Ken Sema

Allt om Ken Sema: Lön, Statistik, Nuvarande lag och mer!

Ken Sema, född den 30 september 1993 i Norrköpings Matteus församling, Östergötlands län, är en fotbollsspelare med rötter från Kongo-Kinshasa. Som son till kongolesiska invandrare har han utvecklats från de svenska fotbollsplanerna till den internationella nivån.

Semas ursprung kan spåras tillbaka till Kongo-Kinshasa, och efter att hans föräldrar flyttade till Sverige 1987, blev Ken det fjärde och yngsta barnet i familjen. Hans familjebakgrund och passion för fotboll formade honom från en ung ålder.

Han inledde sin fotbollskarriär i IF Sylvia vid fem års ålder, där han tidigt visade upp en uppenbar talang för sporten. Vid tolv års ålder tog han steget till IFK Norrköping, en flytt som var viktig för hans karriär.

Som 19-åring blev han en del av Norrköpings a-lagstrupp, men utan att få debutera. Efter kontraktets utgång fick han ingen förlängning, vilket ledde till nya möjligheter.

Sema fortsatte sin karriär hos Ljungskile SK med ett treårskontrakt. Han blev populär bland publiken, spelade 60 matcher och gjorde elva mål. Det var här hans namn började bli känt bland fotbollsfans.

Snabbfakta & Statistik för Ken Sema

FaktumInformation
NamnKen Sema
Födelsedatum30 september 1993
FödelseortNorrköpings Matteus församling, Östergötlands län
Nuvarande lagWatford
Lön£780,000 per år
FruSara Sema
BarnDotter, Cindy
LandslagSverige
OS deltagandeRio de Janeiro 2016

Semas framgångar med Östersunds FK och Watford

Ken Sema har haft betydande framgångar i sin karriär, särskilt under sin tid med Östersunds FK och Watford.

Semas bidrag till Östersunds FK

Sema gick till Östersunds FK i Allsvenskan i januari 2016. Hans insatser blev snabbt uppmärksammade när han bidrog till klubbens seger i Svenska Cupen 2017. Men det var inte bara i inhemsk fotboll som Sema utmärkte sig. Under samma säsong spelade han en viktig roll i lagets Europa League-kampanj. Östersund nådde gruppspelet och slog ut stora klubbar som Galatasaray och PAOK. Sema visade sitt värde på planen genom att spela 13 av 14 matcher. Dessutom gjorde han segermålet i klubbens sista match mot Arsenal, vilket cementerade hans plats som en nyckelspelare i laget.

Övergången till Watford

Efter tiden i Östersunds FK skrev Sema på för Watford i Premier League i juli 2018. Detta var en viktig del i hans karriär. Han debuterade i augusti och spelade 22 matcher under sin första säsong, där han gjorde sitt första mål mot Bournemouth. Hans spel visade att han kunde anpassa sig till en högre nivå av fotboll.

Semas fortsatta prestationer med Watford

Sema har fortsatt att prestera väl för Watford. På sex säsonger har han spelat 161 matcher och gjort 12 mål. Med 1 assist under den nuvarande säsongen visar han sin förmåga att både göra och skapa mål. Han har bidragit till Watfords stark poängställning i Premier League sedan 2018.

Sema har även avlossat 10 skott för Watford under säsongen, med 3 på mål och en passningsprecision på 45 procent, vilket visar hans tekniska skicklighet.

Sammanfattningsvis har Ken Sema haft en märkbar inverkan på både Östersunds FK och Watford, och hans prestationer på planen visar hans skicklighet och förmåga som fotbollsspelare.

Semas tid med det svenska landslaget

Ken Sema har inte bara gjort sig ett namn i klubbvärlden. Han har även representerat det svenska landslaget, vilket ger honom en särskild plats i svensk fotbollshistoria.

OS i Rio de Janeiro 2016

Ett minnesvärt ögonblick i Semas karriär var hans deltagande i OS 2016 i Rio de Janeiro. Han var en del av den svenska truppen och presterade väl i en uppvärmningsmatch mot Sydkorea, vilket säkrade hans plats i startelvan.

Landskamper för Sverige

Efter OS har Sema fortsatt att representera Sverige. Han har spelat 14 landskamper, vilket visar på hans konsekventa prestationer och förmågan att hålla en hög nivå. Han har lyckats behålla sin plats i laget, vilket visar hans skicklighet och uthållighet.

Semas personliga liv och lön

Ken Semas privatliv är intressant och resultatet av hårt arbete och hängivenhet. Han är en familjeman och gift med Sara Sema. Paret har en dotter, Cindy, och familjen är mycket viktig för honom.

Ken Sema lön

Sema skrev på ett femårskontrakt med Watford 2018, värt £3,900,000, vilket innebär en årlig lön på £780,000. Detta återspeglar hans värde på planen och hans bidrag till Watford.

Familjelivet

Sema är gift med Sara Sema. Paret, som har varit tillsammans sedan tonåren, har en dotter tillsammans, Cindy. I en intervju med Aftonbladet erkände Sema att familjen betyder mycket för honom. Han tillade att hans dotter Cindy, som föddes våren 2020, har haft en stor inverkan på hans liv. Sema är inte bara en framstående fotbollsspelare, utan också en hängiven make och far.

Semas stamning och dess påverkan

Ken Sema, fotbollsspelaren från Norrköping, har öppet delat sin kamp med stamning. Detta har påverkat hans liv på och utanför fotbollsplanen, men det har inte hindrat honom från att bli en framstående fotbollsspelare. Stamningen har varit en del av Semas liv sedan barndomen, men han har aldrig låtit det definiera honom eller hans förmåga att kommunicera, både på och utanför planen.

Stamningens inverkan på Semas kommunikation

Sema har delat att stamningen ofta gjorde det svårt för honom att uttrycka sig, särskilt under pressade situationer. Trots detta har han alltid strävat efter att vara öppen och ärlig om sin stamning. Han har uttryckt att det är viktigt för honom att visa andra att det är okej att vara annorlunda och att det inte ska hindra någon från att nå sina mål.

Semas öppenhet om stamning

Sema har alltid varit öppen om sin stamning och har använt sin plattform som en framstående fotbollsspelare för att sprida medvetenhet om stamning. Han har talat om hur viktigt det är att acceptera sig själv som man är och att inte låta något hindra en från att nå sina drömmar.

Sema har fått mycket uppmärksamhet och hyllningar för sin öppenhet om sin stamning. Många ser hans öppenhet som en inspiration och ett tecken på styrka. Han har pratat öppet om hur hans stamning har påverkat hans liv och karriär, och hur han har arbetat för att övervinna det.

Från Norrköping till Premier League – Ken Semas resa

Ken Sema har gjort notabla framsteg i sin fotbollskarriär. Född i Norrköping till föräldrar från Kongo-Kinshasa, han har gått från IF Sylvia till Premier League-laget Watford. Sema har hanterat flera svårigheter med sin skicklighet och uthållighet.

Sema inledde sin bana i Sverige, spelade för både IF Sylvia och IFK Norrköping innan han fortsatte till Ljungskile SK. Här ökade hans erkännande, och han gick vidare till Östersunds FK. Med Östersunds FK bidrog Sema starkt till klubbens seger i Svenska Cupen 2017 och deras prestationer i Europa League.

Hans övergång till Watford har haft en positiv inverkan på hans karriär. I Premier League har Sema fortsatt att utmärka sig, trots stark konkurrens. Hans årslön på £780,000 reflekterar hans värde för klubben.

Utöver sin framgångsrika karriär har Sema även en betydande närvaro utanför planen. Han är gift med Sara Sema och tillsammans har de en dotter, Cindy. Särskilt noterbart är hans öppenhet om sin stamning. Sema stammar, men det påverkar inte hans prestationer. Han har blivit en positiv förebild, bevisande att stamning inte begränsar framgång.

Vanliga frågor och svar om Ken Sema

Här svarar vi på några vanliga frågor om den svenska fotbollsspelaren Ken Sema, hans karriär, hans personliga liv och hans stamning.

Vad är Ken Semas lön?

Ken Sema undertecknade ett femårigt kontrakt med Watford värt £3,900,000, vilket ger honom en genomsnittlig årlig lön på £780,000.

Vem är Ken Semas fru?

Ken Semas fru heter Sara Sema. Paret har varit tillsammans sedan tonåren och har en dotter tillsammans.

Hur påverkar Ken Semas stamning hans liv och karriär?

Ken Sema har öppet pratat om sin stamning och har fått mycket beröm för att han öppet kommunicerar om det. Han hoppas att hans öppenhet kan hjälpa andra som kämpar med självförtroendet på grund av stamning.

Vilken klubb spelar Ken Sema för?

Ken Sema spelar för den engelska klubben Watford. Han skrev på ett femårigt kontrakt med klubben i juli 2018.

Har Ken Sema spelat för det svenska landslaget?

Ja, Ken Sema har representerat det svenska landslaget. Han var med i truppen till OS i Rio de Janeiro 2016 och har spelat totalt 14 landskamper för Sverige.

Hur har Ken Semas karriär utvecklats?

Ken Sema började sin fotbollskarriär i IF Sylvia vid fem års ålder. Han har sedan dess spelat för flera svenska klubbar, inklusive IFK Norrköping, Ljungskile SK och Östersunds FK, innan han gick vidare till Watford i Premier League. Han har även varit utlånad till Udinese i Serie A.

Hur många mål har Ken Sema gjort?

Under sina sex säsonger i Watford har Ken Sema spelat 161 matcher och gjort 12 mål. Han har också noterat 1 assist under den nuvarande säsongen.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE