Hjalmar Ekdal
Bild: Jens Backeman, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Hjalmar Ekdal: Lön, Statistik, Nuvarande lag och mer!

Har du någonsin undrat vad som krävs för att bli en professionell fotbollsspelare? Låt oss ta en titt på Hjalmar Ekdal, en svensk fotbollsspelare som har gjort det till toppen. Född i Stockholm den 21 oktober 1998, tog Hjalmar sina första steg på fotbollsplanen med IF Brommapojkarna.

Men det är inte bara hans fotbollskarriär som gör honom intressant.

Hjalmar Ekdal är också son till journalisten Lennart Ekdal och bror till Albin Ekdal, en annan känd svensk fotbollsspelare. Denna unika familjebakgrund har utan tvekan spelat en roll i Hjalmars resa till fotbollens högsta nivåer. Men det är bara början på hans berättelse. Låt oss nu dyka in i mer detaljer om Hjalmars karriär och liv.

Snabbfakta & Statistik

AttributInformation
Fullständigt namnHjalmar Ekdal
Födelsedatum21 oktober 1998
FödelseortStockholm, Sverige
Nuvarande lagBurnley
Tidigare lagIF Brommapojkarna, UNC Wilmington Seahawks, IK Frej, Hammarby IF, Djurgårdens IF, IK Sirius
PositionMittback
Lön£936 000 per år (cirka 12 500 000 SEK)
FamiljSon till journalisten Lennart Ekdal, bror till fotbollsspelaren Albin Ekdal
LandslagSverige
Debut i seniorlandslagetJuni 2022, mot Serbien i UEFA Nations League
UtmärkelserAllsvenskans spelare för månaden september 2021
MammaMalin Rääf
Statistik Djurgårdens IF69 matcher, 8 mål, 1 assist
Statistik Burnley1 match, 1 mål (säsongen 2023)

Karriärstart och tid i USA

Hjalmar Ekdal, född i Stockholm och uppvuxen i en familj där fotbollen alltid spelat en central roll, började sin fotbollskarriär som ungdomsspelare i IF Brommapojkarna. Hans tidiga karriär präglades av en stark vilja att utvecklas och en passion för spelet som han delade med sin bror, Albin Ekdal, även han en professionell fotbollsspelare.

Ekdals fotbollsresa tog en oväntad vändning år 2017 när han beslutade att lämna Sverige för att studera i USA. Där spelade han för UNC Wilmington Seahawks, ett collegelag med höga ambitioner och en stark laganda.

Ett steg in i den amerikanska fotbollen

Ekdals tid i USA blev en period av intensivt lärande och utveckling. Han spelade 20 matcher för Seahawks och gjorde två mål. Hans prestationer bidrog till att laget nådde finalen i 2017 års CAA Men’s Soccer Tournament, en framgång som markerade ett viktigt steg i hans karriär.

Ekdals erfarenheter från den amerikanska fotbollen gav honom värdefulla insikter och en djupare förståelse för spelet. Det var en tid som präglades av hårt arbete, men också av glädjen i att utvecklas som spelare och att bidra till lagets framgångar.

Familjens betydelse

Genom alla dessa förändringar och utmaningar var Hjalmar Ekdals familj en ständig källa till stöd. Hans far, journalisten Lennart Ekdal, och hans bror Albin, följde hans framsteg med stolthet och uppmuntran. Deras stöd och råd var ovärderliga för Ekdal under denna avgörande period i hans karriär.

Ekdals tid i USA var en viktig del av hans resa till att bli den framstående fotbollsspelare han är idag. Det var en tid av utmaningar och triumfer, av lärande och utveckling. Och genom allt detta, oavsett avståndet, var hans familj alltid där för att stödja honom.

Hjalmar Ekdal har sedan dess fortsatt att visa prov på sin talang och sitt engagemang, både på och utanför planen. Hans karriär är en inspirerande berättelse om hårt arbete, beslutsamhet och passion för fotboll. Och oavsett var hans resa tar honom härnäst, kommer han alltid att vara en del av den svenska fotbollsfamiljen.

Återkomst till Sverige och tid med IK Frej

Efter att ha tillbringat en värdefull tid i USA, där han fick möjlighet att utveckla sina fotbollsfärdigheter och skaffa sig internationell erfarenhet, valde Hjalmar Ekdal att återvända till sitt hemland Sverige. Han anslöt sig till IK Frej, en klubb i Superettan, Sveriges näst högsta division. Ekdal skrev på ett tvåårskontrakt med klubben, vilket markerade början på ett nytt kapitel i hans fotbollskarriär.

Under sin första säsong med IK Frej visade Ekdal prov på sin talang och uthållighet. Han spelade 15 ligamatcher och lyckades även göra ett mål. Hans prestationer på planen bidrog till att stärka hans position som en central försvarare och gjorde honom till en viktig del av laget.

Ekdals tid med IK Frej var dock inte utan utmaningar. Trots hans ansträngningar på planen, kunde klubben inte undvika nedflyttning. Men detta hindrade inte Ekdal från att fortsätta att utveckla sina färdigheter och sträva efter att bli en bättre spelare.

Tid med Hammarby IF och IK Sirius

Efter en framgångsrik period med IK Frej, valde Hjalmar Ekdal att byta klubb. Han flyttade till Hammarby IF, en klubb i Allsvenskan, där han skrev på ett tvåårskontrakt. Denna övergång markerade ett viktigt steg i hans professionella fotbollskarriär.

Hos Hammarby IF fick Ekdal möjlighet att utveckla sina färdigheter och erfarenheter vidare. Även om han var en ny spelare i laget, visade han snabbt sin skicklighet och beslutsamhet på planen. Hans insats och engagemang gick inte obemärkt förbi.

Trots hans framsteg hos Hammarby IF, beslutades det att Ekdal skulle lånas ut till en annan klubb – IK Sirius – för resten av säsongen 2020. Detta beslut kom som en överraskning för många, men det var ett strategiskt drag som skulle ge Ekdal mer speltid och erfarenhet.

IK Sirius, även det ett lag i Allsvenskan, välkomnade Ekdal med öppna armar. Han blev snabbt en viktig del av laget och bidrog med sin starka försvarsförmåga. Trots att han bara tillbringade en säsong med IK Sirius, gjorde Ekdal ett bestående intryck.

Ekdals tid med både Hammarby IF och IK Sirius spelade en avgörande roll i hans karriärutveckling. Det gav honom möjlighet att förbättra sina färdigheter, samla mer erfarenhet och visa upp sin talang på en större scen. Dessa erfarenheter skulle visa sig vara ovärderliga för hans framtida karriär, särskilt när han gick vidare till att spela för Djurgårdens IF och senare Burnley i Premier League.

Denna period i Ekdals karriär visar tydligt hans anpassningsförmåga och viljan att ständigt utvecklas som fotbollsspelare. Trots att han bytte klubb och till och med land flera gånger, lyckades han alltid anpassa sig till sin nya miljö och göra sitt bästa på planen. Det är denna inställning och hängivenhet till sporten som har gjort Hjalmar Ekdal till den framstående fotbollsspelare han är idag.

Flytt till Djurgårdens IF och utmärkelser

I början av 2021 skrev Hjalmar Ekdal på ett fyraårskontrakt med Djurgårdens IF. Detta markerade en ny fas i hans karriär, då han fick chansen att spela i Allsvenskan, Sveriges högsta fotbollsdivision.

Under sin tid i Djurgårdens IF visade Ekdal upp en imponerande form. Han utmärkte sig som en solid försvarare och blev en viktig del av laget. Hans insatser på planen gick inte obemärkt förbi. I september 2021 blev han utsedd till Allsvenskans spelare för månaden. Denna utmärkelse bekräftade hans status som en av landets mest lovande fotbollsspelare.

Familjens inverkan på karriären

Hjalmar Ekdals fotbollskarriär har påverkats av hans familjebakgrund. Hans far, Lennart Ekdal, är en känd journalist, medan hans bror, Albin Ekdal, också är en professionell fotbollsspelare. Dessa familjerelationer har gett honom en unik inblick i både mediebranschen och fotbollsvärlden.

Albin Ekdal, som spelar för Spezia och det svenska landslaget, har varit en stor inspirationskälla för Hjalmar. Trots åldersskillnaden har de två bröderna alltid haft en nära relation, och Hjalmar har ofta uttryckt sin beundran för Albins fotbollsfärdigheter och professionella framgångar.

Hjalmar Ekdal Statistik

Under sin tid i Djurgårdens IF spelade Ekdal i 69 matcher, gjorde 8 mål och hade 1 assist för DIF. Dessa siffror visar hans bidrag till laget, både som försvarare och som målgörare.

Ekdals framgångar begränsades dock inte till klubbnivå. Han har också representerat Sverige på landslagsnivå, först i U19-landslaget och sedan i U21-landslaget. Hans debut för det svenska A-landslaget kom i juni 2022, i en match mot Serbien i UEFA Nations League.

Framtida potential

Med tanke på hans tidigare framgångar och pågående utveckling, ser framtiden ljus ut för Hjalmar Ekdal. Hans övergång till Djurgårdens IF och hans framgångar där har cementerat hans position som en av Sveriges mest lovande fotbollsspelare. Och med stöd från sin familj och sin egen outtröttliga arbetsmoral, finns det ingen tvekan om att han har potential att nå ännu större höjder i sin karriär.

Flytt till Burnley och hans framgångar där

Hjalmar Ekdal, en fotbollsspelare med rötter i Stockholm och IF Brommapojkarna, påbörjade ett nytt kapitel i sin karriär i januari 2023. Efter framgångsrika perioder i både USA och Sverige, valde han att ta klivet till England och skrev på för Burnley, en klubb i Championship, Englands andradivision. Det var ett steg som skulle visa sig vara både utmanande och givande för Ekdal.

Debut och första målet för Burnley

Ekdal gjorde sin debut för Burnley i februari 2023, bara en månad efter att han skrivit på för klubben. I sin första match visade han prov på den talang och det skick som gjort honom till en av Sveriges mest lovande fotbollsspelare. Efter en timmes spel i hans debut satte han sitt första mål för klubben och bidrog till en 3-0 seger mot Norwich City. Det var ett ögonblick som inte bara markerade hans framgångsrika ankomst till Burnley, utan också bekräftade hans förmåga att prestera på högsta nivå i en av världens mest konkurrenskraftiga fotbollsligor.

Hjalmer Ekdal lön i Burnley

Ekdals framgångar på planen återspeglas också i hans lön. Han har en årlig lön i Burnley på £936 000, vilket motsvarar ungefär 12 500 000 SEK. Det är en betydande ökning jämfört med hans tidigare löner i Sverige och USA, och är ett tydligt tecken på hans värde som fotbollsspelare.

Framtiden för Ekdal

Med tanke på hans framgångar hittills, både i Sverige och nu i England, ser framtiden ljus ut för Hjalmar Ekdal. Han har redan visat att han kan prestera på högsta nivå, och med fortsatt hårt arbete och engagemang finns det ingen anledning att tro att han inte kommer att fortsätta att utvecklas och lyckas i sin karriär.

Landslagskarriär

Hjalmar Ekdal, en Stockholm-baserad fotbollsspelare, har visat framfötterna på den internationella scenen. Hans landslagskarriär började i oktober 2018 när han debuterade för Sveriges U19-landslag. Ekdal har även representerat Sveriges U21-landslag, vilket ytterligare förstärker hans status som en av landets mest lovande spelare.

Debut i U19-landslaget

Ekdals talang och hängivenhet för fotbollen ledde till att han blev utvald att representera Sverige på U19-nivå. Hans debut kom i oktober 2018, en bekräftelse på hans växande prestige inom sporten. Detta var ett viktigt steg i hans karriär och gav honom värdefull erfarenhet av internationell fotboll.

Uppflyttning till U21-landslaget

Efter framgångar på U19-nivå gjorde Ekdal framsteg till Sveriges U21-landslag. Här fortsatte han att imponera och bidra till lagets framgångar. Hans tid på U21-nivå gav honom ytterligare möjligheter att utveckla sina färdigheter och erfarenheter, vilket förberedde honom för den kommande övergången till seniorlandslaget.

Debut för seniorlandslaget

I juni 2022 nådde Ekdal en milstolpe i sin karriär när han debuterade för det svenska seniorlandslaget. Hans debut kom i en match mot Serbien i UEFA Nations League, en prestigefylld turnering som samlar Europas bästa landslag. Trots pressen och förväntningarna som kom med att spela på denna nivå, visade Ekdal prov på sin skicklighet och professionalism.

Framtiden inom landslaget

Med tanke på hans framgångar på klubbnivå och inom landslaget, ser Ekdals framtid inom internationell fotboll mycket lovande ut. Hans förmåga att anpassa sig till olika lag och nivåer av konkurrens visar att han är en spelare med stor potential. Som en nyckelspelare för både Burnley och det svenska landslaget, kommer Ekdal utan tvekan att fortsätta att göra avtryck på fotbollsscenen.

Hjalmar Ekdal: en sammanfattning

Hjalmar Ekdal har skapat en framstående karriär, från de tidiga dagarna på IF Brommapojkarnas gräs till Burnleys professionella fotbollsplaner. Hans resa är inte bara en berättelse om sportslig framgång, utan också en studie i hängivenhet, uthållighet och passion.

Ekdals lön, en siffra som för många kan tyckas ofattbar, är ett kvitto på hans skicklighet och värde på fotbollsplanen. Med en årslön på £936 000 hos Burnley, motsvarande cirka 12,5 miljoner svenska kronor, är det tydligt att Ekdal är en spelare i världsklass.

Men det är inte bara lönen som speglar Ekdals framgång. Hans statistik talar sitt tydliga språk. Med mål i både Allsvenskan och Championship, och framträdanden i det svenska landslaget, har Ekdal bevisat att han är en spelare att räkna med.

Men fotboll är inte bara en sport för Ekdal, det är en livsstil. Hans relation till sin flickvän, och det stöd han får från sin mamma, är en del av hans framgång. Deras stöd, tillsammans med hans tid i Hammarby och Djurgården, har format honom till den spelare han är idag.

Hjalmar Ekdals framgång är ingen tillfällighet. Hans hängivenhet, talang och stöd från familj och vänner har lett honom till toppen av fotbollsvärlden. Och med hans nuvarande form, finns det ingen anledning att tro att han inte kommer att fortsätta att skina, både på och utanför planen.

Vanliga frågor och svar om Hjalmar Ekdal

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om den svenska professionella fotbollsspelaren Hjalmar Ekdal.

Vad är Hjalmar Ekdals lön 2023/2024?

Hjalmar Ekdal har en årlig lön på £936 000 i Burnley, vilket är ca 12 500 000 SEK.

Har Hjalmar Ekdal en flickvän?

För närvarande är Hjalmar Ekdal singel och har inget uttalat förhållande.

Vilka klubbar har Hjalmar Ekdal spelat för?

Hjalmar Ekdal har spelat för flera klubbar, inklusive IF Brommapojkarna, UNC Wilmington Seahawks, IK Frej, Hammarby IF, Djurgårdens IF och nu Burnley.

Vad är Hjalmar Ekdals relation till Hammarby och Djurgården?

Hjalmar Ekdal har spelat för både Hammarby IF och Djurgårdens IF. Efter sin tid med IK Frej flyttade han till Hammarby IF och skrev på ett tvåårskontrakt. Han lånades senare ut till IK Sirius för resten av säsongen 2020. I januari 2021 gick han över till Djurgårdens IF på ett fyraårskontrakt.

Vad kan du berätta om Hjalmar Ekdals mamma?

Hjalmar Ekdals mamma, Malin Rääf, arbetar tillsammans med pappa Lennart i hans mediebolag, Lennart Ekdal Media AB. Hon har alltid varit mycket stöttande när det gäller sina söners fotbollskarriärer.

Hur har Hjalmar Ekdal presterat i Burnley?

Efter en timmes spel i hans debut den 4 februari, gjorde han sitt första mål för klubben och satte matchens sista mål i 3-0 segern mot Norwich City.

Vad säger statistiken om Hjalmar Ekdal?

Under säsongen 2021-2022 spelade han 75 matcher för Djurgårdens IF och gjorde 26 mål. För Burnley har han gjort 1 framträdande och 1 mål.

Har Hjalmar Ekdal några kända släktingar?

Ja, hans bror Albin Ekdal är också en professionell fotbollsspelare. Han representerar för närvarande Spezia och det svenska landslaget.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE