Marcus Rohdén
Bild: Antonio Fraioli, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Marcus Rohdén: Lön, Statistik, Nuvarande lag och mer!

Marcus Rohdéns tidiga karriär och framgångar

Vem var Marcus Rohdén innan han blev en framstående spelare i Süper Lig? Född i den lilla staden Knätte, Sverige, den 11 maj 1991, tog Rohdén sina första fotbollssteg i Hössna IF. Men det var inte förrän han gick vidare till IF Elfsborg som 16-åring som hans talang började blomstra.

Med Elfsborg, vann Rohdén både Allsvenskan och Svenska Cupen 2012/2013 — en prestation som sätter honom i en exklusiv klubb av spelare. Han gjorde 120 framträdanden och 22 mål för Elfsborg, vilket visar hans konsekventa bidrag till lagets framgång.

Men Rohdéns karriär stannade inte där. Efter Elfsborg, kom Serie A och sedan Süper Lig. Hans resa till toppen av fotbollsvärlden är en påminnelse om att framgång kommer till dem som arbetar hårt och aldrig ger upp. Med en lön på 250 000 euro per säsong, är det tydligt att Rohdén har blivit en värdefull tillgång för sitt nuvarande lag, Fatih Karagümrük, sedan 2023.

Följ med oss när vi dyker djupare in i Marcus Rohdéns karriär.

Snabbfakta & Statistik

KategoriInformation
NamnMarcus Rohdén
Födelsedatum11 maj 1991
FödelseortKnätte, Sverige
Nuvarande lagFatih Karagümrük, Süper Lig
Lön250 000 euro per säsong
Statistik Elfsborg120 framträdanden, 22 mål
Statistik Serie A206 framträdanden, 16 mål
Landslagsstatistik16 landskamper, 2 mål

Rohdéns tid i Serie A och nuvarande lag

Marcus Rohdén, en svensk mittfältare känd för sin precision och skicklighet, har haft en imponerande karriär i Serie A och nu i Süper Lig. Hans resa genom de italienska och turkiska ligorna har varit både utmanande och framgångsrik.

F.C. Crotone och Serie A

Rohdén tog steget till Serie A år 2016 när han skrev på för F.C. Crotone. Under sin tid i klubben gjorde han 89 framträdanden och 6 mål. Hans tid i Crotone markerade en viktig vändpunkt i hans karriär, där han stod inför tuffare konkurrens och högre spelstandarder. Men Rohdén, tidigare spelare för Hössna IF och IF Elfsborg, visade att han var redo för utmaningen.

Frosinone och fortsatt spel i Serie A

År 2019 fortsatte Rohdén sin resa i Serie A genom att skriva på för Frosinone. Hans tid i Frosinone har varit framgångsrik, med 117 framträdanden och 10 mål. Hans insatser i klubben har bidragit till att stärka lagets position i ligan och hans personliga utveckling som spelare.

Fatih Karagümrük

Rohdéns karriär tog en ny vändning den 26 juli 2023 när han skrev på ett 2-årskontrakt med Fatih Karagümrük i Süper Lig. Hans övergång till den turkiska ligan markerade början på en ny fas i hans karriär. Rohdéns lön i Fatih Karagümrük är 250 000 euro per säsong.

Rohdéns landslagskarriär

Sedan 2015 har Marcus varit en del av det svenska landslaget. Hans första landskamp skedde den 15 januari samma år, i en vänskapsmatch mot Elfenbenskusten. Det var inte bara en debut; det var också dagen då Rohdén gjorde sitt första landslagsmål.

Världscupen 2018

Rohdén deltog i 2018 års FIFA World Cup i Ryssland, en turnering där Sverige nådde kvartsfinal för första gången sedan 1994. Det var ett stort ögonblick för svensk fotboll, och Rohdén var en del av det. Hans prestationer på planen bidrog till lagets framgång och visade hans betydelse för det svenska landslaget.

Landslagsframträdanden

Sedan sin debut har Rohdén spelat 16 landskamper och gjort 2 mål. Det är en siffra som visar hans kontinuerliga närvaro och pålitlighet för landslaget. Trots konkurrensen om platserna på mittfältet har Rohdén lyckats bibehålla sin plats i laget, vilket vittnar om hans kvalitet och förmåga.

Marcus Rohdén: Från Knätte till världens stora fotbollsarenor

Marcus Rohdéns fotbollsresa är en berättelse om hängivenhet, talang och framgång. Från de tidiga dagarna i Hössna IF till att lyfta Allsvenskan och Svenska Cupen med Elfsborg, har Rohdén alltid visat prov på enastående skicklighet och uthållighet. Hans prestationer på hemmaplan ledde till en flytt till Serie A, där han fortsatte att imponera i F.C. Crotone och Frosinone.

Rohdéns nuvarande lag, Fatih Karagümrük, drar nytta av hans erfarenhet och tekniska förmåga. Med en lön på 250 000 euro per säsong, belönas Rohdéns bidrag till fotbollen både på och utanför planen.

Rohdéns karriär sträcker sig dock bortom klubbnivå. Hans prestationer för det svenska landslaget, inklusive ett framträdande i 2018 års FIFA World Cup, har cementerat hans plats som en av Sveriges mest framstående fotbollsspelare.

Vanliga frågor och svar om Marcus Rohdén

Detta avsnitt innehåller vanliga frågor och svar om fotbollsspelaren Marcus Rohdén, hans karriär, lön och prestationer.

Vad är Marcus Rohdéns lön?

Marcus Rohdén tjänar 250 000 euro per säsong.

Vilket lag spelar Marcus Rohdén för just nu?

Rohdén spelar för Fatih Karagümrük i Süper Lig sedan 2023.

Har Marcus Rohdén spelat för AIK någon gång?

Nej, Rohdén har inte spelat för AIK. Han har dock spelat för IF Elfsborg, Skövde AIK (på lån), Crotone och Frosinone.

Hur många mål har Marcus Rohdén gjort denna säsong?

Under den pågående säsongen har Marcus Rohdén gjort 1 mål.

Hur många landskamper har Marcus Rohdén spelat?

Rohdén har spelat 16 landskamper för det svenska landslaget.

Hur många mål per match har Marcus Rohdén i genomsnitt?

Marcus Rohdén har i genomsnitt gjort 0,11 mål per match i klubblagstävlingar.

Hur långt kontrakt har Marcus med Fatih Karagümrük?

Rohdén skrev på ett 2-årskontrakt med Fatih Karagümrük den 26 juli 2023.

Hur många assist har Marcus Rohdén noterat under denna säsong?

Marcus Rohden har noterat 2 assist under denna säsong.

Vilka lag har Marcus Rohdén spelat för tidigare?

I sin klubbkarriär har Rohdén spelat för IF Elfsborg, Skövde AIK (på lån), Crotone och Frosinone.

Vilka priser och utmärkelser har Marcus Rohdén vunnit?

Rohdén vann Allsvenskan och Svenska Cupen med IF Elfsborg innan han gick till F.C. Crotone och Serie A år 2016. Han har även representerat Sverige i 2018 års FIFA World Cup i Ryssland, där Sverige nådde kvartsfinal för första gången sedan 1994.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE