Kosovare Asllani Partner

Allt om Kosovare Asllani: Partner, Lön, Statistik, Karriär och mer!

Kosovare Asllani, född 29 juli 1989 i Kristianstad, är en känd svensk fotbollsspelare. Med en lång karriär har hon representerat klubbar såsom Paris Saint-Germain, Linköping FC, Manchester City och nyligen AC Milan. Med över 100 landskamper för Sverige och 45 mål, har hon varit en viktig spelare för det svenska landslaget.

Men vad mer finns att veta om hennes liv utanför fotbollen? Har Kosovare Asllani partner? Vad tjänar hon i lön? Hur ser hennes familjeliv ut och hur har hennes karriär utvecklats över tid?

Dessa frågor, och många fler, kommer vi att beskriva i denna artikel. Vi kommer att granska Asllanis karriärstatistik, undersöka hennes framgångar på planen och även beskriva hennes liv utanför fotbollen. Från hennes tidiga dagar i Vimmerby IF till hennes nuvarande roll som anfallare för AC Milan, kommer vi att följa Asllanis karriär inom fotbollen och se hur hon har utvecklats till den spelare hon är idag.Copy to clipbo

Snabbfakta

EgenskapInformation
NamnKosovare Asllani
Födelseår och ort1989, Kristianstad
KlubbAC Milan
PositionAnfallare
LandslagSvenska damlandslaget
LandslagsdebutSeptember 2008
Landskamper/målÖver 100/45
Tidigare klubbarParis Saint-Germain, Linköping FC, Manchester City, Chicago Red Stars, Kristianstads DFF, Real Madrid CFF
MeriterDamallsvenskan (2009, 2017), Svenska Supercupen (2009), Svenska Cupen (2008, 2009), FA WSL och FA WSL Continental Cup (2016)
PartnerIngen partner
FamiljMor, far och tre bröder
Lön5 000 000 kronor / år, eller 420 000 kronor / månad
MarknadsvärdeOkänt
KontraktTvåårigt kontrakt med AC Milan till säsongen 2023/2024

Kosovare Asllani karriär

Kosovare Asllanis fotbollskarriär har sträckt sig över flera kontinenter, inklusive Europa och Nordamerika, och hon har spelat för några av världens mest prestigefyllda klubbar. Hon spelar för närvarande för AC Milan.

Kosovare Asllani landslagskarriär

Kosovare Asllani gjorde sin debut för det svenska damlandslaget i september 2008 mot Rumänien. Hon valdes ut för att representera Sverige i UEFA Women’s Euro 2009 och spelade en betydande roll i kvalomgångarna till 2011 års FIFA Women’s World Cup. Trots detta valdes hon överraskande nog inte ut till truppen som åkte till finalerna i Tyskland.

Asllani kallades tillbaka till landslaget för de Olympiska spelen 2012 i London, där hon representerade Sverige. Hon spelade också för Sverige vid de Olympiska sommarspelen 2016, där laget vann en silvermedalj. Trots att hon inte gjorde några mål under turneringen spelade hon i alla Sveriges sex matcher och gjorde mål i straffsparksläggningen mot USA i kvartsfinalen.

Fram till 2017 hade Asllani gjort över 90 framträdanden för det svenska landslaget. Hon gjorde mål i Sveriges 5-1 seger över Thailand i damernas VM 2019. Asllani valdes också ut till Sveriges trupp till de Olympiska sommarspelen 2021, där hon gjorde sitt enda mål i turneringen på straff i kvartsfinalen mot Japan. Hon missade dock en avgörande straff i finalen mot Kanada, där Sverige förlorade straffsparksläggningen och fick nöja sig med silvermedaljer.

Tack vare Asllanis prestation kunde Sverige kvala till dam-VM

Den 13 juni 2023 inkluderades Asllani i den 23-spelare stora truppen för FIFA Women’s World Cup 2023. Hon gjorde ett betydande intryck i Sveriges match mot Australien den 19 augusti 2023, där hon gjorde det sista målet och hjälpte Sverige att säkra bronsmedaljen.

Kosovare Asllani klubblagskarriär

Asllani inledde sin karriär vid 15 års ålder med andradivisionslaget Vimmerby IF, där hon snabbt etablerade sig som ett underbarn, med imponerande 49 mål på 48 matcher. 2007 accepterade Asllani en flytt till Damallsvenskan-laget Linköpings FC, där hon fortsatte att utvecklas.

Efter framgångsrika år i Linköpings FC flyttade Asllani till den amerikanska Women’s Professional Soccer (WPS) klubben, Chicago Red Stars, i december 2009. Hon tillbringade en säsong i WPS, där hon snabbt blev en publikfavorit och fick utmärkelsen WPS Player of the Week.

Asllani återvände sedan till Sverige och återförenades med Linköpings FC. Hennes närvaro på Linköping var särskilt påtaglig i UEFA Women’s Champions League, där hon gjorde mål mot Sparta Praha och Arsenal. Hennes säsong överskuggades dock av en lårskada, och hon lämnade klubben vid säsongens slut.

I december 2011 flyttade Asllani tillbaka till sin hemstad Kristianstad för att spela för Kristianstads DFF. Hon spelade för klubben i ett år innan hon fick ett transferbud från Paris Saint-Germain (PSG). Asllani flög till Paris och skrev på ett tvåårigt kontrakt med PSG i september 2012.

Efter framgångsrika år på PSG flyttade Asllani till den engelska FA WSL-klubben Manchester City i januari 2016. Hon skrev på ett tvåårigt kontrakt med klubben och fortsatte att visa upp sina färdigheter på planen.

I augusti 2017 återvände Asllani till Linköpings FC för andra gången, och skrev på ett två och ett halvt års kontrakt. Hennes tid i klubben avslutades dock i juli 2019 när hon lämnade genom ömsesidigt samförstånd.

Efter att ha lämnat Linköpings FC gick Asllani med i CD Tacón/Real Madrid i juli 2019. Laget bytte senare namn till Real Madrid CFF. Asllani hade en imponerande säsong, med 5 mål på 17 ligamatcher i den för tidigt avslutade säsongen 2019-20 i Primera Iberdrola. Hon fortsatte sin starka prestation under följande säsong, med 8 mål på de första 8 ligamatcherna, trots att hon spelade i en ovant utpräglad anfallsroll.

Den 30 juni 2022 gick Asllani med i den italienska klubben AC Milan. Under sin första säsong i Serie A gjorde hon 9 mål, vilket visade hennes talang och inverkan på planen.

Meriter & Priser

Under sin karriär har Asllani uppnått många utmärkelser och äror. Med Linköpings FC vann hon Damallsvenskan 2009 och 2017, Svenska Supercupen 2009, och Svenska Cupen 2008 och 2009. Hon vann också FA WSL och FA WSL Continental Cup med Manchester City 2016. Asllani har även erkänts individuellt, och vann utmärkelserna årets svenska fotbollsspelare och årets svenska mittfältare 2017. Hon tilldelades också Women’s Golden Foot 2022.

Kosovare Asllani privatliv

Kosovare Asllani, född den 29 juli 1989 i Kristianstad, Sverige, till albanska föräldrar som flyttat från Kosovo, har alltid haft en stark koppling till sin familj. Familjen består av hennes mor, far och tre bröder. Asllani har ofta uttryckt sin tacksamhet och uppskattning för sin familj och deras stöd genom åren.

Har Kosovare Asllani partner?

Asllani har öppet talat om de utmaningar hon står inför när det gäller att upprätthålla relationer samtidigt som hon bedriver en professionell fotbollskarriär. I en intervju med Femina förklarade hon att det inte är lätt för henne att balansera familjetid och relationer. Hennes tidigare långvariga förhållande tog slut eftersom hennes dåvarande pojkvän hade svårt att anpassa sig till kraven i hennes karriär. Asllani anser att manliga idrottare har en fördel när det gäller att balansera sina personliga liv och karriärer eftersom de kan flytta med sina familjer och har större ekonomisk stabilitet. Hon betonar vikten av att fler sponsorer investerar i damfotboll för att ge bättre stöd åt kvinnliga spelare.

Kosovare Asllani partner – Okänd

Asllani har valt att hålla sitt personliga liv privat och har tidigare bekräftat att hon har haft en partner, men föredrar att inte dela detaljer om hennes boendearrangemang eller vem hon är tillsammans med offentligt. Baserat på hennes aktivitet på sociala medier och intervjuer med sportkanaler kan man dra slutsatsen att Kosovare Asllani för närvarande inte har någon partner.

Kosovare Asllani familj

Kosovare Asllani växte upp i en sportig familj där hennes bröder spelade en betydande roll för hennes intresse för fotboll. Trots att hon initialt blev utesluten från att spela med dem på grund av oro för hennes säkerhet, fick hon till slut chansen att vara med och gjorde omedelbart intryck genom att göra mål från en hörna. Detta är ett ögonblick som hon aldrig kommer att glömma.

Förutom hennes passion för fotboll har Asllani olika hobbyer och intressen. Även om specifika detaljer inte är allmänt kända, är det tydligt att hon är en privat person som värdesätter sin personliga tid. Asllani har inte offentligt delat information om sina hobbyer eller intressen, utan fokuserar mer på sin professionella karriär. Det finns ingen tillgänglig information om huruvida Kosovare Asllani har några barn eller husdjur. Asllanis favoritmatpreferenser har inte offentligt avslöjats.

Ekonomisk översikt: Kosovare Asllani

Kosovare Asllani har en betydande inkomstkälla genom sin framgångsrika karriär. Denna sektion granskar Asllanis finansiella status, inklusive hennes lön, marknadsvärde, sponsoravtal och kontrakt. Observera att dessa uppgifter är uppskattningar och inte officiella siffror.

Kosovare Asllani lön

Asllanis lön har varierat under hennes karriär, beroende på klubben hon spelar för och hennes kontraktsvillkor. När hon spelade för Linköping FC uppgick hennes månadslön till omkring 40 000 SEK. Enligt experter ligger hennes nuvarande lön på ca 420 000 kronor i månaden. Detta var en betydande ökning jämfört med hennes tidigare lön, vilket visar på hennes växande värde inom fotbollsvärlden.

Obs: källan för årslönen kommer från Lönello, som menar att den är på 5 000 000 kronor. Vi är dock tveksamma till detta.

Kosovare Asllani marknadsvärde

Asllani har inte bara en betydande lön, utan har också ett imponerande marknadsvärde. Hennes exakta marknadsvärde är inte offentligt tillgängligt, men hennes framgång på planen, samt hennes sponsoravtal, tyder på att det är betydande. Hon har också haft sponsorkontrakt med flera stora företag, vilket ytterligare bidrar till hennes totala nettoförmögenhet.

Kosovare Asllani kontrakt

Asllani har nyligen skrivit på för den italienska klubben AC Milan. Klubben meddelade att Asllani har undertecknat ett tvåårigt kontrakt som kommer att göra henne till en AC Milan-spelare fram till slutet av säsongen 2023/2024. Detaljer om kontraktets ekonomiska villkor har inte offentliggjorts, men det är troligt att hennes lön med AC Milan är i linje med, eller överstiger, hennes tidigare löner.

Statistik för Kosovare Asllani

Kosovare Asllani har gjort ett bestående intryck inom fotbollsvärlden med sina imponerande färdigheter och förmåga att göra mål. Här kommer vi att ta en närmare titt på Asllanis statistik, både på internationell nivå och på klubbnivå.

Kosovare Asllani landslagsstatistik

Asllani har visat sin talang i olika internationella tävlingar. Från Euro 2009-turneringen till FIFA:s dam-VM 2023 har Asllani gjort ett bestående intryck med sina anmärkningsvärda prestationer.

Ett av Asllanis mest framstående ögonblick kom under FIFA:s dam-VM 2019, där hon gjorde avgörande mål mot Chile, Thailand och England. Hennes mål mot England, som säkrade en 2-1-seger för Sverige, visade Asllanis förmåga att prestera under högtryckssituationer.

Asllani har också visat sin målgörande förmåga bortom stora turneringar. I vänskapsmatcher och kvalmatcher har hon konsekvent hittat nätet. Hennes förmåga att göra mål mot tuffa motståndare som USA och Nederländerna är ett bevis på hennes skicklighet och beslutsamhet.

Asllani har totalt 45 internationella mål till sitt namn, vilket har spelat en avgörande roll i Sveriges framgångar.

Kosovare Asllani klubblagsstatistik

Asllanis framgång sträcker sig även till hennes klubbkarriär. Hennes engagemang för sitt hantverk syns i hennes prestationer, och hon fortsätter att vara en nyckelspelare för både sin klubb och sitt land.

Asllani har inte bara en imponerande målgörande statistik, utan hon har även bidragit till Sveriges segrar med sina assist och övergripande speluppläggande förmågor. Hennes inverkan på planen sträcker sig bortom att bara göra mål, då hon ofta skapar möjligheter för sina lagkamrater att glänsa.

Asllanis bidrag till sporten har gett henne ett välförtjänt rykte som en av de bästa spelarna i spelet. Asllanis karriärstatistik talar för sig själv. Med 45 internationella mål och otaliga minnesvärda framträdanden har Asllani etablerat sig som en formidabel kraft inom fotbollsvärlden. Hennes förmåga att göra mål och skapa möjligheter för sitt lag sätter henne i en klass för sig. 

Asllanis fotbollsstatistik: En spegel av hennes talang och arbete

Kosovare Asllani har under sin karriär demonstrerat skicklighet och talang på fotbollsplanen. Hennes statistik, inklusive mål, assist och framträdanden för både klubblag och landslag, bekräftar hennes förmåga. Även om hennes karriär har påverkat hennes privatliv, det är möjligt att hon hittar balans i framtiden.

Från hennes början i Vimmerby IF till hennes nuvarande position i AC Milan, har Asllani kontinuerligt presterat väl. Hon har noterats för över 100 landskamper och 45 mål, vilket gör henne till en framträdande spelare i laget.

I sin klubblagskarriär har Asllani representerat flera framstående klubbar, däribland Paris Saint-Germain, Manchester City och Real Madrid. Under sin tid hos dessa lag har hon gjort många mål och assist som har varit viktiga för lagets resultat både på nationell och internationell nivå.

I AC Milan, har Asllani fortsatt att demonstrera sin skicklighet, med 9 mål under sin första säsong. Även i en ovan anfallsroll har hon visat sin anpassningsförmåga och målkänsla, vilket har varit fördelaktigt för lagets framgångar.

Asllanis lön, som varierar mellan 60 000 SEK och 80 000 SEK i månaden, indikerar hennes ställning som spelare. Trots de stora löneskillnaderna mellan herr- och damfotboll, bekräftar Asllanis lön hennes position som en av de mest värdefulla spelarna i damfotbollen.

Asllanis statistik och lön representerar mer än siffror. De representerar hennes talang, arbete och dedikation till fotbollen. De visar hennes karriärutveckling från de första åren i Vimmerby IF till att vara en framträdande spelare i damfotbollen.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE