Rebecka Blomqvist

Allt om Rebecka Blomqvist: Partner, Cancer, Lön, Statistik, Karriär och mer!

Rebecka Blomqvist: en namnkunnig svensk fotbollsspelare som skrivit in sig i damfotbollens historia. Född den 24 juli 1997 i Uddevalla, Sverige, har Blomqvist redan gjort avtryck på både nationell och internationell nivå. Men vem är hon bortom fotbollsplanen? Har Rebecka Blomqvist partner? Vad tjänar hon i lön? Hur ser hennes familj ut? Hur har hon tacklat sin kamp med cancer?

I denna artikel granskar vi dessa frågor och mer, samtidigt som vi dyker in i detaljerna i hennes framstående karriär.

Snabbfakta

EgenskapInformation
NamnRebecka Blomqvist
Födelseår och ort1997, Uddevalla
KlubbVfL Wolfsburg
PositionAnfallare
LandslagSvenska damlandslaget
Landslagsdebut3 september 2019
Landskamper/mål7 mål noterade
Tidigare klubbarIK Rössö Uddevalla, Kopparbergs/Göteborg FC
MeriterOS-silver 2020, VM-brons 2023, Tyska mästerskapet 2022, Tyska cupen 2021, 2022, 2023
PartnerOkänd
FamiljFöräldrar: Anna och Lars Blomqvist
LönTaxerad inkomst på 273 300 SEK (vid Göteborg FC) 2018
StatistikÖver 164 framträdanden och 105 mål i karriären
CancerCancerfri sedan Januari 2020!

Rebecka Blomqvist karriär

Rebecka Blomqvist har etablerat sig som en framstående fotbollsspelare på både internationell och klubbnivå. Hennes nuvarande lag är det tyska mästarlaget VfL Wolfsburg.

Rebecka Blomqvist landslagskarriär

Rebecka Blomqvist gjorde debut i det svenska seniorlandslaget den 3 september 2019, då hon kom in som ersättare i den första kvalmatchen för Euro 2022 mot Lettland. Hon gjorde sitt första mål för seniorlandslaget den 1 december 2020 i en 5-0-seger över Slovakien.

Blomqvist nominerades till OS 2020 och blev till slut en del av damtruppen efter att den utökats på grund av COVID-19-pandemin. I OS startade hon i den tredje gruppspelsmatchen mot Nya Zeeland, vilket bidrog till en 2-0-seger för Sverige.

OS och VM

Det svenska laget gick vidare till att vinna silvermedaljen i OS, precis som de gjorde 2016, efter en straffsparkstävling. Under den framgångsrika VM-kvalificeringen 2023 gjorde Blomqvist två mål i tre matcher som inhoppare.

I Europamästerskapet i England spelade hon kort i gruppspelsmatchen mot Schweiz, men tyvärr blev Sverige utslaget i semifinalerna med en 4-0-förlust mot värdlandet England.

Blomqvist ingick i den truppen som uttogs för VM 2023 och spelade i sex av sju matcher, mestadels som sen inhoppare. Hon gjorde tre mål i turneringen, inklusive ett i den tredje gruppspelsmatchen mot Argentina.

Slutspel och Bronsmedalj

I 2-1-semifinalförlusten mot Spanien lyckades Blomqvist kvittera i den 88:e minuten strax efter att hon bytts in. Sverige säkrade bronsmedaljen med en 2-0-seger över Australien i matchen om tredje plats.

Blomqvist avslutade som det näst högsta målgöraren för sitt lag, bakom Amanda Ilestedt.

Rebecka Blomqvist klubblagskarriär

Rebecka Blomqvist inledde sin klubblagskarriär hos IK Rössö Uddevalla i den svenska tredjedivisionen (Division 1 Norra Götaland) 2013, där hon visade upp sin talang genom att göra imponerande 34 mål på 30 matcher.

Efter sin framgångsrika tid i IK Rössö Uddevalla gick Blomqvist vidare till sin ungdomsklubb, Kopparbergs/Göteborg FC, där hon fortsatte att göra sig ett namn med sina starka prestationer.

Flytt till VfL Wolfsburg

Under vinteruppehållet för säsongen 2020/2021 gjorde hon en flytt till VfL Wolfsburg, en framstående tysk klubb med en historik av att vinna mästerskap. Blomqvist gjorde sin debut för VfL Wolfsburg den 5 februari 2021 i en match mot Turbine Potsdam, där hon gjorde sitt första Bundesliga-mål.

För närvarande är hon en integrerad del av VfL Wolfsburg och bidrar till lagets framgång i både inhemska och internationella tävlingar.

Blomqvist har spelat ett betydande antal matcher för VfL Wolfsburg, där hon visat upp sina färdigheter och bidragit till lagets segrar. Hon har varit en nyckelspelare i klubbens framgångar, inklusive vinsten av det tyska mästerskapet 2022 och det tyska cupen 2021, 2022 och 2023.

Blomqvists prestationer har varit konsekventa, med märkbara mål och assist som har hjälpt hennes lag att säkra segrar. Hennes kontraktslängd med VfL Wolfsburg är inte specificerad i den tillhandahållna informationen.

Meriter & Priser

Rebecka Blomqvist har under sin karriär erhållit flera utmärkelser och priser. Hon har varit en viktig del i Sveriges framgångar på internationell nivå, inklusive att vinna silvermedaljen i OS 2020 och bronsmedaljen i VM 2023.

På klubbnivå har hon bidragit till VfL Wolfsburgs framgångar, inklusive att vinna det tyska mästerskapet 2022 och det tyska cupen 2021, 2022 och 2023.

Rebecka Blomqvists privatliv

Fotbollsspelaren Rebecka Blomqvist har, förutom sin framstående karriär, även haft att navigera genom personliga utmaningar. Hennes privatliv har präglats av stödet från hennes nära familj och de utmaningar hon stått inför, inklusive en kamp mot cancer.

Har Rebecka Blomqvist partner?

Blomqvist är en privat person när det kommer till hennes personliga relationer. Det finns för tillfället ingen offentlig information tillgänglig angående hennes nuvarande partner. Blomqvist föredrar att hålla sitt privatliv skilt från hennes professionella strävanden, med fokus på hennes fotbollskarriär och hennes resa mot fortsatt framgång.

Rebecka Blomqvist partner – Okänd

Blomqvists partner är för tillfället okänd, vilket reflekterar hennes önskan att hålla sitt privatliv privat. Trots det offentliga intresset för hennes personliga liv, har Blomqvist valt att inte dela information om sin partner, vilket är en rättighet hon har som individ.

Rebecka Blomqvists familj

Blomqvists personliga liv har präglats av hennes tätt sammansvetsade familj och det stöd de har gett henne genom hennes resa. Hennes föräldrar, Anna och Lars Blomqvist, har varit en konstant källa till styrka och uppmuntran. De har stått vid hennes sida under hennes cancerdiagnos och efterföljande behandling, och erbjudit ovillkorligt stöd och kärlek.

Rebecka Blomqvist cancer

Efter att ha upptäckt symtom genomgick hon en operation där en cysta på äggstocken togs bort, vilken visade sig vara cancerogen. I januari 2020 fick hon det glädjande beskedet att hon var friskförklarad. Rebecka kommer att fortsätta med regelbundna kontroller var tredje månad och därefter årligen under fem år för att säkerställa att cancern inte återkommer. Vi är så glada att Rebecka har fått bra besked och ser fram emot en lång karriär!

Rebecka Blomqvist lön

Rebecka Blomqvists lön är inte offentligt tillgänglig. Men enligt skattesiffror från hennes tid i Göteborg FC, där hon spelade fram till 2020, hade hon en taxerad inkomst på 273 300 kronor. Detta inkluderar dock inte eventuella bonusar, sponsringar eller andra inkomstkällor relaterade till hennes fotbollskarriär.

Statistik för Rebecka Blomqvist

Rebecka Blomqvist har visat sig vara en konsekvent och pålitlig anfallare, med över 164 framträdanden och 105 mål i sin karriär. Hennes statistik understryker hennes förmåga att påverka spelet, med över 9 800 spelade minuter och endast två gula kort mottagna, vilket visar på hennes disciplin och fair play.

Rebecka Blomqvist landslagsstatistik

Blomqvists prestationer på internationell nivå har varit imponerande. Hon har totalt gjort sju mål för det svenska landslaget. Hennes första internationella mål kom den 1 december 2020, under kvalmatchen till UEFA Women’s Euro 2022 mot Slovakien, vilket bidrog till en övertygande 6-0-seger för Sverige.

  • Första internationella mål: 1 december 2020 mot Slovakien (UEFA Women’s Euro 2022 kval)
  • Totalt antal internationella mål: 7
  • Viktigaste mål: mot Spanien, vilket säkrade en 1-1 oavgjord match för Sverige.

Blomqvist fortsatte att imponera i efterföljande internationella matcher, inklusive en överväldigande 12-0-seger mot Georgien i kvalificeringen till FIFA Women’s World Cup 2023. I en annan anmärkningsvärd match mot Spanien, gjorde Blomqvist ett avgörande mål, vilket säkrade en 1-1 oavgjord match för Sverige.

Rebecka Blomqvist klubblagsstatistik

På klubbnivå har Blomqvist spelat för Wolfsburg, där hon konsekvent har visat sina färdigheter och bidragit till lagets framgång. Under säsongen 2022/2023 spelade Blomqvist totalt 559 minuter, gjorde 15 framträdanden och gjorde fem mål.

  • Totalt antal minuter spelade för Wolfsburg: 559 minuter (2022/2023 säsong)
  • Totalt antal framträdanden för Wolfsburg: 15 (2022/2023 säsong)
  • Totalt antal mål för Wolfsburg: 5 (2022/2023 säsong)

Blomqvist började sin karriär i Göteborg, där hon stadigt förbättrade sig och blev en nyckelspelare för laget. Hennes hängivenhet och hårt arbete gav resultat, då hon konsekvent levererade imponerande prestationer och hjälpte sitt lag att uppnå framgång.

  • Totalt antal minuter spelade i karriären: över 9 800 minuter
  • Totalt antal framträdanden i karriären: 164
  • Totalt antal mål i karriären: 105
  • Totalt antal gula kort i karriären: 2

Blomqvists statistik visar på hennes konsekvens och förmåga att påverka spelet. Med hennes imponerande statistik och ovägande engagemang för sporten, är Blomqvist utan tvekan en spelare att hålla ett öga på.

En Avslutande Belysning av Rebecka Blomqvists Fotbollsresa

Rebecka Blomqvist, ett namn som resonerar starkt inom damfotbollen, har skapat en karriär som sträcker sig över både nationella och internationella arenor. Från hennes tidiga dagar i IK Rössö Uddevalla till hennes nuvarande position i VfL Wolfsburg och det svenska landslaget, har hon visat en förmåga att göra mål och bidra till sina lag på ett betydande sätt.

Men bortom fotbollsplanen, vem är Rebecka Blomqvist? Är det någon vid hennes sida, en partner kanske? Hur ser hennes familj ut? Och hur ser hennes ekonomiska situation ut, inklusive hennes lön? Dessa frågor och mer har vi försökt att svara på i denna artikel, för att ge en mer heltäckande bild av denna framstående fotbollsspelare.

Blomqvists statistik visar på hennes konsekventa prestationer och förmåga att påverka spelet, både på klubbnivå och internationellt. Men det är inte bara hennes mål och framträdanden som gör henne till en spelare att hålla ett öga på. Hennes bidrag till sina lag, inklusive hennes roll i Sveriges framgångsrika körning i OS 2020, är bevis på hennes värde på och utanför planen.

Blomqvist är en talangfull individ som ständigt strävar efter att förbättra sig själv och bidra till sitt lag. Hennes karriär är full av minnesvärda matcher och mål, och hon fortsätter att göra avtryck i sporten. Med hennes fortsatta framgångar och hennes bidrag till fotbollen, är det klart att Rebecka Blomqvist är en spelare att hålla ett öga på, både nu och i framtiden.

På det personliga planet, har Blomqvist visat en otrolig motståndskraft och beslutsamhet. Hennes privatliv, präglat av familjens stöd och personliga utmaningar med cancer, är en viktig del av hennes berättelse. Trots det offentliga intresset för hennes personliga liv, har hon valt att hålla dessa detaljer privata, vilket är hennes rättighet som individ.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE