Robin Quaison
Bild: Rolandhino1, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Robin Quaison: Lön, Statistik, Nuvarande lag och mer!

Få fotbollsspelare kan skapa rubriker, skriva historia och samtidigt hålla fast vid sina rötter. Robin Quaison är en av dessa spelare. Född den 9 oktober 1993 i Stockholm, har Quaison gjort en anmärkningsvärd resa från de kalla gatorna i Sverige till de varma fotbollsplanerna i Saudiarabien.

Quaison är inte din genomsnittliga spelare. Hans mångsidighet på planen – förmågan att agera som forward, offensiv mittfältare eller vänsterytter – gör honom till en ovärderlig tillgång för varje lag. Det är denna mångsidighet som nu ser honom lysa i den saudiska klubben Al-Ettifaq i Saudi Professional League.

Men det är inte bara hans flexibilitet på planen som gör Quaison framstående. Hans förmåga att anpassa sig till nya kulturer och fotbollssystem har också varit avgörande för hans framgång. Från att starta sin karriär i Sverige, till att spela i Italien och Tyskland, och nu i Saudiarabien, har Quaison visat att han kan prestera oavsett var han spelar.

Och med en uppskattad lön på 22 miljoner svenska kronor per säsong, är det tydligt att Quaison är en spelare som är eftertraktad på högsta nivå. Men trots hans framgångar och lönecheck, är Quaison fortfarande rotad i sin svenska identitet. Han bär stolt den gula och blåa tröjan för det svenska landslaget, och representerar sitt hemland på den internationella scenen.

Snabbfakta

FaktaDetaljer
Födelsedatum9 oktober 1993
FödelsestadStockholm, Sverige
Professionell debut2011 (Väsby United)
AIK debut1 april 2012
Totala framträdanden i AIK51
Totalt mål i AIK7
Klubbar efter AIKPalermo, Mainz 05, Al-Ettifaq
Mål för Mainz 0530 (till och med 16 maj 2021)
Nuvarande lagAl-Ettifaq
PositionerForward, Offensiv mittfältare, Vänsterytter
Lön22 miljoner svenska kronor

Karriärstart och tid i AIK

Robin Quaison, född den 9 oktober 1993 i Stockholm, Sverige, är en mångsidig fotbollsspelare som har gjort sig ett namn på både den nationella och internationella scenen.

Låneperiod i Väsby United

Quaisons professionella karriär startade 2011, då han var utlånad till Väsby United. Det var här han först fick chansen att visa upp sina fotbollskunskaper på en större arena. Hans tid i Väsby United var kort men betydelsefull, och det dröjde inte länge innan han fick chansen att visa upp sina färdigheter i en större klubb.

Ankomst till AIK

Efter sin tid i Väsby United anslöt sig Quaison till AIK 1997, en klubb belägen i hans födelsestad Stockholm. Hans debut för AIK kom den 1 april 2012, en händelse som markerade starten på hans framgångsrika karriär i klubben.

Quaisons tid i AIK var framgångsrik, och han gjorde totalt 51 framträdanden och sju mål för klubben. Hans prestationer på planen gjorde honom till en viktig spelare i laget och hjälpte honom att etablera sig som en framstående fotbollsspelare.

Från AIK till internationella klubbar

Efter sin tid i AIK fortsatte Quaisons karriär i flera olika klubbar, inklusive Palermo i Serie A och Mainz 05 i Bundesliga. Hans framträdanden i dessa klubbar hjälpte honom att vidareutveckla sina färdigheter och gjorde honom till en ännu mer mångsidig spelare. Quaisons nuvarande lag är Al-Ettifaq i Saudi Professional League.

Framgångar i Mainz 05 och Al-Ettifaq

Robin Quaisons framgångar i Mainz 05 och Al-Ettifaq är värda att lyfta fram. Hans tid i Mainz 05 var särskilt framstående, där han skrev klubbhistoria som den främsta målskytten genom tiderna i Bundesliga.

En oförglömlig tid i Mainz 05

Quaison anslöt sig till Mainz 05 efter en framgångsrik period i Serie A-klubben Palermo. Under sina år i Mainz 05, blev Quaison en central figur i laget. Han visade upp en imponerande målgörande förmåga, vilket ledde till att han blev klubbens främsta målskytt genom tiderna i Bundesliga.

Ett särskilt minnesvärt ögonblick från hans tid i Mainz 05 inträffade den 16 maj 2021. I en match mot Borussia Dortmund, gjorde Quaison sitt trettionde mål för klubben. Detta var inte bara ett personligt rekord för Quaison, utan det cementerade också hans plats i klubbens historia.

Framgångarna fortsätter i Al-Ettifaq

Efter att ha lämnat Mainz 05, tog Quaison sin talang till den saudiska klubben Al-Ettifaq. Han fortsatte att visa upp sin skicklighet och målgörande förmåga i Saudi Professional League.

Trots att han bara har varit i klubben en kort tid, har Quaison redan gjort ett betydande intryck. Han har gjort 54 framträdanden och 16 mål för Al-Ettifaq. Hans framträdanden har varit avgörande för lagets framgångar, och han har snabbt blivit en central del av laget.

Quaisons roll i det svenska landslaget

Robin Quaison har varit en central figur i det svenska landslaget sedan 2013. Hans påverkan på laget har varit betydande, vilket framgår av hans imponerande statistik och framträdanden i internationella turneringar.

Debuten i landslaget

Quaisons karriär i det svenska landslaget började med en debut mot Nordkorea i King’s Cup 2013. Hans prestation i denna match markerade början på en framgångsrik internationell karriär, vilket bevisades av hans fortsatta framgångar på den internationella scenen.

Framträdanden i internationella turneringar

Quaison har inte bara representerat Sverige i internationella matcher, utan har också spelat en avgörande roll i lagets kvalificering till stora turneringar. I Euro 2020-kvalet gjorde han fem mål, vilket bidrog till att Sverige kvalificerade sig till turneringen. Hans förmåga att leverera under press är bevis på hans värde för laget.

Statistik i landslaget

Hittills har Quaison spelat 50 matcher för det svenska herrlandslaget och gjort 14 mål. Dessa siffror understryker hans effektivitet på planen och hans betydelse för lagets offensiv. Trots att han kan spela i flera positioner, har hans förmåga att göra mål gjort honom till en värdefull tillgång för laget.

Quaisons nuvarande roll

För närvarande spelar Quaison för den saudiska klubben Al-Ettifaq i Saudi Professional League. Trots att han befinner sig långt borta från hemlandet, fortsätter han att vara en viktig spelare för det svenska landslaget. Hans mångsidighet som spelare gör honom till en värdefull resurs för tränare, eftersom han kan agera som forward, offensiv mittfältare eller vänsterytter.

Det är tydligt att Robin Quaison har haft en betydande inverkan på det svenska landslaget. Med sin talang, mångsidighet och förmåga att prestera under press, kommer han utan tvekan att fortsätta att vara en central spelare för laget i framtiden.

Quaisons lön och framtidsutsikter

Robin Quaison, född den 9 oktober 1993 i Stockholm, Sverige, är en mångsidig fotbollsspelare som för närvarande spelar för den saudiska klubben Al-Ettifaq i Saudi Professional League. Hans förmåga att agera som forward, offensiv mittfältare eller vänsterytter gör honom till en viktig spelare för både klubblaget och landslaget.

Lön och värde

Quaisons lön uppgår till 22 miljoner svenska kronor per säsong. Detta är en betydande siffra som speglar hans värde och bidrag till sitt nuvarande lag. Hans snabbhet, teknik och målsinne gör honom till en oumbärlig tillgång på planen.

Framtidsutsikter

Robin Quaisons karriär har varit framgångsrik hittills, med flera framstående framträdanden i olika klubbar och landslaget. Hans förmåga att spela på olika positioner gör honom till en användbar spelare för tränare, vilket ökar hans potential för framtida framgångar.

Quaison har redan gjort ett namn för sig själv genom att bli klubbens främsta målskytt genom tiderna i Bundesliga under sin tid i Mainz 05. Han har också representerat det svenska landslaget sedan 2013, med flera framträdanden i internationella turneringar, inklusive Euro 2020-kvalet där han gjorde fem mål och hjälpte Sverige att kvalificera sig till turneringen.

Med sin talang och dedikation kommer Quaison förmodligen att fortsätta att göra avtryck både i klubblaget och landslaget i framtiden. Han har redan visat att han kan prestera på hög nivå, och hans fortsatta utveckling och prestationer kommer förmodligen att öka hans värde och status inom fotbollsvärlden.

Från AIK till Al-Ettifaq: Quaisons fotbollsresa i siffror

Robin Quaisons fotbollsresa är en berättelse skriven i siffror. Från hans första mål i AIK till hans nuvarande roll i Al-Ettifaq, har han ständigt visat att han är en spelare att räkna med. Hans lön på 22 miljoner kronor per säsong återspeglar hans betydelse på planen. Men det är inte bara hans lön som vittnar om hans framgångar. Hans statistik talar också sitt tydliga språk.

Med 51 framträdanden och sju mål för AIK, har Quaison visat att han har förmågan att göra skillnad. Hans tid i Mainz 05 var ännu mer framgångsrik, med 30 mål på 94 framträdanden, vilket gjorde honom till klubbens främsta målskytt genom tiderna i Bundesliga. I sitt nuvarande lag, Al-Ettifaq, har han redan gjort 16 mål på 54 framträdanden.

Quaisons framgångar sträcker sig bortom klubbfotbollen. Han har också varit en viktig spelare för det svenska landslaget, med 14 mål på 50 framträdanden. Han har varit en nyckelspelare i flera internationella turneringar, inklusive Euro 2020-kvalet där han gjorde fem mål och hjälpte Sverige att kvalificera sig till turneringen.

Robin Quaison är mer än bara siffror och statistik. Han är en spelare som ständigt strävar efter att förbättra sig, oavsett om det är på klubbnivå eller i landslaget. Han har visat att han är en spelare som kan göra skillnad, oavsett om det är genom att göra mål, skapa chanser eller bidra med sin mångsidighet på planen.

Quaisons framgångar är ett bevis på hans talang, hårt arbete och engagemang. Hans karriär är en påminnelse om att framgång kommer till dem som är villiga att arbeta för det. Och med hans nuvarande prestationer och potential, finns det ingen tvekan om att vi kommer att se mer av Robin Quaison i framtiden.

Vanliga frågor och svar om Robin Quaison

I det här avsnittet svarar vi på vanliga frågor om den svenska fotbollsspelaren Robin Quaison.

Vad är Robin Quaisons lön?

Robin Quaisons lön är 22 miljoner svenska kronor per säsong.

Vilket är Robin Quaisons nuvarande lag?

Robin Quaison spelar för närvarande för Al-Ettifaq i Saudi Professional League.

Hur var Robin Quaisons tid i AIK?

Robin Quaison började sin professionella karriär på lån hos Väsby United men anslöt sig sedan till AIK 1997. Han gjorde sin debut för klubben den 1 april 2012 och har sedan dess gjort 51 framträdanden och sju mål för klubben.

Vad säger statistiken om Robin Quaisons prestationer?

Robin Quaison har gjort 51 framträdanden och sju mål för AIK, 66 framträdanden och sju mål för Palermo, 123 framträdanden och 31 mål för Mainz 05 och 54 framträdanden och 16 mål för Al-Ettifaq. Han har också spelat 50 matcher och gjort 14 mål för det svenska landslaget.

Vilka positioner kan Robin Quaison spela på?

Robin Quaison är en mångsidig spelare som kan agera som forward, offensiv mittfältare eller vänsterytter.

Hur har Robin Quaisons karriär utvecklats?

Robin Quaison har haft en framgångsrik karriär hittills, med framträdanden i flera olika klubbar, inklusive Palermo i Serie A och Mainz 05 i Bundesliga. Han har även representerat det svenska landslaget sedan 2013 och spelat i flera internationella turneringar.

Vad kan framtiden hålla för Robin Quaison?

Med sin talang och dedikation kommer Robin Quaison förmodligen att fortsätta att göra avtryck både i klubblaget och landslaget i framtiden.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE