Jesper Karlström
Bild: Rolandhino1, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Jesper Karlström: Lön, Statistik, Nuvarande lag och mer!

Vem är Jesper Karlström? Den frågan har många fotbollsintresserade ställt sig de senaste åren. Född 1995 i Stockholm, började Jesper Karlström sin fotbollsresa i en ung ålder hos IF Brommapojkarna. Hans talang och skicklighet på planen ledde honom till en plats i A-laget sommaren 2013, endast 18 år gammal. Efter att ha imponerat i Brommapojkarna, värvades Karlström av Djurgårdens IF i januari 2015, där han blev en viktig spelare under sina fem år i klubben.

Men vem är Jesper Karlström egentligen, bortom fotbollsplanen? Vad formade honom till den spelare han är idag? Och hur har hans karriär utvecklats sedan han först satte foten på en fotbollsplan? Dessa frågor kommer att utforskas i den här artikeln, där vi tar en närmare titt på Jesper Karlströms liv och karriär.

Det är viktigt att notera att Jesper Karlström inte bara är en fotbollsspelare. Han är också en människa som, precis som alla andra, har stött på utmaningar och hinder på sin väg. Ett av dessa hinder var när han diagnostiserades med typ 1-diabetes vid 16 års ålder. Trots detta har han fortsatt att excellera på fotbollsplanen, vilket visar på hans uthållighet och styrka.

Snabbfakta

AttributInformation
NamnJesper Karlström
Födelsedatum1995
FödelseortStockholm, Sverige
Nuvarande lagLech Poznań
Tidigare lagIF Brommapojkarna, Djurgårdens IF
PositionCentral mittfältare
Lön308 370 euro/år (cirka 3 346 000 SEK)
DiabetesTyp 1-diabetes
Kontrakt med Lech PoznańTill sommaren 2026

Jesper Karlströms karriär och statistik

Jesper Karlström, född 1995, har gjort en imponerande karriär inom fotbollen. Hans resa började i IF Brommapojkarna där han redan som tioåring började visa prov på sin talang. Sommaren 2013 fick han chansen att gå upp till A-laget och skrev på ett 2,5-årskontrakt med klubben. Men det var i Djurgårdens IF som Karlström verkligen började göra avtryck.

Tiden i Djurgårdens IF

Under sin tid i Djurgårdens IF spelade Karlström totalt 147 matcher och gjorde åtta mål. Hans prestationer på planen ledde till att han i mars 2018 förlängde sitt kontrakt med klubben. Ett år senare, i januari 2020, tilldelades han lagkaptensbindeln – ett tydligt tecken på hans betydelse för laget.

Övergången till Lech Poznań

I december 2020 tog Karlström steget att lämna Djurgårdens IF för att istället spela för Lech Poznań i Polen. Han skrev på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2024. Hans tid i Lech Poznań har hittills varit framgångsrik. Han har fortsatt att visa upp sin skicklighet och talang på planen och har blivit en viktig spelare för klubben.

Framgångar på landslagsnivå

Karlström har även representerat Sverige på landslagsnivå. Han har spelat för U17-, U19- och U21-landslagen och debuterade i Sveriges A-landslag den 11 januari 2018 i en match mot Danmark.

Statistik

När det kommer till statistik har Karlström visat upp imponerande siffror. Under sin tid i Djurgårdens IF spelade han 172 matcher, gjorde 12 mål och 11 assist. I Lech Poznań har han hittills spelat 120 matcher, gjort 3 mål och 6 assist. Hans tid i IF Brommapojkarna resulterade i 55 matcher, 5 mål och 3 assist.

landslagsnivå har Karlström spelat 188 matcher i Allsvenskan och gjort 11 mål samt 11 assist. I Ekstraklasa, den högsta fotbollsligan i Polen, har han spelat 89 matcher, gjort 3 mål och 4 assist.

Jesper Karlström har visat att han är en spelare med stor potential och skicklighet. Hans karriär är långt ifrån över och det ska bli intressant att följa hans fortsatta utveckling på planen.

Jesper Karlströms lön och kontrakt

Jesper Karlström, en central mittfältare med rötter i IF Brommapojkarna och Djurgårdens IF, har nu en fast position i Lech Poznań i Polen. Hans kontrakt med den polska klubben sträcker sig fram till sommaren 2024. Men Karlströms framgångar på fotbollsplanen har inte bara belönats med en plats i ett framstående lag – de har också gjort honom till en av de mest välavlönade spelarna i sin position.

Lön och kontraktsdetaljer

Karlström tjänar årligen 308 370 euro, vilket motsvarar cirka 3 346 000 svenska kronor (källa). Denna siffra är en indikation på hans värde som spelare, både på och utanför planen. Hans nuvarande kontrakt med Lech Poznań, som sträcker sig fram till sommaren 2024, är ett tydligt bevis på klubbens förtroende för honom.

Kontraktsförlängning

I januari 2023 valde Karlström att förlänga sitt kontrakt med Lech Poznań till 2026. Detta beslut visar hans engagemang för klubben och hans vilja att fortsätta utvecklas som spelare inom dess ram.

Tidigare kontrakt och klubbar

Innan Karlström anslöt sig till Lech Poznań, var han en nyckelspelare för Djurgårdens IF. Han började sin karriär i IF Brommapojkarna, där han snabbt gjorde sig ett namn och värvades av Djurgården. Under sin tid där skrev han på ett fyraårskontrakt och blev en viktig spelare för klubben.

Framtida kontrakt

Med tanke på Karlströms nuvarande prestationer och hans tidigare framgångar, är det troligt att han kommer att fortsätta vara en eftertraktad spelare på transfermarknaden. Hans nuvarande kontrakt med Lech Poznań sträcker sig fram till sommaren 2026, men det återstår att se vilka möjligheter som kan dyka upp för honom i framtiden.

Jesper Karlström och hans kamp med diabetes

Jesper Karlström, känd för sitt spel i IF Brommapojkarna och Djurgårdens IF, står inför en utmaning som sträcker sig utanför fotbollsplanen. Vid sexton års ålder fick Karlström diagnosen diabetes typ 1, en sjukdom som kräver konstant uppmärksamhet och disciplin.

Diabetes typ 1: En ständig följeslagare

Diabetes typ 1 är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar angriper och förstör de insulinproducerande cellerna i bukspottskörteln. Resultatet är en livslång sjukdom som kräver daglig hantering och kontinuerlig uppmärksamhet på blodsockernivåerna. För Jesper Karlström innebär detta en ständig balansgång mellan att upprätthålla topprestationer på planen och att sköta sin hälsa.

Att hantera diabetes på och utanför planen

Trots utmaningarna med sin sjukdom har Karlström visat prov på stor uthållighet och styrka. Han har lyckats kombinera sin professionella fotbollskarriär med att hantera sin diabetes, en prestation som kräver både fysisk och mental styrka. Att ständigt övervaka blodsockernivåerna, justera insulinintaget och upprätthålla en hälsosam kost och livsstil är en del av hans dagliga rutin.

Diabetes som drivkraft

För Karlström har diagnosen inte varit ett hinder, utan snarare en drivkraft. Han har använt sin erfarenhet för att uppmuntra och inspirera andra, särskilt unga idrottare som också lever med diabetes. Han är ett levande bevis på att det är möjligt att nå toppen inom professionell fotboll, trots att man lever med en kronisk sjukdom.

Jesper Karlström: En inspirerande idrottare

Jesper Karlström, en fotbollsspelare vars lön, statistik och framgångar på planen bara är en del av hans berättelse. En karriär som började i Stockholm, tog honom till Hammarby, Djurgårdens IF och till sist Lech Poznań. Men det är inte bara hans fotbollskarriär som gör honom till en inspiration, utan även hans kamp mot diabetes typ 1.

Karlström har visat att det inte finns några hinder som inte kan övervinnas med rätt inställning, oavsett om det handlar om att hantera en kronisk sjukdom eller att prestera på topp i en av världens mest konkurrenskraftiga sporter. Hans statistik talar för sig själv, men det är hans vilja och beslutsamhet som sätter honom i en egen liga.

Från att ha varit en lovande ung spelare i Sverige till att bli en nyckelspelare i Lech Poznań, har Karlström fortsatt att imponera på och utanför planen. Hans kontrakt med den polska klubben sträcker sig till 2024, och vi kan förvänta oss att se mer av hans talang och skicklighet i framtiden.

Men det är inte bara på planen Karlström gör skillnad. Hans öppenhet om sin kamp med diabetes typ 1 har gjort honom till en förebild för andra som lever med sjukdomen. Han har visat att det är möjligt att ha en framgångsrik karriär inom fotboll, trots de utmaningar som sjukdomen medför.

Jesper Karlström är mer än bara en fotbollsspelare. Han är en förebild, en kämpe och en inspiration för alla, både på och utanför planen. Hans berättelse är ett bevis på att det inte finns några hinder som inte kan övervinnas med rätt inställning och hårt arbete.

Vanliga frågor och svar om Jesper Karlström

Denna FAQ-sektion kommer att svara på några av de vanligaste frågorna om Jesper Karlström, en svensk fotbollsspelare som för närvarande spelar för Lech Poznań i Polen. Vi kommer att titta på hans karriär, hans lön, hans statistik och hur han hanterar att ha diabetes.

Vad tjänar Jesper Karlström?

Jesper Karlström tjänar årligen 308 370 euro, vilket motsvarar cirka 3 346 000 kronor i lön.

Vilka klubbar har Jesper Karlström spelat för?

Jesper Karlström har spelat för flera klubbar, inklusive Djurgårdens IF, Lech Poznań och IF Brommapojkarna. Han har även spelat för ungdomslagen i IF Brommapojkarna och Djurgårdens IF.

Hur har Jesper Karlström presterat i de olika klubbarna?

Här är en sammanfattning av Jesper Karlströms prestationer i de olika klubbarna han har spelat för:
Djurgårdens IF: 172 matcher, 12 mål, 11 assist
Lech Poznań: 120 matcher, 3 mål, 6 assist
IF Brommapojkarna: 55 matcher, 5 mål, 3 assist
IF Brommapojkarna U19: 26 matcher, 6 mål, 1 assist
Djurgårdens IF U21: 21 matcher, 8 mål, 5 assist
IF Brommapojkarna U21: 9 matcher, 1 mål, 1 assist

Vilken typ av diabetes har Jesper Karlström?

Jesper Karlström har typ 1-diabetes. Han fick diagnosen när han var 16 år gammal.

Hur länge är Jesper Karlströms kontrakt med Lech Poznań?

Jesper Karlströms kontrakt med Lech Poznań sträcker sig till sommaren 2024. Han förlängde sitt kontrakt till 2026 i januari 2023.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE