Dejan Kulusevski
Bild: Rolandhino1, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Dejan Kulusevski: Lön, Statistik, Nuvarande lag och mer!

Vem är Dejan Kulusevski? Denna fråga kan få fotbollsfans att le – för de känner till svaret. Dejan Kulusevski är en svensk fotbollsspelare, född den 25 april 2000 i Spånga, Stockholm, och för närvarande en del av Tottenham Hotspur i Premier League. Med sina 186 cm och positioner som mittfältare eller anfallare, har han gjort ett namn för sig själv på fotbollsplanen.

Men vägen till toppen började tidigt för Kulusevski. Vid sex års ålder tog han sina första steg i fotbollsvärlden med IF Brommapojkarna, där han stannade fram till 16 års ålder. Sedan väntade en ny utmaning – ett ungdomskontrakt med Atalanta. Det var en övergång som väckte kontrovers, inte minst eftersom han skrev på för Atalanta vid en så ung ålder och IF Brommapojkarna uttryckte sin kritik. Trots detta blev han Sveriges första utlandsproffs född på 2000-talet.

Denna introduktion ger en inblick i Dejan Kulusevskis tidiga liv och början på hans fotbollskarriär. Men det här är bara början. Häng med oss när vi dyker djupare in i Kulusevskis karriär, från hans tid i Italien till hans nuvarande ställning i Tottenham Hotspur och hans framträdanden på landslagsnivå.

Snabbfakta om Dejan Kulusveski

AttributInformation
NamnDejan Kulusevski
Födelsedatum25 april 2000
FödelseortSpånga, Stockholm
Nuvarande lagTottenham Hotspur
Tidigare lagIF Brommapojkarna, Atalanta, Juventus
PositionMittfältare/Anfallare
LönCirka 70 miljoner SEK/år
FamiljFöräldrar: Stefan och Katica Kulusevski
FlickvänEldina Ahmic
LandslagSverige
Noterbara prestationerMottog Guldbollen 2022; Gjorde sitt första landslagsmål mot Kroatien i november 2020

Kulusevskis karriär i Italien

Dejan Kulusevski, den unga svenska fotbollsspelaren, har gjort en märkbar inverkan på den italienska fotbollsscenen. Hans tid i Italien, särskilt i Atalanta och Juventus, har varit avgörande för hans karriärutveckling och framgång.

Från Atalanta till Juventus

Kulusevski började sin professionella fotbollskarriär i Italien med Atalanta. Efter att ha visat imponerande talang i klubbens akademi, blev han upphöjd till seniorlaget 2018. Hans första framträdande på bänken i Serie A markerade början på hans resa i den högsta nivån av italiensk fotboll.

Kulusevski gjorde sin Serie A-debut i januari 2019 i en match mot Frosinone. Hans prestationer på planen började snabbt få uppmärksamhet, vilket ledde till att han lånades ut till Parma för säsongen 2019/2020. Denna period visade sig vara en vändpunkt i hans karriär, då han fick möjlighet att visa upp sina färdigheter och utvecklas som spelare.

Framgångar med Juventus

I januari 2020, efter att ha visat upp sina imponerande färdigheter och potential hos Parma, värvades Kulusevski av den italienska storklubben Juventus. Trots att han omedelbart lånades tillbaka till Parma för resten av säsongen, var detta ett viktigt steg i hans karriär.

Under sin tid med Juventus, visade Kulusevski sin förmåga att prestera på högsta nivå. Han spelade en viktig roll i lagets framgångar, inklusive att vinna den italienska Supercupen 2021. Hans prestationer på planen och hans bidrag till lagets framgångar cementerade hans status som en av de mest lovande unga spelarna i europeisk fotboll.

Dejan Kulusevski har gjort en märkbar inverkan på den italienska fotbollsscenen under sin tid i Atalanta och Juventus. Hans talang och hårt arbete har gjort honom till en viktig del av varje lag han spelat för, och hans framgångar i Italien har lagt grunden för hans nuvarande framgångar med Tottenham Hotspur i Premier League. Med sin fortsatta utveckling och framgångar, kommer Kulusevski utan tvekan att fortsätta att vara en spelare att hålla ett öga på i framtiden.

Kulusevskis tid i Tottenham Hotspur

Den 31 januari 2022 markerade en ny epok i Dejan Kulusevskis karriär. Från att ha spelat i Italienska ligan Serie A, lånades han ut till den engelska storklubben Tottenham Hotspur i Premier League. En övergång som innebar nya utmaningar och möjligheter för den unga svensken.

Debuten i Tottenham Hotspur

Kulusevskis första framträdande för Tottenham Hotspur ägde rum i FA-cupen mot Brighton & Hove Albion. En debut som han säkerligen kommer att minnas för resten av sitt liv. Det var nu han fick chansen att visa upp sig på den engelska fotbollsscenen, en av världens mest prestigefyllda och konkurrenskraftiga ligor.

Första Premier League-målet

Efter att ha gjort sin debut i FA-cupen, väntade Premier League-debuten. Det var i en match mot Manchester City, ett av de mest framstående lagen i ligan, som Kulusevski slog till. Han gjorde sitt första Premier League-mål, ett minnesvärt ögonblick som bevisade att han kunde prestera på den högsta nivån.

Statistik i Premier League

Sedan sin ankomst till Tottenham Hotspur har Kulusevski visat prov på imponerande form. På 18 Premier League-matcher har han redan gjort 5 mål och 8 assist, vilket visar på hans bidrag både som målskytt och framspelare. Dessa siffror visar på en spelare som kan påverka matchutgången på flera sätt, vilket gör honom till en värdefull tillgång för Tottenham Hotspur.

Framtiden i Tottenham Hotspur

Även om det är för tidigt att säga något definitivt om Kulusevskis framtid i Tottenham Hotspur, har hans tidiga framgångar i klubben visat att han har potential att bli en nyckelspelare. Med sin tekniska skicklighet, snabbhet och förmåga att göra mål, har Dejan Kulusevski alla förutsättningar att fortsätta sin framgångsrika karriär i Premier League.

Kulusevskis tid i Tottenham Hotspur har bara börjat, men han har redan visat att han har vad som krävs för att lyckas i en av världens mest krävande fotbollsligor. Med hårt arbete, talang och en vilja att ständigt förbättra sig, har Dejan Kulusevski en lovande framtid inom fotbollen.

Kulusevskis landslagskarriär

Dejan Kulusevski, en spelare vars namn nu är synonymt med svensk fotboll, har representerat både Sverige och Nordmakedonien på ungdomsnivå. Hans beslut att representera Sverige i sin professionella karriär visar hans starka koppling till hemlandet.

Kulusevskis debut för det svenska landslaget inträffade i november 2019. Ett ögonblick som markerade början på en lovande internationell karriär för den unga spelaren. Ett år senare, i november 2020, skrev Kulusevski historia genom att göra sitt första landslagsmål mot Kroatien. En prestation som cementerade hans plats i det svenska landslaget.

Guldbollen: En hyllning till prestation

År 2022 markerade en milstolpe i Kulusevskis karriär. Han mottog Guldbollen, en prestigefylld utmärkelse som ges till Sveriges bästa manliga fotbollsspelare. Denna utmärkelse är en bekräftelse på hans exceptionella talang och hans bidrag till svensk fotboll.

Landslagsframträdanden: En stigande stjärna

Kulusevskis framträdanden på internationell nivå har varit imponerande. Han har visat en imponerande förmåga att anpassa sig till olika spelsituationer och har visat en mogenhet på planen som överträffar hans ålder. Hans tekniska skicklighet, taktiska förståelse och förmåga att göra avgörande spel har gjort honom till en värdefull tillgång för det svenska landslaget.

Framtiden för Kulusevski i landslaget

Med tanke på hans nuvarande form och prestationer finns det ingen tvekan om att Dejan Kulusevski kommer att fortsätta vara en viktig del av det svenska landslaget. Hans unga ålder betyder att han har många år kvar på toppnivå, och om han fortsätter att utvecklas och förbättras kan han mycket väl bli en av de mest framstående spelarna i svensk fotbollshistoria.

Dejan Kulusevski har redan gjort ett oerhört intryck på fotbollsvärlden, och det är klart att hans karriär bara har börjat. Det kommer att bli intressant att se hur denna begåvade spelare fortsätter att växa och utvecklas i sin karriär, både på klubbnivå och på internationell nivå.

Kulusevskis lön och personliga liv

Dejan Kulusevski, den unga svenska fotbollsspelaren, har redan gjort avtryck på den globala scenen. Hans framträdanden i klubblag och landslag har gjort honom till en spelare att hålla ögonen på. Men bortom fotbollsplanen finns det mer att upptäcka. I denna del av artikeln ska vi utforska Kulusevskis lön och hans personliga liv.

Löneförhållanden

Kulusevskis framgång på fotbollsplanen har resulterat i en löneökning som matchar hans prestationer. Under hans tid i Juventus rapporterades det att han tjänade över 30 miljoner kronor per säsong. Men efter hans övergång till Tottenham Hotspur har hans lön skjutit i höjden till cirka 70 miljoner kronor per år. Denna löneökning gör honom till en av de högst betalda svenska fotbollsspelarna i världen.

Familj och uppväxt

Bakom varje framgångsrik idrottsman finns en stöttande familj, och för Dejan Kulusevski är det inget undantag. Han föddes i Spånga, Stockholm, till Stefan och Katica Kulusevski. Hans far, Stefan, har varit en viktig influens i Dejans karriär och har stöttat honom genom alla steg på hans resa till att bli en professionell fotbollsspelare.

Kärleksliv

Bortom fotboll och familj finns det en annan viktig person i Dejan Kulusevskis liv – hans flickvän Eldina Ahmic. De två har varit tillsammans under en längre tid och delar en gemensam passion för fotboll. Eldina, som själv har spelat fotboll på hög nivå för klubbar som AIK och Brommapojkarna, har varit en konstant källa till stöd och inspiration för Dejan.

Att balansera kraven från en framgångsrik fotbollskarriär med ett personligt liv kan vara utmanande, men Dejan Kulusevski har hittills hanterat det med lätthet. Med hans löneförhållanden och personliga liv i ordning, ser framtiden ljus ut för denna unga svenska talang.

Kulusevski: Från Spånga till Stjärna

Dejan Kulusevski har skrivit sin egen saga. Från fotbollsplanerna i Spånga till strålkastarljuset i Premier League, har den unga svenskens karriär varit en förebild för hårt arbete, hängivenhet och talang.

Hans ursprung är en viktig del av berättelsen. Stefan Kulusevski, hans far, har spelat en avgörande roll i hans liv och karriär, stöttande och inspirerande honom genom varje steg. Även hans flickvän, Eldina Ahmic, har varit en konstant källa till stöd och inspiration.

Kulusevskis karriär har tagit honom från Atalanta till Juventus, och nu till hans nuvarande lag, Tottenham Hotspur. Varje klubb har bidragit till hans utveckling, både som spelare och person. Hans framgångar på fotbollsplanen har belönats med en lön som gör honom till en av de mest välbetalda svenska fotbollsspelarna.

Men trots framgång och berömmelse, har Kulusevski behållit sin ödmjukhet och passion för spelet. Han fortsätter att sträva efter förbättring, driven av en outtröttlig vilja att bli den bästa versionen av sig själv.

Denna vilja har gjort honom till en viktig del av det svenska landslaget, och hans prestationer på internationell nivå har cementerat hans status som en av de mest lovande unga spelarna i europeisk fotboll.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Vem är Dejan Kulusevski?

Dejan Kulusevski är en svensk fotbollsspelare född den 25 april 2000 i Spånga, Stockholm. Han spelar för närvarande för Tottenham Hotspur i Premier League.

Vilka positioner spelar Kulusevski på?

Kulusevski kan spela både som mittfältare och anfallare.

Vilka klubbar har Kulusevski spelat för tidigare?

Kulusevski har tidigare spelat för IF Brommapojkarna, Atalanta och Juventus.

Vad har Dejan Kulusvski i lön?

Kulusevski tjänar cirka 70 miljoner svenska kronor per år.

Har Kulusevski vunnit några utmärkelser?

Ja, Kulusevski mottog Guldbollen 2022, en prestigefylld utmärkelse som ges till Sveriges bästa manliga fotbollsspelare.

Källor

Aftonbladet

Wikipedia

Fotbollskanalen

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE