olivia schough partner

Allt om Olivia Schough: Partner, Lön, Statistik, Karriär och mer!

Olivia Schough, född den 11 mars 1991 i Hylte, är en känd figur i svensk fotbolls värld. Hennes karriär har sträckt sig över flera klubbar och internationella tävlingar, vilket har etablerat henne som en begåvad mittfältare och en värdefull tillgång till både hennes klubb och det svenska landslaget.

Men vem är Olivia Schough bortom fotbollsplanen? Har Olivia Schough partner? Hur ser hennes familjeliv ut? Och vad innebär hennes framgångar för hennes lön och ekonomi? Dessa är frågor som vi kommer att utforska i denna artikel.

Uppdatering 2024-01-21: I oktober 2023 så petades Olivia Schough från landslagstruppen tills vidare. “Ja, det är liksom konkurrenssituation och jag får bara fortsätta jobba på här hemma och hoppas”, säger hon till Peter Gerhardsson enligt Aftonbladet. Tråkigt, tycker vi – vi hoppas att vi får se dig i blågult igen Olivia!

Snabbfakta

EgenskapInformation
NamnOlivia Schough
Födelseår och ort1991, Hylte
KlubbFC Rosengård
PositionMittfältare
LandslagSvenska damlandslaget
LandslagsdebutAlgarve Cup 2013
Landskamper/målEj specificerat
Tidigare klubbarKopparbergs/Göteborg FC, Bayern München, WFC Rossiyanka, Eskilstuna United, Djurgårdens IF
MeriterSvenska Cupen (2011, 2012), Svenska Supercupen (2013), Silver i OS (2016)
PartnerCaroline Seger
FamiljFöräldrar: Bertil och Carin Schough, Syskon: Lydia, Matilda, Lovisa
LönCa 400,000 – 500,000 SEK/år (2019)
MarknadsvärdeUppskattat mellan $1 miljon och $5 miljoner
KontraktFC Rosengård, detaljer ej offentliga

Olivia Schough karriär

Olivia Schough, en inflytelserik spelare i både landslaget och klubblagen, har gjort en betydande inverkan på fotbollsscenen. Hon spelar för nuvarande i FC Rosengård.

Olivia Schough landslagskarriär

Olivia Schough har representerat Sverige på olika nivåer genom hela sin karriär. Hon spelade för U-19 landslaget i U-19 Europamästerskapet 2009 där Sverige vann en silvermedalj. Hon deltog också i U-20 Världsmästerskapet 2010. Dessa tidiga erfarenheter hjälpte till att forma hennes färdigheter och förberedde henne för en framgångsrik senior karriär.

Schough gjorde sin debut för seniorlandslaget under Algarve Cup 2013. Hon spelade sin första match i en 1-1 match mot Kina. Hennes prestation drog uppmärksamheten till sig från ledningsstaben och hon blev därefter uttagen till UEFA Women’s Euro 2013, vilket Sverige var värdland för. Detta var ett betydande ögonblick i hennes karriär eftersom hon fick möjligheten att representera sitt land på hemmaplan.

olivia schough
Olivia Schough i gruppspelet till damfotbolls-VM 2019 i Paris

I maj 2015 blev Schough uttagen till Sveriges trupp för FIFA Women’s World Cup 2015 i Kanada. Detta var en stor turnering och att bli utvald att representera sitt land vid en så prestigefylld händelse var ett bevis på hennes färdigheter och bidrag till laget. Schough fortsatte att imponera och blev senare uttagen till Sveriges trupp för de Olympiska sommarspelen 2016. Hon spelade i alla sex matcher för Sverige och hjälpte laget att vinna silvermedaljen.

I juni 2017 blev Schough återigen uttagen till en stor turnering, UEFA Women’s Euro 2017. Hon spelade i tre matcher för Sverige, men tyvärr blev laget utslaget av Nederländerna i kvartsfinalerna. Trots besvikelsen var Schoughs prestationer berömvärda och hon fortsatte att vara en värdefull tillgång för landslaget.

Den 13 juni 2023 mottog Schough ytterligare en betydande ära när hon blev inkluderad i svenska damlandslags-truppen för FIFA Women’s World Cup 2023. Detta visar på det förtroende och den tillit som ledningsstaben har för hennes förmågor och framhäver hennes betydelse för laget.

Olivia Schough klubblagskarriär

Olivia Schoughs klubbkarriär har också varit fylld med anmärkningsvärda prestationer och bidrag. Hon började sin professionella karriär med Kopparbergs/Göteborg FC där hon spelade från 2009 till 2013. Under sin tid med klubben vann hon Svenska Cupen 2011 och 2012, samt Svenska Supercupen 2013. Schough hade också möjligheten att tävla i UEFA Women’s Champions League 2011-12 och 2012-13 med Göteborg. 2013 nådde Göteborg kvartsfinalerna i Champions League men blev tyvärr utslagna av Juvisy.

I december 2013 gjorde Schough en övergång till Bayern München, vilket markerade ett nytt kapitel i hennes klubbkarriär. Hennes tid med Bayern var dock kortvarig och hon lämnade klubben sommaren 2014. Hon gick sedan med i det ryska laget WFC Rossiyanka för en kort period innan hon återvände till Sverige i november 2014 för att skriva på för Eskilstuna United.

Schoughs tid med Eskilstuna United var mycket framgångsrik. 2015 slutade laget tvåa i Damallsvenskan och säkrade sin plats i Champions League. De lyckades besegra Glasgow City i 32-delsfinalen men blev till slut utslagna av Wolfsburg i 16-delsfinalen. Schoughs bidrag till Eskilstuna United var betydande och hon spelade en avgörande roll för lagets framgång under hennes tid där.

Efter säsongen 2018 kom Schough och Göteborg FC inte överens om en kontraktsförlängning. Som ett resultat skrev hon på för Djurgårdens IF inför Damallsvenskan 2019. Detta innebar en ny utmaning för Schough och hon tog chansen att bidra till sitt nya lag.

För närvarande är Olivia Schough medlem i FC Rosengård, där hon fortsätter att utmärka sig. Hon har gjort ett betydande intryck på laget, visat upp sina färdigheter och bidragit till deras framgång. Hennes prestationer har varit konsekvent imponerande och hon har blivit en integrerad del av truppen.

Meriter & Priser

Schough har uppnått betydande framgångar både på internationell och klubb nivå. Hon har representerat Sverige i flera stora turneringar, inklusive FIFA Women’s World Cup och de Olympiska sommarspelen, och har bidragit till lagets framgångar med sitt spel. På klubb nivå har hon uppnått framgång med lag som Kopparbergs/Göteborg FC, Eskilstuna United, och FC Rosengård.

Olivia Schough privatliv

Olivia Schoughs personliga liv är fyllt av starka relationer, engagemang för välgörenhet och en djup passion för fotboll. Hon har byggt ett liv som sträcker sig långt bortom fotbollsplanen, med en partner som delar hennes kärlek till sporten och en familj som står stadigt vid hennes sida.

Har Olivia Schough partner?

Ja, Olivia Schough har en partner. Hon är i ett förhållande med Caroline Seger, en lika framstående fotbollsspelare och lagkamrat i det svenska damlandslaget. Deras relation började när de spelade i samma lag och har sedan dess växt starkare. De har setts tillsammans vid flera tillfällen och är öppna med sin relation.

Olivia Schoughs partner – Caroline Seger

Caroline Seger är inte bara Olivias partner utan också en framstående medlem i det svenska damlandslaget. Caroline och Olivia delar inte bara passionen för fotboll, utan också ett liv tillsammans. De är ett kraftfullt par som inspirerar många unga fotbollsspelare runt om i världen.

Olivia Schough familj

Olivia Schough kommer från en nära familj. Hennes föräldrar är Bertil Schough och Carin Schough. Tragiskt nog gick Olivias mamma bort i cancer, en förlust som har haft en djup inverkan på Olivias liv. Olivia har ärvt cancer-genen från sin mamma och är medveten om den betydande risk hon står inför. Trots denna svåra situation är Olivia stark och använder sin plattform för att öka medvetenheten om cancer och dess genetiska konsekvenser.

Olivia Schough syskon

Olivia Schough har tre syskon: Lydia Schough, Matilda Schough och Lovisa Schough. De bildar en tät familjeenhet och har stöttat varandra genom de utmaningar de har stått inför. Olivias systrar, precis som hon, har också ärvt cancer-genen från sin mamma. Denna gemensamma erfarenhet har fört dem ännu närmare varandra, och de ger varandra styrka och stöd.

Olivia Schoughs hobbies och intressen

När Olivia Schough inte är på fotbollsplanen, njuter hon av att ägna sig åt diverse hobbies och intressen. Även om specifika detaljer om hennes hobbies inte är allmänt kända, är det tydligt att hon lever ett balanserat liv utanför sin idrottskarriär.

Olivia Schoughs engagemang för cancermedvetenhet

Olivias personliga koppling till cancer har drivit hennes passion för att öka medvetenheten om sjukdomen. Som ambassadör för Cancerfonden syftar hon till att utbilda andra om de genetiska aspekterna av cancer och vikten av regelbundna kontroller. Olivia tror att kunskap är makt och hoppas inspirera andra att ta proaktiva steg i sina egna hälsorelaterade resor.

Ekonomiska aspekter av Olivia Schoughs karriär

Fotboll är inte bara en passion för många, utan också en karriär som kan generera betydande inkomster. Olivia Schough, den framstående svenska fotbollsspelaren, är inget undantag. I denna del av artikeln kommer vi att granska hennes ekonomiska situation, inklusive hennes lön, marknadsvärde, kontrakt och sponsoravtal. Det är viktigt att notera att dessa uppgifter är uppskattningar och inte officiella siffror.

Olivia Schough lön

Enligt uppgifter från Expressen hade Olivia Schough en årlig lön på cirka 400 000 – 500 000 SEK år 2019. Det är osäkert hur mycket Schough tjänar i FC Rosengård, den klubb hon för närvarande representerar, eller hur mycket hon får från sponsorer. Det är dock tydligt att hennes lön som professionell fotbollsspelare är en betydande inkomstkälla.

Olivia Schough marknadsvärde

Marknadsvärdet för en spelare som Olivia Schough kan vara svårt att exakt fastställa, då det inte bara beror på hennes prestationer på planen, men också på hennes popularitet och marknadsföringsvärde. Det är dock rimligt att anta att hennes marknadsvärde är högt, inte bara på grund av hennes skicklighet och erfarenhet som fotbollsspelare, men också på grund av hennes synlighet och inflytande i sporten. Uppskattningar för 2023 pekar på ett nettovärde mellan $1 miljon och $5 miljoner.

Olivia Schough kontrakt

Detaljer om Olivia Schoughs nuvarande kontrakt med FC Rosengård är inte allmänt tillgängliga. Det är dock känt att hon gick med i klubben 2021. Längden på hennes kontrakt, liksom detaljer om lön och eventuella bonusar, är inte offentligt tillgängliga. Det är dock troligt att hennes kontrakt med FC Rosengård, en av de mest framstående klubbarna i Damallsvenskan, ger henne en stabil inkomst och möjlighet till fortsatt framgång i sin fotbollskarriär.

Statistik för Olivia Schough

Olivia Schoughs fotbollskarriär är fylld med imponerande statistik. Hennes målgörande förmåga och bidrag till Sveriges framgångar gör henne till en betydande aktör inom damfotbollen. Låt oss nu ta en närmare titt på hennes landslags- och klubblagsstatistik.

Olivia Schough landslagsstatistik

Schoughs internationella karriär inleddes med ett mål i kvalet till FIFA:s dam-VM 2015 mot Färöarna den 19 juni 2014, vilket bidrog till Sveriges övertygande 5-0-seger. Hon fortsatte att visa sin målgörande förmåga i olika kvalmatcher till UEFA:s dam-EM 2017. Bland annat öppnade hon målskyttet mot Moldavien den 17 september 2015, vilket bidrog till Sveriges 3-0-seger. Bara fem dagar senare slog Schough till igen, denna gång mot Polen, och hjälpte sitt lag till en komfortabel 3-0-seger.

Schoughs prestationer sträcker sig dock bortom kvalmatcher. I en vänskapsmatch mot Japan den 21 juli 2016 gjorde hon ett viktigt mål, vilket bidrog till Sveriges 3-0-triumf. Dessutom visade hon sin målgörande förmåga genom att göra tre mål i en vänskapsmatch mot Iran den 21 oktober 2016, vilket hjälpte Sverige att säkra en dominerande 7-0-seger.

Hennes mest anmärkningsvärda internationella prestation kom under FIFA:s dam-VM-kvalmatch mot Georgien den 7 april 2022. I denna match gjorde hon otroliga 15 mål, vilket bidrog till Sveriges anmärkningsvärda 15-0-seger.

Olivia Schough klubblagsstatistik

Utöver hennes internationella framgångar har Schough även gjort avtryck i VM- och OS-turneringarna. Under dam-VM 2015 gjorde hon ett mål mot Nigeria, vilket hjälpte Sverige att säkra en 3-3-draw. I damernas OS-fotbollsturnering 2016 gjorde Schough två mål, ett mot Sydafrika och ett annat mot Brasilien. Trots hennes insatser led Sverige ett nederlag mot Brasilien men lyckades säkra en seger mot Sydafrika.

Schoughs påverkan märktes även under dam-VM 2019, där hon gjorde ett mål mot Thailand, vilket bidrog till Sveriges 5-1-seger. Dock, i en match mot USA, blev Schough utbytt, och Sverige led ett 2-0-nederlag.

Hennes prestationer i de europeiska mästerskapsturneringarna har också varit anmärkningsvärda. Under EM 2013 gjorde Schough ett mål mot Italien, vilket hjälpte Sverige att säkra en 3-1-seger. I EM 2017 gjorde hon betydande bidrag, genom att göra ett mål mot Ryssland och spelade en avgörande roll i Sveriges 2-0-seger. Trots hennes insatser led Sverige nederlag mot Tyskland och Italien i efterföljande matcher.

En raketkarriär!

 Schoughs statistik Olivia Schoughs fotbollskarriär är ett bevis på hennes ihärdiga engagemang, färdighet och passion för fotboll. Hennes statistik speglar en karriär som är bemärkelsesvärd, med många framgångar både på klubbnivå och i internationella sammanhang.

Schoughs landslagskarriär innefattar många framgångar. Hon har representerat Sverige i olika åldersgrupper, deltagit i varje match för Sverige under de olympiska sommarspelen 2016, där laget säkrade en silvermedalj, och spelat för Sverige i FIFA Women’s World Cup 2019. Hon var även uttagen till truppen för FIFA Women’s World Cup 2023.

På klubbnivå har Schough haft en bemärkelsesvärd karriär. Hon inledde sin klubbkarriär hos Falkenbergs FF och fortsatte sedan till Göteborg FC, där hon var aktiv mellan 2009 och 2013. Under sin period i Göteborg nådde hon framgångar genom att vinna Svenska Cupen 2011 och 2012, samt Svenska Supercupen 2013. Hon fick även chansen att konkurrera i UEFA Women’s Champions League under säsongerna 2011-12 och 2012-13.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE