Hanna Bennison partner

Allt om Hanna Bennison: Partner, Lön, Statistik, Karriär och mer!

Vem är Hanna Bennison? En svensk professionell fotbollsspelare; en aktiv mittfältare; en begåvad ung spelare som har visat sin förmåga på både klubbnivå och i landslaget. Född den 16 oktober 2002 i Lomma, Sverige, har Bennison snabbt blivit en inflytelserik spelare inom svensk damfotboll. “Trots” en längd på endast 152cm har hon bevisat sig vara en skicklig mittfältare, som representerar Everton FC (women) och det svenska damlandslaget.

Bennisons karriär började i sin lokala klubb GIF Nike som femåring, och fortsatte sedan med att teckna ett fyraårskontrakt med Everton FC – vilket hopp, va? Hon visade dig snabbt vara så bra att hon värvades in till svensk landslaget, och bidrog faktiskt till ett av de målen mot USA i damfotbolls-VM 2023 som senare gjorde att Sverige tog emot ett brons.

I den här artikeln ska vi undersöka frågor som: “Har Hanna Bennison partner?“, “Vad har hon i lön?“, “Hur lång är hon?” samt ta en titt på hennes statistik i klubb- och landslag.

Snabbafakta

AttributInformation
Fullständigt namnHanna Bennison
Födelsedatum16 oktober 2002
FödelseortLomma, Sverige
Nuvarande lagEverton FC (women)
Tidigare lagGIF Nike, FC Rosengård
PositionMittfältare
LönEj offentligt
PartnerEj offentligt (hon vill hålla detta privat)
LandslagSverige
Längd152 cm
UtmärkelserEn av Europas mest lovande unga spelare av UEFA 2020, GOAL NXGN Award som världens bästa unga kvinnliga fotbollsspelare 2021
Internationella turneringarOlympiska spelen i Tokyo 2020 (silvermedalj), FIFA Women’s World Cup 2023
Instagram@hannabennison

Hanna Bennisons karriär

Hanna Bennison, en svensk professionell fotbollsspelare, har en respektabel karriär bakom sig. Från sina tidiga dagar i sin lokala klubb GIF Nike till sin nuvarande position i Everton FC (women), har Bennison demonstrerat en imponerande skicklighet och talang på fotbollsplanen.

Tidiga år och upptäckt

Bennisons fotbollskarriär började i en tidig ålder. Som femåring började hon spela fotboll för sin lokala klubb, GIF Nike. Hennes talang och potential uppmärksammades snabbt, och hon gick med i ungdomssystemet hos FC Rosengård. Det var här, i skuggan av Malmös stora fotbollsstadion, som Bennison började blomstra som en lovande ung fotbollsspelare.

Debut i Damallsvenskan

Vid 15 års ålder gjorde Bennison sin debut i Damallsvenskan som inhoppare i en match mot IFK Kalmar. Trots sin ungdom och brist på erfarenhet på den högsta nivån, visade Bennison prov på en mognad och teknisk förmåga som var långt före hennes ålder. Under säsongen 2018 spelade hon totalt fyra ligamatcher, en bedrift som inte bara bevisade hennes talang utan också hennes beslutsamhet att lyckas.

Snabb utveckling och framgång

År 2019 blev ett vändpunkt i Bennisons karriär. Hon utvecklades snabbt och spelade 18 ligamatcher, vilket var en betydande ökning jämfört med föregående år. Dessutom gjorde hon tre mål under säsongen, vilket bidrog till att Rosengård kunde säkra ligatiteln. Dessa prestationer gjorde att Bennison började få uppmärksamhet inte bara i Sverige, utan även internationellt.

Flytt till Everton

Efter att ha etablerat sig som en av de mest lovande unga fotbollsspelarna i Sverige, skrev Bennison på ett kontrakt med Everton FC (women) i augusti 2021. Denna övergång markerade början på en ny fas i hennes karriär, där hon nu skulle få möjlighet att visa upp sina färdigheter på en ännu större scen. Med sin imponerande låga längd på 152cm och sin tekniska skicklighet, har Bennison fortsatt att imponera både på och utanför planen. Hon påminner lite om Messi .. eller hur?

Hanna Bennisons landslagskarriär

Hanna Bennisons karriär i det svenska damlandslaget har varit en resa som har visat hennes talang och potential i fotbollsvärlden. Efter att ha gjort intryck på klubbnivå, fick Bennison chansen att debutera i det svenska damlandslaget. Det var i en vänskapsmatch mot USA, en av de starkaste nationerna inom damfotboll, som hon fick sitt första tillfälle att visa upp sig på den internationella scenen..

Framgångar och bidrag

Sedan debuten har Bennison fortsatt att spela för landslaget och har representerat Sverige i 37 landskamper fram till augusti 2023. Hennes bidrag till laget har varit betydande och hon har blivit en stabil och pålitlig spelare i mittfältet. Hennes snabba fötter, kreativa spelupplägg och förmåga att skapa målchanser har hjälpt Sverige att uppnå framgångar på internationell nivå.

UEFA: En av Europas mest lovande unga spelare

År 2020, vid endast 18 års ålder, blev Bennison utsedd av UEFA som en av de tio mest lovande unga spelarna i Europa. Detta erkännande kom efter en imponerande säsong med FC Rosengård, där hon spelade 18 ligamatcher och gjorde tre mål. UEFA:s utnämning bekräftade Bennisons position som en av de mest lovande unga talangerna inom europeisk fotboll.

GOAL NXGN Award: Världens bästa unga kvinnliga fotbollsspelare

Hennes framgångar fortsatte in på 2021 när Bennison vann GOAL NXGN Award som världens bästa unga kvinnliga fotbollsspelare. Priset tilldelas varje år till de mest lovande unga spelarna i världen, både manliga och kvinnliga, och är ett erkännande av spelarens potential och talang. Bennisons vinst av denna prestigefyllda utmärkelse visar på hennes imponerande prestationer på planen och hennes framträdande roll inom internationell fotboll.

Framgångar på klubbnivå och i landslaget

Förutom dessa individuella utmärkelser har Bennison också bidragit till framgångar på klubbnivå och i det svenska damlandslaget. Som mittfältare för Everton FC (women) har hon fortsatt att imponera med sin skicklighet och talang. Dessutom har hon representerat Sverige i internationella turneringar, inklusive de olympiska spelen i Tokyo 2020 där hon vann en silvermedalj.

Hanna Bennisons framtid

Hanna Bennison, med sin unga ålder och imponerande prestationer, har redan etablerat sig som en av de mest lovande unga fotbollsspelarna i världen. Hennes framtid ser ljus ut och vi kan förvänta oss att se mer av henne på både klubbnivå och i landslaget i kommande år.

Framtida Mål och Förväntningar

Med tanke på hennes nuvarande framgångar, är det ingen tvekan om att Hanna Bennison har höga förväntningar på sig själv. Hon har redan uppnått mycket i sin karriär, men hennes ambitioner sträcker sig mycket längre. Bennison har uttryckt ett starkt intresse för att fortsätta utvecklas som spelare, att förbättra sina färdigheter och att bidra ännu mer till sina lag.

Bennisons Roll i Svenska Damlandslaget

Hennes framgångar på klubbnivå har också lett till en framstående roll i det svenska damlandslaget. Med 37 landskamper bakom sig fram till augusti 2023, har Bennison redan etablerat sig som en viktig del av laget. Hennes talang och skicklighet på planen har haft en stor inverkan på lagets prestationer, och det är tydligt att hon kommer att fortsätta att vara en viktig spelare för landslaget i framtiden.

Från Lomma till Liverpool – Hanna Bennisons fotbollsresa

Bennisons karriär började i GIF Nike, men det var hos FC Rosengård som hon började spela framträdande. Hennes bemärkelsesvärda spel där fångade Evertons uppmärksamhet, och hennes karriär är känd. Bennison är dock inte bara en spelare – hon är en central spelare i sitt lag, alltid stöttar sina lagkamrater och hjälper laget att förbättras.

I det svenska landslaget har Bennison haft stor påverkan. Med 37 landskamper bakom sig har hennes spel varit viktigt för lagets resultat. Bennison representerar mer än spelet – hon är en förebild för svensk fotboll, och hennes framsteg har inspirerat unga spelare i Sverige.

Bennison har också belönats för sitt spel. Hon har blivit utsedd till en av Europas tio mest bemärkelsesvärda unga spelare av UEFA och har erhållit GOAL NXGN Award som världens främsta unga kvinnliga fotbollsspelare. Dessa utmärkelser bekräftar hennes skicklighet och visar hennes potential.

Vanliga frågor och svar om Hanna Bennison

Här har vi listat några vanliga frågor folk har kring Hanna

Hur lång är Hanna Bennison?

Hanna Bennison är endast 152 centimeter lång – men det hindrar inte henne från att vara en kraft på planen!

Vilka internationella turneringar har Hanna Bennison deltagit i?

Hanna Bennison var en del av det svenska laget som deltog i de olympiska spelen i Tokyo 2020 och vann silvermedalj. Hon spelade också i blågula kläder under fotbolls VM 2023.

Vad är Hanna Bennison lön?

Vi vet inte! Det är inte offentligt och då låter vi det vara så 🙂

Har Hanna Bennison partner?

Det finns ingen offentlig information om Hanna Bennisons personliga liv eller relationer.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE