caroline seger partner

Allt om Caroline Seger: Partner, Lön, Statistik, Karriär och mer!

Caroline Seger – ett namn som är känt bland fotbollsentusiaster och representerar styrkan och uthålligheten i svensk damfotboll. Född den 19 mars 1985 i Gantofta, har Seger utvecklats från en lokal klubbspelare till en framträdande fotbollsspelare i Sverige och på den internationella scenen. Men vad mer finns det att veta om Caroline Seger? Har Caroline Seger partner? Hur ser hennes familjeliv ut? Vad tjänar hon i lön och hur ser hennes karriärstatistik ut?

Seger, som för närvarande spelar som mittfältare för FC Rosengård och har varit kapten för det svenska landslaget sedan 2009, har en lång och internationell fotbollskarriär. Med över 240 framträdanden och 32 mål för landslaget har Seger spelat en viktig roll i Sveriges framgångar, inklusive två olympiska silvermedaljer och två bronsmedaljer i FIFA:s dam-VM.

Snabbfakta om Caroline Seger

EgenskapInformation
NamnCaroline Seger
Födelseår och ort1985, Gantofta
KlubbFC Rosengård
PositionMittfältare
LandslagSvenska damlandslaget
LandslagsdebutMars 2005
Landskamper/målÖver 240/32
Tidigare klubbarLinköpings FC, Philadelphia Independence, Western New York Flash, LdB FC Malmö, Tyresö FF, Paris Saint-Germain, Olympique Lyonnais
MeriterDamallsvenskans Rookie of the Year 2005, Midfielder of the Year 2006 och 2009, Diamantbollen 2009
PartnerOlivia Schough
FamiljFöräldrar: Mikael och Birgitta Seger, Syster: Jenny
LönCa 1 miljon SEK/år (2020)
MarknadsvärdeEj specificerat
KontraktFC Rosengård (2019-2022)

Caroline Seger karriär

Caroline Seger har haft en lång och framgångsrik karriär i både klubb- och landslagssammanhang. Hon spelar nu för FC Rosengård, men har tidigare representerat flera toppklubbar runt om i världen.

Caroline Seger landslagskarriär

Seger gjorde sin debut som spelare i det svenska landslaget i mars 2005 i en match mot Tyskland under Algarve Cup. Hon deltog i UEFA Women’s Euro 2005 i Nordvästra England, där Sverige förlorade mot Norge i semifinalen.

I juli 2008, trots en lårskada, deltog Seger i de Olympiska spelen i Beijing. Sverige förlorade dock mot Tyskland i kvartsfinalen med 2-0. Efter att flera erfarna spelare drog sig tillbaka från landslaget, fick Seger en framträdande roll.

Seger tog över som lagkapten efter Victoria Sandell Svensson och ledde Sverige till en tredjeplats i VM 2011. Trots att de förlorade mot Japan i semifinalen, säkrade Sverige tredjeplatsen genom att besegra Frankrike med 2-1.

Efter Lotta Schelins pensionering blev Seger ensam kapten för landslaget. Hon ledde Sverige till VM 2019 i Frankrike och spelade sin 200:e match för Sverige i en 2-1-seger mot England, vilket säkrade en tredjeplats i turneringen.

Caroline Seger klubblagskarriär

Seger började sin klubbkarriär med Linköpings FC 2005 och stannade med laget fram till 2009. Under sin tid i Linköpings spelade Seger som en hårt arbetande central mittfältare och tjänade även som lagets kapten. Linköpings slutade konsekvent i topp fyra av Damallsvenskan under Segers fem säsonger med laget. De vann Svenska Cupen tre gånger under denna period. [källa]

Efter att ha imponerat i Linköpings, flyttade Seger till USA för att spela för Philadelphia Independence i Women’s Professional Soccer (WPS). Hon skrev på ett treårigt kontrakt med Philadelphia i december 2009. Trots en stark första säsong, förlorade laget mot FC Gold Pride i WPS Championship.

Efter en säsong i Philadelphia bytte Seger klubb till Western New York Flash, där hon hjälpte laget att säkra bästa ligaplaceringen och vann Championship-spelet.

När Seger återvände till Sverige 2011, gick hon till LdB FC Malmö och senare till Tyresö FF, där hon vann Damallsvenskan 2012. Efter finansiella problem hos Tyresö, flyttade Seger till Paris Saint-Germain i juni 2014.

Seger gick till Olympique Lyon 2016, där hon spelade en avgörande roll i Lyons segrar i Division 1 Feminine, Coupe de France Feminine och UEFA Women’s Champions League.

Seger återvände till Sverige 2017 och gick med i FC Rosengård i Damallsvenskan. Hon hjälpte Rosengård att vinna Svenska Cupen Damer och att sluta tvåa i ligan.

Meriter & Priser

Seger har vunnit flera individuella utmärkelser under sin karriär. Hon utsågs till Damallsvenskans Rookie of the Year 2005 och Midfielder of the Year 2006 och 2009. Hon tilldelades även Diamantbollen 2009, vilket erkände henne som årets bästa svenska damfotbollsspelare.

Under hennes tid med Linköpings, Philadelphia Independence, Western New York Flash, LdB FC Malmö, Tyresö FF, Paris Saint-Germain och Olympique Lyon, har Seger hjälpt sina lag att vinna flera ligatitlar, cupsegrar och internationella titlar. Med landslaget har hon nått framgångar i flera stora turneringar, inklusive VM och Olympiska spelen.

Caroline Seger privatliv

Caroline Segers privatliv är en intressant blandning av dedikation till fotbollen och starka personliga relationer. Hennes liv utanför fotbollsplanen är fyllt med kärlek, stöd och en passion för att driva förändringar inom idrotten.

Har Caroline Seger partner?

Ja, Caroline Seger har en partner, Olivia Schough. De två möttes först när de spelade för det svenska damlandslaget i fotboll och har varit tillsammans sedan dess. De bor tillsammans i Malmö, där de flyttade in tillsammans i december 2020. Caroline och Olivias relation har varit en inspirationskälla för många unga kvinnliga fotbollsspelare som ser upp till dem som förebilder. Även om de inte officiellt är gifta, har de varit öppna med sin relation och det stöd de ger varandra både på och utanför planen.

Caroline Seger partner – Olivia Schough

Olivia Schough, Caroline Segers partner, är också en framstående fotbollsspelare. De två har skapat en stark koppling både på och utanför fotbollsplanen, och deras gemensamma passion för sporten har bara stärkt deras relation. Tillsammans navigerar de genom utmaningarna och triumferna i sina respektive karriärer, inspirerar varandra att nå nya höjder och står upp för jämställdhet inom sporten.

Caroline Seger familj

Caroline Segers familj har spelat en betydande roll i hennes liv, genom att erbjuda stöd genom hela hennes karriär och personliga resa. Hennes föräldrar, Mikael och Birgitta Seger, har alltid varit där för henne, och har varit en pelare av styrka för Caroline, inte bara i hennes professionella strävanden, utan också i att navigera i hennes sexualitet. Caroline har alltid kunnat vända sig till sina föräldrar när hon behövt vägledning eller någon som lyssnar.

Förutom hennes föräldrar har Caroline en syster som heter Jenny. Familjen har stått inför utmaningar på grund av Jennys kamp med drogmissbruk, vilket har påverkat dem djupt. Men det finns ett hopp, eftersom Jenny har varit drogfri sedan 2019. Hela familjen, inklusive Jenny, hejade på damlandslaget under VM 2019, vilket visade deras enhet och motståndskraft. Carolines personliga resa har formats av dessa erfarenheter, och hon har blivit starkare som ett resultat.

Caroline Seger barn

Det finns ingen offentlig information om att Caroline Seger har barn. Det är viktigt att notera att personliga val gällande familjeplanering är privata frågor som kanske inte delas med allmänheten.

En granskning av Caroline Segers finansiella status

Caroline Seger har gjort sig ett namn inom fotbollsvärlden och med det kommer en betydande inkomst. Det är viktigt att notera att alla siffror som presenteras här är uppskattningar och inte officiella uppgifter.

Caroline Seger lön

Seger, en av de mest framstående spelarna i svensk damfotboll, har en rapporterad årslön på cirka 1 miljon kronor. År 2019 tjänade hon 1 041 003 kronor. Med tanke på att hennes kontrakt sträcker sig från 2019 till 2022, kan vi anta att hennes årslön förblir relativt konstant under denna period. Detta placerar Seger i den högre änden av löneskalan för kvinnliga fotbollsspelare, men det är fortfarande en bråkdel av vad hennes manliga motsvarigheter tjänar.

Caroline Seger marknadsvärde

Segers marknadsvärde är svårt att uppskatta eftersom det inte finns någon officiell information tillgänglig. Hennes värde som spelare kan dock ses i hennes prestationer på planen och hennes bidrag till de lag hon spelar för. Seger har även ett antal sponsoravtal, inklusive ett med sportklädesmärket Nike, vilket bidrar till hennes sammanlagda inkomst och ökar hennes marknadsvärde.

Caroline Seger kontrakt

Segers nuvarande kontrakt med FC Rosengård sträcker sig från 2019 till 2022. Detaljer om kontraktets specifika villkor är inte offentligt tillgängliga, men det är känt att det innehåller en årslön på cirka 1 miljon kronor. Vad som händer efter 2022 är ännu okänt, men med tanke på Segers prestationer och betydelse för laget, kan det vara troligt att FC Rosengård kommer att försöka förlänga hennes kontrakt.

Statistik för Caroline Seger

Caroline Segers statistik speglar hennes imponerande karriär som fotbollsspelare. Med över 200 landskamper och ett flertal mål, både i landslaget och i klubblag, har Seger etablerat sig som en av Sveriges mest framstående kvinnliga fotbollsspelare.

Caroline Seger landslagsstatistik

Seger gjorde sitt första mål för det svenska landslaget den 13 mars 2005 under Algarve Cup i Loulé, Portugal. I en match mot Norge lyckades Seger hitta nätet och bidrog till att säkra en 1-1 oavgjord match. Detta var bara början på hennes målskytte.

Under åren har Seger fortsatt att göra avtryck på den internationella scenen. Hon har gjort avgörande mål i olika tävlingar, inklusive kvalificeringen till UEFA Women’s Euro 2009 och kvalet till världsmästerskapet 2011. Hennes förmåga att hitta nätet var tydlig när hon hjälpte Sverige att säkra segrar mot formidabla motståndare.

Segers målskytte sträckte sig inte bara till internationella turneringar. I vänskapsmatcher visade hon sina färdigheter och bidrog till sitt lags framgång. Ett anmärkningsvärt vänskapsmatch var mot England den 4 juli 2013, i Ljungskile, Sverige. Seger gjorde ett mål och hjälpte sitt lag att säkra en övertygande 4-1 seger.

Dessutom lyste Segers talang starkt i stora turneringar som FIFA Women’s World Cup och de olympiska spelen. I världsmästerskapet för kvinnor 2019, som hölls i Frankrike, gjorde hon avgörande mål mot Chile och Tyskland, vilket hjälpte Sverige att avancera genom turneringen. Hennes bidrag var avgörande för Sveriges resa till semifinalerna.

Segers framgång sträckte sig även till de olympiska spelen. I damernas olympiska fotbollsturnering 2020 som hölls i Tokyo, spelade hon en viktig roll i Sveriges imponerande prestation. Hon gjorde mål mot USA, Australien och Japan, vilket hjälpte hennes lag att säkra segrar och slutligen nå guldmedaljmatchen.

Caroline Seger klubblagsstatistik

I klubblag har Seger också haft en framstående karriär. Hon har spelat i flera framstående klubbar, inklusive Linköpings FC, Tyresö FF och Paris Saint-Germain. Hennes prestationer på klubbnivå har varit lika imponerande som hennes internationella framgångar. Hennes mål och assist har bidragit till att hennes klubbar har vunnit flera titlar, inklusive Damallsvenskan och Svenska Cupen.

Under hennes tid i Linköpings FC, var Seger en nyckelspelare och bidrog till att klubben vann Damallsvenskan 2009. Med Tyresö FF, var hon också instrumental i att hjälpa klubben att nå finalen i UEFA Women’s Champions League 2013-2014.

På Paris Saint-Germain, fortsatte Seger att visa sin talang och bidrog till att klubben nådde finalen i UEFA Women’s Champions League 2014-2015. Hennes prestationer i klubblag har cementerat hennes status som en av de mest inflytelserika spelarna i damfotboll.

Seger – En Studie i Statistik och Styrka

Seger har en karriär som sträcker sig över flera decennier och kontinenter. Med över 240 framträdanden och 32 mål för landslaget, har Seger varit en central spelare i Sveriges resultat, inklusive två olympiska silvermedaljer och två bronsmedaljer i FIFA:s dam-VM.

Seger är en framgångsrik fotbollsspelare och jämställdhetsförespråkare. Hon verkar för jämställdhet och lika möjligheter inom fotbollen. Hon är också en del av en kärleksfull familj och har en partner, Olivia Schough, som också är en framgångsrik fotbollsspelare. De samarbetar väl, professionellt och privat.

När det gäller hennes finansiella status, har Seger en årslön på cirka 1 miljon kronor. Med tanke på hennes framgångsrika karriär och betydelse för svensk fotboll, det är förväntat att hon tjänar väl som fotbollsspelare. Ändå, jämfört med hennes manliga motsvarigheter, är hennes lön betydligt lägre.

Men det är inte bara hennes lön som gör Seger till en framgångsrik fotbollsspelare. Hennes resultat talar för sig själv. Med över 200 landskamper och ett flertal mål, både i landslaget och i klubblag, har Seger etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga fotbollsspelare. Hennes prestationer och bidrag är mycket värdefulla för svensk fotboll.

Vanliga frågor och svar om Caroline Seger

I denna sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om den framstående svenska fotbollsspelaren, Caroline Seger. Seger är känd för sin framstående karriär, både på klubbnivå och i det svenska landslaget. Låt oss dyka in i detaljerna.

Vilket är Caroline Segers nuvarande lag?

Caroline Seger spelar för närvarande som mittfältare för FC Rosengård, en klubb i Damallsvenskan, den högsta divisionen i svensk damfotboll. Hon återvände till Damallsvenskan och FC Rosengård 2017 efter att ha spelat för flera internationella klubbar, inklusive Paris Saint-Germain och Olympique Lyonnais. Utöver hennes klubbåtaganden är Seger också kapten för det svenska landslaget, en position hon har innehaft sedan 2009.

Vad tjänar Caroline Seger i lön?

Caroline Seger är för närvarande den högst betalda kvinnliga fotbollsspelaren i Sverige. Hennes deklarerade inkomst för skatteåret 2020 var 1,041,003 SEK. Detta gör henne till den högst betalda kvinnliga spelaren i landet. Det är dock viktigt att notera att löneklyftan mellan män och kvinnor inom fotbollen fortfarande är betydande, och Seger har varit en förespråkare för jämställdhet inom sporten.

Vilka klubbar har Caroline Seger spelat för tidigare?

Caroline Seger började sin karriär i Gantofta IF och Rydebäcks IF under sina juniorår innan hon flyttade till seniorlag. Hon har spelat för flera klubbar under sin karriär, inklusive Stattena IF, Linköpings FC, Philadelphia Independence, Western New York Flash, LdB FC Tyresö FF, Paris Saint-Germain och Olympique Lyonnais. Hon återvände till Damallsvenskan 2017 för att spela för FC Rosengård.

Vad har Caroline Seger uppnått i sin karriär?

Seger har uppnått betydande framgångar under sin karriär. Hon har representerat Sverige i olika åldersgrupper, inklusive U17, U19 och U23, och gjorde sin debut i seniorlandslaget 2005. Sedan dess har hon tjänat över 200 landskamper, vilket gör henne till en av de mest landskamperna spelarna i svensk historia. Hon har deltagit i flera stora turneringar, inklusive FIFA Women’s World Cup och UEFA Women’s Euro, och vann en bronsmedalj i världsmästerskapen 2011 och 2019. Seger har också mottagit flera utmärkelser under sin karriär. Hon vann Diamantbollen, som ges till den bästa kvinnliga svenska fotbollsspelaren, 2009 och 2019. Hon har också flera gånger blivit utsedd till “Årets mittfältare” på Fotbollsgalan, den svenska fotbollsutmärkelseceremonin.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE