lina hurtig partner

Allt om Lina Hurtig: Partner, Lön, Statistik, Karriär och mer!

Lina Mona Andréa Hurtig, född den 5 september 1995 i Avesta, Sverige, är en svensk fotbollsspelare som för närvarande spelar för Arsenal i Englands högsta fotbollsliga. Hon är känd för sin mångsidighet, med förmågan att spela både som mittfältare och forward.

Men vem är Lina Hurtig egentligen utanför fotbollsplanen? Har Lina Hurtig partner? Hur ser hennes lön och karriärstatistik ut? Och hur balanserar hon sin framgångsrika karriär med familjelivet?

I denna artikel kommer vi att undersöka dessa frågor och ge en djupare inblick i Lina Hurtigs liv både på och utanför planen.

Snabbfakta

EgenskapInformation
NamnLina Hurtig
Födelseår och ort1995, Avesta
KlubbArsenal
PositionMittfältare/Forward
LandslagSvenska damlandslaget
LandslagsdebutU-19 Europamästerskapet 2012
Tidigare klubbarGustafs GoIF, Umeå IK, Linköpings FC, Juventus
MeriterDamallsvenskan 2017, Serie A (2x), Coppa Italia, Supercoppa Italiana (2x), FA Women’s League Cup 2022-23
PartnerLisa Lantz
FamiljFar: Mats Hurtig
Barn1 dotter (född 11 juni 2021)
LönÖver 120 000 Euro/år (i Juventus)
KontraktTill 30 juni 2025 med Arsenal
Viktiga prestationerU-19 EM-guld 2012, Världscupmål mot Thailand 2019, Straffmål i VM 2023 mot USA

Lina Hurtig karriär

Lina Hurtig har haft en framstående karriär, med framträdanden i toppklubbar runt om i världen. Hon spelar för närvarande för den engelska klubben Arsenal.

Lina Hurtig landslagskarriär

Lina Hurtigs internationella karriär började på U-19-nivå, där hon representerade Sverige vid U-19 Europamästerskapet 2012. Hennes insats märktes i finalen, då hon ingick i truppen för svenska damlandslaget som säkrade en 1-0 seger över Spanien i förlängning, vilket gav dem mästerskapstiteln.

I december 2012 fick Hurtig en inbjudan till det seniora landslagets träningsläger under ledning av tränaren Pia Sundhage. Detta var ett betydande ögonblick för henne, då det visade erkännandet och tron som tränarstaben hade på hennes förmågor. Hon fortsatte att imponera, vilket resulterade i en plats i seniorlaget för en vänskapsmatch mot Brasilien i juni 2013.

Trots att Hurtig hade förhoppningar om att bli uttagen till UEFA Women’s Euro 2013, kom hon tyvärr inte med i den slutliga truppen. Trots denna motgång beskrev Sundhage henne som en potentiellt världsklasspelare, vilket underströk hennes enorma talang och potential.

Ett av höjdpunkterna i Hurtigs internationella karriär kom under FIFA Women’s World Cup 2019, där hon valdes ut att representera Sverige. Hon gjorde ett betydande avtryck genom att göra sitt första mål i turneringen i en övertygande 5-1 seger mot Thailand. Detta visade hennes förmåga att prestera på den största scenen och bidra till sitt lags framgång.

Hurtig spelade även i FIFA Women’s World Cup 2023. I åttondelsfinalen spelade hon en avgörande roll genom att framgångsrikt omvandla en videobekräftad straffspark i straffläggningen mot USA, vilket slutligen eliminerade de tvåfaldiga försvarande mästarna från turneringen.

Lina Hurtig klubblagskarriär

Lina Hurtig började sin klubblagskarriär vid 15 års ålder, då hon spelade för Gustafs GoIF i Norrettan under 2011 års säsong. Efter att ha visat upp sin talang genom att göra 14 mål och leverera fyra assist på 20 matcher, väckte hon uppmärksamhet hos Damallsvenskan-klubbarna LdB FC Malmö och Umeå IK, och valde att gå med i Umeå IK efter en kort träningsperiod.

Efter Umeå IK:s nedflyttning 2016, gick Hurtig till Linköpings FC, dåvarande ligamästare. Hon skrev ett tvåårigt kontrakt med klubben, med målet att fortsätta sin utveckling och bidra till deras framgång. Men hennes resa slutade inte där.

Den 31 augusti 2020 gjorde Hurtig ett betydande kliv när hon gick till Juventus, en av de främsta klubbarna i Italien. Denna övergång markerade ett nytt kapitel i hennes karriär, då hon anslöt till ett lag med höga ambitioner och en stark vilja att vinna.

I augusti 2022 gjorde Hurtig ännu ett anmärkningsvärt kliv, denna gång till Arsenal. Övergången till den engelska klubben var permanent, vilket visade klubbens förtroende och tro på hennes förmågor.

Meriter & Priser

Under sin karriär har Lina Hurtig uppnått betydande framgångar med sin klubb och sitt landslag. Med Linköpings FC vann hon Damallsvenskan 2017, vilket visar hennes förmåga att bidra till att vinna mästerskap. Hennes tid i Juventus var lika framgångsrik, då hon vann Serie A-titeln både under 2020-21 och 2021-22 säsongerna. Dessutom hjälpte hon Juventus att säkra Coppa Italia under 2021-22 säsongen och Supercoppa Italiana både under 2020-21 och 2021-22 säsongerna.

Sedan hon anslöt till Arsenal har Hurtig redan gjort avtryck genom att vinna FA Women’s League Cup under 2022-23 säsongen. Denna tidiga framgång understryker hennes förmåga att anpassa sig till nya miljöer och bidra till sitt lags framgångar.

På den internationella scenen var Hurtig en del av det svenska laget som vann UEFA Women’s Under-19 Championship 2012 mot spanien. Denna seger visade hennes förmåga att prestera på en hög nivå och bidra till sitt lags framgång.

Lina Hurtig privatliv

Lina Hurtigs privatliv är lika intressant som hennes professionella fotbollskarriär. Trots att hon är en offentlig person, har Lina lyckats hålla en del av sitt privatliv utanför rampljuset. Men det finns ändå mycket att berätta om denna framstående fotbollsspelares personliga liv.

Har Lina Hurtig partner?

Ja, Lina Hurtig har en partner. Hon gifte sig med sin lagkamrat från Linköpings FC, Lisa Lantz, den 16 augusti 2019. Detta äktenskap har inte bara stärkt deras personliga förhållande utan även skapat en stark koppling inom fotbollsgemenskapen.

Lina Hurtig partner – Lisa Lantz

Lisa Birgit Maria Hurtig, tidigare känd som Lisa Lantz, är en pensionerad svensk fotbollsspelare. Lisas och Linas förhållande har varit en inspiration för många, vilket visar kraften i kärlek och stöd inom sportvärlden.

Lina Hurtig familj

Familjen har spelat en betydande roll i Linas liv och karriär. Hennes far, Mats Hurtig, har varit ett stöd för henne, och hejat på henne från sidlinjen. I ett hjärtevärmande ögonblick skyndade Mats Hurtig och resten av familjen i Avesta hem för att i tid bevittna Linas avgörande straffspark i sextondelsfinalen mot det topprankade USA-laget. Glädjen och stoltheten hos hennes familjemedlemmar visar den starka samhörigheten de delar.

Lina Hurtig barn

Den 11 juni 2021 välkomnade Lina Hurtig ankomsten av sin dotter, vilket markerade ett nytt kapitel i hennes personliga liv. Glädjen av moderskap har utan tvekan gett Lina stor lycka och uppfyllnad, och lagt till en ytterligare dimension till hennes redan mångfacetterade liv. Att balansera kraven från professionell fotboll och moderskap är ingen lätt uppgift!

Ekonomisk inblick i Lina Hurtigs fotbollskarriär

Lina Hurtigs fotbollskarriär har inte bara genererat framgång på planen, utan också ett betydande ekonomiskt uppsving. Det är viktigt att notera att följande siffror är uppskattningar och inte officiella uppgifter.

Lina Hurtig lön

Under sin tid i Juventus tjänade Hurtig enligt uppgifter över 120 000 Euro per år. Trots att hon inte har delgivit några exakta siffror omkring sitt nya kontrakt, medger hon att det innebär en betydande löneökning. Detta signalerar att hennes ekonomiska ersättning för att utöva sporten hon älskar har tagit ett rejält kliv uppåt.

Lina Hurtig marknadsvärde

Hurtigs marknadsvärde har också sett en stadig ökning under hennes karriär, vilket är en direkt avspegling av hennes prestationer på planen. Även om exakta siffror är svåra att komma åt, kan man anta att hennes värde har stigit i takt med hennes framgångar. Dessutom har eventuella sponsorkontrakt och samarbeten bidragit till att öka hennes totala nettoförmögenhet.

Lina Hurtig kontrakt

Hurtig har ett nuvarande kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2025. Detaljer om kontraktet, inklusive löneökningar och eventuella bonusar, är inte offentligt tillgängliga.

Statistik för Lina Hurtig

Lina Hurtigs fotbollskarriär har präglats av hennes imponerande målgörande förmåga, vilket framgår tydligt i hennes statistik. Med en rad märkbara prestationer på både nationell och internationell nivå, har Hurtig etablerat sig som en betydande spelare i fotbollsvärlden.

Lina Hurtig landslagsstatistik

Ett av Hurtigs tidigaste internationella mål kom den 22 september 2015, under en UEFA Euro 2017-kvalmatch mot Polen. Hon hittade nätet och hjälpte Sverige att säkra en 3-0-seger. Detta markerade början på en framgångsrik resa för Hurtig på den internationella scenen.

Den 16 juni 2019, vid 2019 års FIFA World Cup i Frankrike, visade Hurtig återigen sina färdigheter genom att göra ett mål mot Thailand i en 5-1-seger för Sverige. Hennes bidrag till lagets framgång i denna prestigefyllda turnering gick inte obemärkt förbi.

Hurtig fortsatte att glänsa på senare år. Den 8 oktober 2019, under en UEFA Euro 2022-kvalmatch mot Slovakien, gjorde hon ett avgörande mål och hjälpte Sverige att säkra en klangfull 7-0-seger. Hennes förmåga att konsekvent hitta nätet har varit en värdefull tillgång för det svenska landslaget.

Hurtigs målgörande skicklighet sträcker sig utöver kvalmatcher. Den 19 februari 2021, i en vänskapsmatch mot Österrike, gjorde hon ett mål i en 6-1-seger för Sverige. Detta ytterligare befäste hennes rykte som en formidabel anfallare.

Sommar-OS 2020 i Japan gav Hurtig ytterligare en plattform att visa upp sin talang. Den 21 juli 2021 gjorde hon ett mål mot USA, vilket bidrog till Sveriges 3-0-seger. Denna märkbara prestation belyser hennes förmåga att prestera på de största scenerna.

Lina Hurtig klubblagsstatistik

Hurtigs målgörande rekord fortsatte att växa. Den 7 april 2022, under en match mot Georgien, gjorde hon nio mål i en 15-0-seger för Sverige. Denna prestation visar hennes förmåga att dominera matcher och påverka spelet.

Senast, den 6 september 2022, under en FIFA Women’s World Cup-kvalmatch mot Finland, hittade Hurtig återigen nätet vilket hjälpte Sverige att säkra en övertygande 5-0-seger. Hennes målgörande har varit viktig för Sveriges framgång i internationella tävlingar.

I framtiden finns det ingen tvekan om att Lina Hurtig kommer att vara en central spelare för det svenska landslaget. Hennes förmåga att göra viktiga mål och påverka matchen utskiljer henne som en toppspelare i damfotbollen. Med hennes skicklighet är hon säker på att ha en varaktig inverkan på fotbollen.

Ett fotbollsliv i siffror

Lina Hurtigs fotbollskarriär kännetecknas av framsteg och hårt arbete. Men den inkluderar även viktig statistik. Statistik, löner och kontrakt är alla delar av det bredare sammanhanget som förklarar hennes resa på fotbollsplanen.

När det gäller frågan “Har Lina Hurtig partner?”, är svaret ja. Hon är gift med sin tidigare lagkamrat Lisa Lantz. Deras relation har stärkt deras personliga band och påverkat fotbollsgemenskapen. Tillsammans har de en dotter, vilket har påverkat Hurtigs liv och karriär.

Hurtigs lön har också sett en betydande ökning under hennes karriär. Under sin tid i Juventus tjänade hon enligt uppgifter över 120 000 Euro per år. Även om detaljerna om hennes nuvarande kontrakt med Arsenal inte är offentligt tillgängliga, kan man anta att hennes ekonomiska ersättning har ökat avsevärt.

Hurtigs statistik är bemärkelsesvärd och speglar hennes löneutveckling. Med flera betydelsefulla prestationer på både nationell och internationell nivå, har Hurtig blivit en framstående spelare inom fotbollen. Hennes förmåga att konsekvent hitta nätet har varit en värdefull tillgång för både hennes nuvarande lag Arsenal och det svenska landslaget.

Men trots allt framsteg och alla framträdanden på planen, är Lina Hurtig mer än en fotbollsspelare. Hon är en mor, partner, dotter och förebild för många. Lina Hurtig har haft en betydande påverkan på fotbollen, både på och utanför planen.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE