Isak Hien
Bild: Rolandhino1, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Isak Hien: Lön, Statistik, Nuvarande lag och mer!

Föreställ dig en kraftfull, 1,91 meter lång försvarare som dominerar fotbollsplanen med sin fysiska närvaro. Nu, lägg till en svensk mamma, en far född i Ghana med föräldrar från Burkina Faso, och du har Isak Hien. Född den 13 januari 1999 i Stockholm, Sverige, har Hien skapat ett namn för sig själv som en svensk fotbollsspelare att räkna med. Hans fotbollsresa har tagit honom från ungdomslaget AIK till den italienska Serie A-klubben Hellas Verona, och till och med till det svenska landslaget.

Men vem är egentligen Isak Hien? I den här artikeln kommer vi att gräva djupare i hans liv och karriär, och ge dig en inblick i hans resa från en ung fotbollsspelare till en imponerande mittback. Så, gör dig redo att gå in på planen och ta reda på mer om denna unika spelare.

Fakaruta

AttributInformation
Fullständigt namnIsak Hien
Födelsedatum13 januari 1999
FödelseortStockholm, Sverige
Nuvarande lagHellas Verona
Tidigare lagAIK, Vasalunds IF, Djurgårdens IF
PositionMittback
LönEj offentligt
FamiljMamma: svensk, Pappa: född i Ghana med föräldrar från Burkina Faso
LandslagSverige
Längd1,91 meter
Tröjnummer i Hellas Verona6
Statistik138 klubblagsmatcher, 6 mål. 8 landskamper för Sverige, 0 mål.
Marknadsvärde45 miljoner kr

Introduktion: Vem är Isak Hien?

Föreställ dig en kraftfull, 1,91 meter lång försvarare som dominerar fotbollsplanen med sin fysiska närvaro. Nu, lägg till en svensk mamma, en far född i Ghana med föräldrar från Burkina Faso, och du har Isak Hien. Född den 13 januari 1999 i Stockholm, Sverige, har Hien skapat ett namn för sig själv som en svensk fotbollsspelare att räkna med. Hans fotbollsresa har tagit honom från ungdomslaget AIK till den italienska Serie A-klubben Hellas Verona, och till och med till det svenska landslaget.

Men vem är egentligen Isak Hien? I den här artikeln kommer vi att gräva djupare i hans liv och karriär, och ge dig en inblick i hans resa från en ung fotbollsspelare till en imponerande mittback. Så, gör dig redo att gå in på planen och ta reda på mer om denna unika spelare.

Bakgrund och uppväxt

Isak Hien, född 13 januari 1999 i Stockholm, Sverige, har en unik bakgrund. Hans mamma är svensk och hans far är född i Ghana med föräldrar från Burkina Faso. Denna blandade kulturella bakgrund har påverkat Hiens liv och karriär på många sätt.

Isak Hiens tidiga karriär och AIK

Isak Hien, född i Stockholm den 13 januari 1999, har alltid haft en stark koppling till fotboll. Hans första steg mot professionell fotboll togs i AIK:s ungdomslag, där han spelade sida vid sida med andra framtida proffs som Alexander Isak och Leopold Wahlstedt. Det var här som grunden lades för Hiens framtid på fotbollsplanen.

Övergång till Vasalunds IF

År 2016 gjorde Hien ett viktigt karriärdrag och skrev på för Vasalunds IF. Detta markerade början på hans seniorfotbollskarriär, och han gjorde sin debut i Division 1 Norra 2017. Under denna tid spelade Hien främst som anfallare, vilket gav honom värdefull erfarenhet och utvecklade hans tekniska färdigheter.

Positionsförändring: Från anfallare till mittback

Med tiden gjorde Hien en betydande positionsförändring. Vid 21 års ålder övergick han till att spela som mittback, en position där han skulle komma att blomstra. Denna förändring visade sig vara avgörande för hans karriär, och hans imponerande prestationer som mittback fångade snart uppmärksamheten från större klubbar.

Flytten till Djurgården och statistik

Isak Hien, en redan etablerad fotbollsspelare, tog ett steg upp i karriären när han skrev på för Djurgårdens IF. Han anslöt till laget inför säsongen 2022 och gjorde snabbt intryck på fans och tränare.

Under sin tid i Djurgården visade Hien upp en stark fysisk närvaro och ett skarpt sinne för spelet. På 17 matcher i Allsvenskan gjorde han två mål – en prestation som cementerade hans plats som en central figur i lagets försvar. Hans insatser bidrog till Djurgårdens framgångar, och hans namn började snabbt bli ett känt namn bland fotbollsfans runt om i Sverige.

Statistik som talar sitt tydliga språk

Isak Hiens statistik från hans tid i Djurgården är imponerande. På 17 matcher i Allsvenskan gjorde han två mål, vilket är en stark siffra för en mittback. Men det är inte bara hans mål som sticker ut. Hien visade också upp en förmåga att bidra till lagets defensiva spel, med starka insatser match efter match.

Isak Hiens övergång till Hellas Verona

Efter en framgångsrik period i Djurgårdens IF, där han spelade 17 matcher och gjorde två mål under säsongen 2022, tog Isak Hien steget till den stora scenen. Han skrev på för Serie A-klubben Hellas Verona, en klubb med en lång och stolt historia i italiensk fotboll.

Kontrakt med Hellas Verona

Den 27 augusti 2022 blev Hien officiellt en del av Hellas Verona. Han skrev på ett fyraårskontrakt, vilket visar klubbens tro på hans potential och talang. Övergången var ett viktigt steg i Hiens karriär, och markerade början på hans äventyr i en av världens mest konkurrenskraftiga fotbollsligor.

Prestationer i Hellas Verona

Sedan hans ankomst till Hellas Verona har Hien visat sig vara en solid och pålitlig spelare. Han har hittills spelat 38 matcher för klubben, vilket är ett imponerande antal för en spelare som nyligen har anslutit till en ny liga och land.

Isak Hien och det svenska landslaget

Under tiden i Hellas Verona har Hien även representerat det svenska landslaget. Han debuterade den 24 september 2022 i en match mot Serbien i UEFA Nations League. I denna match spelade han hela matchen som mittback bredvid landslagskaptenen Victor Lindelöf. Även om han ännu inte har gjort något mål för landslaget, har hans prestationer varit av hög kvalitet.

Isak Hiens roll i det svenska landslaget

Isak Hien, mittback för Hellas Verona och det svenska landslaget, har gjort stora avtryck på den internationella fotbollsscenen. Han är känd för sin imponerande längd på 1,91 meter och sin förmåga att dominera på planen, vilket gör honom till en stark försvarare.

Debuten på den internationella scenen

Hien debuterade för det svenska landslaget den 24 september 2022 i en match mot Serbien i UEFA Nations League. Hans första framträdande på den internationella scenen var notabelt; han spelade hela matchen som mittback bredvid landslagskaptenen Victor Lindelöf. Detta visar att Hiens talang och tekniska förmåga inte bara uppskattas på klubbnivå, utan också på landslagsnivå.

Hiens prestationer i landslaget

Sedan debuten har Hien fortsatt att visa upp sin styrka och teknik i landslaget. Han har spelat åtta matcher för Sverige, vilket är en bekräftelse på hans värde för laget. Även om han ännu inte har gjort något mål för landslaget, är hans bidrag på planen ovärderligt. Hans förmåga att bryta upp motståndarnas anfall och skapa trygghet i försvaret är en viktig del av Sveriges spel.

Hiens roll i landslaget

Som mittback har Hien en viktig roll i det svenska landslaget. Han är en del av lagets försvarslinje och ansvarar för att skydda målet från motståndarnas anfall. Med sin längd och styrka är han en formidabel motståndare för alla anfallare. Han är även skicklig på huvudspelet, vilket gör honom till ett hot i både försvars- och anfallsspelet.

Från AIK till Hellas Verona: Isak Hiens meteoriska framfart

Isak Hien har skrivit en berättelse som börjar i AIK:s ungdomslag och sträcker sig till Serie A:s Hellas Verona. En resa som är lika imponerande som den är inspirerande. Med ett hjärta som klappar för fotboll och en vilja av stål, har Hien skapat en karriär som är värd att beundra.

Hien har alltid varit en spelare som vägrar vila på sina lagrar. Hans tid i AIK formade honom till en lovande talang, men det var i Djurgården som han verkligen började blomstra. Med 17 matcher och två mål under säsongen 2022, blev Hien en spelare att räkna med. Hans statistik talar sitt tydliga språk – Hien är en spelare som gör skillnad på plan.

Men det är inte bara i klubblag som Hien har gjort avtryck. Hans debut i det svenska herrlandslaget i fotboll var en triumf i sig, och hans fortsatta prestationer på den internationella scenen har bara förstärkt bilden av Hien som en spelare med stor potential.

Hien har nu tagit steget till Hellas Verona, där han fortsätter att imponera. Med 38 matcher under bältet, har Hien visat att han kan hålla måttet även i en av världens tuffaste ligor.

Men vad är det som driver Hien framåt? Är det lönerna som lockar, eller är det kärleken till spelet? Kanske är det en kombination av båda. Men en sak är säker – Hien har en passion för fotboll som få kan matcha.

Vanliga frågor och svar om Isak Hien

Här hittar du svar på vanliga frågor om den svenska fotbollsspelaren Isak Hien, hans karriär och statistik.

Vilken klubb representerar Isak Hien?

Isak Hien spelar för den italienska Serie A-klubben Hellas Verona.

Var började Isak Hien sin fotbollskarriär?

Isak Hien började sin fotbollskarriär i ungdomslaget AIK i Sverige.

Vad är Isak Hiens statistik?

Hien har spelat 138 matcher och gjort sex mål i sin klubblagskarriär. För det svenska landslaget har han spelat åtta matcher utan att göra mål.

Hur mycket tjänar Isak Hien?

Det exakta beloppet är inte offentligt, men hans marknadsvärde är uppskattat till 45 miljoner kr.

Vilket nummer har Isak Hien i Hellas Verona?

Isak Hien har nummer 6 i Hellas Verona.

Vad är Isak Hiens bakgrund?

Isak Hien har en svensk mamma och en far född i Ghana med föräldrar från Burkina Faso.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE