ekdal är gift med Camilla Sjödahl-Essén. Paret gifte sig i Stockholm och de har tillsammans två barn.

Har Albin Ekdal några syskon som också är fotbollsspelare?

Ja, Albin Ekdal har en yngre bror, Hjalmar Ekdal, som också är en professionell fotbollsspelare. Hjalmar spelar för närvarande för Burnley i Premier League.

Hur mycket tjänar Albin Ekdal?

Ekdals lön förväntas landa på 800 000 euro per år, vilket motsvarar cirka 8,5 miljoner svenska kronor.

Vilka utmärkelser har Albin Ekdal vunnit?

Albin Ekdal har blivit erkänd för sin prestation på fotbollsplanen och har vunnit priset som Årets mittfältare på Fotbollsgalan tre gånger.

Vilken roll spelar Albin Ekdal i det svenska landslaget?

Albin Ekdal har representerat Sverige i flera stora turneringar, inklusive UEFA Euro 2016, 2018 FIFA World Cup och UEFA Euro 2020. Han är känd för sin defensiva mittfältsroll och hans förmåga att kontrollera spelet och bryta motståndarnas anfall.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE