Linus Wahlqvist
Bild: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Linus Wahlqvist Egnell: Lön, Statistik, Flickvän och mer!

Vem är den 184 cm långa försvararen som bär nummer 28 på ryggen, och vars namn ständigt ekar på fotbollsarenor runt om i världen? Svaret är Linus Wahlqvist, en svensk professionell fotbollsspelare som har gjort sig ett namn både på hemmaplan och internationellt.

Född den 11 november 1996 i Norrköping, Sverige, var det här Wahlqvists fotbollsresa började. Hans tidiga intresse för fotboll ledde honom till Eneby BK, där han lade grunden till sin karriär. Men det var när han gick vidare till IFK Norrköping år 2009, som hans talang verkligen började blomstra.

År 2013 fick Wahlqvist chansen att spela för IFK Norrköpings A-lag i Allsvenskan, och han greppade den med båda händerna. En positionsförändring från mittback till högerback inför följande säsong visade sig vara ett lyckat drag, och den 6 april 2014 gjorde Wahlqvist sin Allsvenskan-debut i en 2-0-vinst mot Helsingborgs IF.

Men det är inte bara Wahlqvists fotbollskarriär som gör honom intressant. Hans personliga liv, inklusive hans relation med Malin Egnell, samt hans lön och marknadsvärde, ger en fascinerande inblick i livet som professionell fotbollsspelare.

Så, låt oss ta en närmare titt på Linus Wahlqvist – mannen, fotbollsspelaren, och den internationella idrottsstjärnan.

Snabbfakta

AttributInformation
NamnLinus Wahlqvist
Födelsedatum11 november 1996
FödelseortNorrköping, Sverige
Nuvarande lagPogoń Szczecin
Tidigare lagIFK Norrköping, Dynamo Dresden
PositionHögerback
Lön2,950,000 SEK/år
FlickvänMalin Egnell
LandslagSverige
Antal landskamper13
Marknadsvärde15 miljoner kr
KontraktslängdTill juni 2026 med Pogoń Szczecin
Längd184 cm

Karriäröversikt och Statistik

Linus Wahlqvist, född i Norrköping, är en svensk professionell fotbollsspelare som har gjort en betydande karriär både i Sverige och utomlands. Han började sin karriär i Eneby BK, men det var i IFK Norrköping han först fick chansen att visa upp sina färdigheter på en högre nivå. Efter att ha spelat för IFK Norrköping i flera år, tog Wahlqvist steget ut i Europa för att spela för Dynamo Dresden i Tyskland och Pogoń Szczecin i Polen.

Tiden i Dynamo Dresden

Wahlqvist anslöt till Dynamo Dresden i juli 2018 på ett fyraårskontrakt. Han tillbringade två år i klubben, där han spelade 54 matcher. Men när klubben degraderades till 3. Liga i juli 2020, valde Wahlqvist att aktivera en klausul i sitt kontrakt som tillät honom att avsluta det omedelbart. Han lämnade Tyskland och återvände till IFK Norrköping den 4 augusti 2020.

Speltiden i Pogoń Szczecin

Efter att ha återvänt till Sverige för en kort period, meddelades det i december 2022 att Wahlqvist skulle gå med i den polska Ekstraklasa-klubben Pogoń Szczecin. Hans avtal sträcker sig fram till juni 2026 och hans första match för klubben spelas den 1 januari 2023. Hittills har han spelat 23 matcher för klubben.

Landslagskarriär

På internationell nivå har Wahlqvist representerat Sverige i 13 landskamper. Trots att han är relativt ung har han redan hunnit göra ett betydande intryck på landslaget.

Statistik

Genom sin karriär har Wahlqvist spelat totalt 121 matcher och gjort 7 mål för IFK Norrköping, 54 matcher för Dynamo Dresden och 23 matcher för Pogoń Szczecin. Dessa siffror visar hans engagemang och bidrag till varje lag han har spelat för.

Linus Wahlqvist fortsätter att visa upp sin skicklighet på fotbollsplanen, både på klubbnivå och i landslaget. Med en lovande framtid framför sig, kommer han fortsätta att vara en spelare att hålla ögonen på.

Hans Personliga liv och Lön

Linus Wahlqvist Fru

2017 tog han ett steg mot att försegla sin kärlek till Malin Egnell genom att förlova sig med henne i Florida. Även om det inte finns någon officiell bekräftelse, antyder tecken att de kanske har bundit knuten.

Ekonomiska Framgångar

Linus Wahlqvists framgångar på fotbollsplanen har inte bara gett honom erkännande, utan också ekonomisk framgång. Hans nuvarande lön ligger på 2,950,000 SEK, vilket är en imponerande siffra för en spelare i hans ålder. Denna siffra är en tydlig indikation på hans värde och betydelse för de klubbar han har representerat.

Marknadsvärde

Vidare, Wahlqvists marknadsvärde är för närvarande uppskattat till 15 miljoner kr. Detta värde är en produkt av hans skicklighet, erfarenhet och bidrag till sina klubbar och det svenska landslaget. Det är också ett bevis på hans potential och vad han kan erbjuda i framtiden.

Personliga Egenskaper

Utöver hans fotbollskarriär och ekonomiska framgångar, är det värt att notera Wahlqvists fysiska attribut. Med en längd på 184 cm och en vikt på 80 kg, har Wahlqvist de fysiska kraven för att konkurrera på högsta nivå i fotbollen. Hans position som försvarare kräver styrka och uthållighet, vilket han tydligt besitter.

För att sammanfatta, Linus Wahlqvist är inte bara en framstående fotbollsspelare, men också en person med betydande ekonomisk framgång och ett blomstrande personligt liv. Hans hängivenhet till sporten och hans personliga liv är beundransvärt, och han fortsätter att inspirera både på och utanför planen.

Från Norrköping till Polen – Linus Wahlqvists fotbollsresa

Linus Wahlqvist, en spelare vars namn har blivit synonymt med svensk fotboll. Från de tidiga dagarna i Eneby BK till att bli en nyckelspelare i IFK Norrköping, till att göra det stora språnget till Dynamo Dresden och nu Pogoń Szczecin. Linus Wahlqvist Egnell har skapat en karriär värd att beundra.

Wahlqvist värvades av Dynamo Dresden i juli 2018, en övergång som markerade hans första steg ut i den europeiska fotbollen. Trots nedflyttningen till 3. Liga, valde Wahlqvist att inte låta det påverka hans karriär. Han aktiverade en klausul i sitt kontrakt och valde att lämna klubben, en beslutsamhet som visar på hans vilja att ständigt utvecklas och sträva framåt.

Hans statistik talar för sig själv. Med 121 matcher och 7 mål för IFK Norrköping, 54 matcher för Dynamo Dresden och 23 matcher för Pogoń Szczecin, är Wahlqvist en spelare som ständigt levererar. Men det är inte bara på klubblagsnivå Wahlqvist har gjort avtryck. Med 13 landskamper för Sverige, har han även visat att han kan prestera på den största scenen.

Vid sidan av fotbollsplanen har Wahlqvist skapat ett liv med sin fru, Malin Egnell. Deras förlovning 2017 i Florida blev början på ett nytt kapitel i Wahlqvists liv, ett kapitel som handlar om mer än bara fotboll.

Med en lön på 2,950,000 SEK och ett marknadsvärde på 15 miljoner kr, är Wahlqvist inte bara en framstående spelare på planen, utan även en viktig aktör på transfermarknaden.

Linus Wahlqvist – en spelare som har visat att han kan hantera pressen, ta tuffa beslut och ständigt sträva efter att bli bättre. Hans resa är en påminnelse om att framgång kräver hårt arbete, beslutsamhet och en vilja att aldrig ge upp. Linus Wahlqvist är mer än bara en fotbollsspelare, han är en inspiration för alla unga spelare som drömmer om att en dag få följa i hans fotspår.

Vanliga frågor och svar om Linus Wahlqvist

Denna FAQ-sektion besvarar vanliga frågor om den svenska fotbollsspelaren Linus Wahlqvist. Här hittar du information om hans karriär, personliga liv och mer.

Vem är Linus Wahlqvist?

Linus Wahlqvist är en svensk professionell fotbollsspelare som spelar som högerback för Pogoń Szczecin och det svenska landslaget. Han föddes den 11 november 1996 i Norrköping, Sverige.

Vilka klubbar har Linus Wahlqvist spelat för?

Wahlqvist började sin ungdomskarriär i Eneby BK innan han gick vidare till IFK Norrköping år 2009. År 2018 gick Wahlqvist till tyska andraligalaget Dynamo Dresden. Efter att Dynamo Dresden degraderades till 3. Liga i juli 2020 återvände han till IFK Norrköping. Sedan 2023 spelar han för Pogoń Szczecin i Polen.

Vad är Linus Wahlqvists statistik?

Wahlqvist har spelat 121 matcher och gjort 7 mål för IFK Norrköping, 54 matcher för Dynamo Dresden och 23 matcher för Pogoń Szczecin. På landslagsnivå har han spelat 13 matcher för Sverige.

Vem är Linus Wahlqvists fru?

Linus Wahlqvist förlovade sig 2017 med Malin Egnell i Florida. De är förmodligen gifta.

Vad är Linus Wahlqvists lön?

Linus Wahlqvists lön är 2,950,000 SEK.

Vilket nummer har Linus Wahlqvist i sin klubb?

Linus Wahlqvist bär nummer 28 i sin nuvarande klubb, Pogoń Szczecin.

När löper Linus Wahlqvists kontrakt ut?

Linus Wahlqvists kontrakt med Pogoń Szczecin löper ut den 30 juni 2026.

Vad är Linus Wahlqvists marknadsvärde?

Linus Wahlqvists uppskattade marknadsvärde är 15 miljoner kr.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE