Amanda Ilestedt partner

Allt om Amanda Ilestedt: Partner, Pojkvän, Familj, Lön och mer!

Amanda Ilestedt, född 1993 i Sölvesborg, har byggt en framgångsrik karriär inom fotbollen. Hon är en skicklig försvarare för Arsenal WFC i England och har även gjort sig känd internationellt. Från en familj med en tradition av idrott och statistik som bekräftar hennes förmåga på planen, undersöker vi Ilestedts karriär, familj och lön. Vi besvarar frågor som “Har Amanda Ilestedt partner?“, “Vad har hon i lön?” och “Hur ser statistiken för Amanda Ilestedt ut?“.

Snabbfakta

EgenskapInformation
NamnAmanda Ilestedt
Födelseår och ort1993, Sölvesborg
KlubbArsenal WFC
PositionFörsvarare
LandslagSvenska damlandslaget
Landslagsdebut4 juli 2013
Landskamper/mål72/12
Tidigare klubbarKarlskrona FF, FC Rosengård, Turbine Potsdam, Bayern München, PSG
MeriterDamallsvenskan (4x), Svenska Supercupen (3x), Frauen-Bundesliga, Coupe de France féminine, U19-EM, OS-silver, VM-brons (2x)
PartnerRainer Müller
FamiljMor och faster i Allsvenskan, far släkt med Sven Tumba
LönCa $100,000/år
MarknadsvärdeCa $2 miljoner
KontraktArsenal WFC, detaljer ej offentliga

Amanda Ilestedt karriär

Amanda Ilestedt har haft en imponerande karriär både på internationell nivå och i klubblag. Hon spelar för närvarande för Arsenal i England, och tävlar numera i Premier League.

Amanda Ilestedt landslagskarriär

Ilestedt gjorde sin debut i den svenska damlandslagstruppen den 4 juli 2013 i en 4-1 seger mot England i en förberedande match inför EM. Hon blev uttagen till EM 2013 av tränaren Pia Sundhage. År 2015 nominerades Ilestedt till VM och spelade i alla fyra matcher. Sverige blev dock utslaget i sextondelsfinalen av det tyska laget.

2018 deltog hon i Algarve Cup-turneringen och spelade fyra internationella matcher. Ilestedt nominerades till VM 2019 och spelade i tre av sju matcher. Hon spelade hela 90 minuter i gruppspelets final mot USA, som Sverige förlorade med 2-0. Sverige nådde kvartsfinalen, där Ilestedt kom in som ersättare mot det tyska laget. Sverige vann matchen, vilket kvalificerade dem till OS 2020. Hon spelade också i matchen om tredje plats mot England, där hon kom in som ersättare.

I den framgångsrika kvalificeringen till EM 2022 spelade Ilestedt fem gånger och gjorde två mål. Hon var en del av landslagstruppen för OS-turneringen i Japan från 21 juli till 7 augusti 2021. Sverige vann silvermedaljen i turneringen, med Ilestedt som spelade i alla matcher. Ilestedt spelade en avgörande roll i den framgångsrika kvalificeringen till VM 2023, där hon spelade sex matcher och gjorde två mål.

I VM 2023 gjorde hon sitt första mål i en VM-match, vilket säkrade en vinst för Sverige i deras öppningsmatch mot Sydafrika. Hon gjorde också två mål i gruppspelsmatchen mot Italien och ett annat mål i kvartsfinalvinsten mot Japan.

Sammanlagt har Ilestedt gjort 72 framträdanden för det svenska seniorlaget och gjort 12 mål.

Amanda Ilestedt klubblagskarriär

Ilestedt började sin klubbkarriär hos Karlskrona FF 2008-2009, där hon gjorde sju framträdanden och gjorde nio mål. Hon gick sedan till FC Rosengård 2009 och spelade för klubben fram till 2017, där hon gjorde 124 framträdanden och gjorde fem mål. Under sin tid i Rosengård vann hon Damallsvenskan 2010, 2011, 2013 och 2014, samt Svenska Supercupen 2011, 2012 och 2015.

I juni 2017 flyttade Ilestedt till tyska klubben Turbine Potsdam på ett tvåårsavtal. Hon gjorde 35 framträdanden och gjorde två mål under sin tid i klubben.

I maj 2019 värvades hon till Bayern München, en annan tysk klubb, där hon skrev på ett kontrakt fram till juni 2021. Ilestedt gjorde 32 framträdanden och gjorde fem mål för Bayern München. Hon spelade en avgörande roll i att hjälpa klubben vinna Frauen-Bundesliga under säsongen 2020-21, deras första ligatitel på fem år.

Den 12 juli 2021 gick Ilestedt till den franska klubben Paris Saint-Germain på ett tvåårsavtal. Hon gjorde 30 framträdanden och gjorde ett mål för PSG. Laget vann Coupe de France féminine under säsongen 2021-22.

Den 27 juni 2023 meddelade Arsenal att de hade värvat Ilestedt. Hon har hittills gjort två framträdanden för klubben.

Meriter & Priser

Med FC Rosengård vann Ilestedt Damallsvenskan 2010, 2011, 2013 och 2014, samt Svenska Supercupen 2011, 2012 och 2015. I Bayern München vann hon Frauen-Bundesliga under säsongen 2020-21. Med Paris Saint-Germain vann Ilestedt Coupe de France féminine under säsongen 2021-22.

I sin internationella karriär vann hon U19-EM med Sveriges U19-lag 2012. Ilestedt har också uppnått betydande framgångar med det svenska seniorlaget, där hon vann silvermedaljen vid OS 2016 och kom på tredje plats vid VM för damer 2019 och 2023. Hon tilldelades Bronsbollen vid VM för damer 2023

Amanda Ilestedts privatliv

Amanda Ilestedt är inte bara känd för sina professionella bedrifter på fotbollsplanen, men har också ett rikt personligt liv bortom sporten. Med en bakgrund i en familj med starka idrottsliga traditioner och en relation med en tidigare professionell fotbollsspelare, visar Amanda att idrott och personligt liv kan flätas samman på ett harmoniskt sätt.

Har Amanda Ilestedt partner?

Ja, Amanda Ilestedt är för närvarande i ett förhållande med Rainer Müller, en tidigare professionell fotbollsspelare som spelade som högerback. Paret har ännu inte offentliggjort några planer på förlovning eller äktenskap, men deras gemensamma passion för fotboll är tydlig.

Rainer, som nu är pensionerad från sin fotbollskarriär, stöder aktivt Amanda i hennes fortsatta strävanden på fotbollsplanen.

Amanda Ilestedts familj

Amanda Ilestedt kommer från en familj med starka idrottsliga traditioner. På hennes mors sida har Ilestedts familj en stark tradition av framgång inom fotboll. Hennes mor, Madeléne Ilestedt, och hennes faster spelade båda i Allsvenskan, den högsta professionella fotbollsligan i Sverige. Denna familjeinfluens har utan tvekan spelat en betydande roll i att forma Amandas passion för sporten.

När det gäller hennes fars sida kan Ilestedts familj skryta med en imponerande hockeyarv. Hennes far, Fredrick Ilestedt, är släkt med den legendariska svenska hockeyspelaren Sven Tumba. Tumba, en respekterad figur i svensk hockeyhistoria, var Amandas farbror. Hans inverkan på svensk hockey kan inte överskattas, och hans arv inspirerade utan tvekan Amandas kärlek till sport.

Amanda Ilestedt barn

Amanda Ilestedt har för närvarande inga barn. Hon har ännu inte offentliggjort några planer på att starta en familj, vilket är förståeligt med tanke på hennes aktiva karriär inom professionell fotboll. Med det sagt, om hon någonsin väljer att ta det steget, kommer hon utan tvekan att införa samma passion för idrott och hälsa som hon har visat i sin egen karriär

Ekonomisk översikt: Amanda Ilestedt

Amanda Ilestedts finansiella status är en intressant del av hennes fotbollskarriär. Här kommer vi att belysa hennes lön, marknadsvärde, kontrakt och eventuella sponsringar. Det är viktigt att notera att dessa siffror är uppskattningar och inte officiella siffror.

Amanda Ilestedt lön

Amanda Ilestedt har haft en imponerande fotbollskarriär, vilket har bidragit till hennes nuvarande lön. Det uppskattas att hon tjänar cirka $100,000 per år. Detta inkluderar inte eventuella bonusar eller sponsringar, vilket kan öka hennes totala inkomst. Ilestedts lön speglar hennes värde på fotbollsplanen och hennes bidrag till laget.

Amanda Ilestedt marknadsvärde

Förutom hennes lön är Amanda Ilestedts marknadsvärde en annan viktig ekonomisk faktor. Hennes nuvarande uppskattade nettovärde ligger på cirka $2 miljoner. Detta inkluderar hennes lön, eventuella sponsringar, och andra intäkter. Hennes höga marknadsvärde är ett resultat av hennes framstående prestationer på fotbollsplanen och hennes förmåga att påverka matchresultat.

Amanda Ilestedt kontrakt

Information om Amanda Ilestedts nuvarande kontrakt är begränsad. Det är dock känt att hon spelar för FC Rosengård, ett toppklubb i Damallsvenskan. Längden och de exakta detaljerna i hennes kontrakt är inte offentligt tillgängliga. Det är dock troligt att hennes kontrakt reflekterar hennes värde som en nyckelspelare i laget

Statistik för Amanda Ilestedt

Hennes statistik belyser hennes bidrag till olika klubbar och tävlingar.

Amanda Ilestedt landslagsstatistik

Ilestedt började sin resa med Karlskrona FF 2008, där hon gjorde ett omedelbart intryck genom att göra ett mål vid sitt enda framträdande i Division 2 Sydöstra Götaland. Följande år fortsatte hon att glänsa, med åtta mål på sex framträdanden. Sammanlagt gjorde hon sju framträdanden och gjorde nio mål för Karlskrona FF.

2010 anslöt Ilestedt till Rosengård och visade upp sina färdigheter i Damallsvenskan. Under hennes tid i klubben visade hon konsekvent sin styrka på planen. Under sin debutsäsong gjorde hon 15 framträdanden och bidrog till lagets framgång. Genom åren fortsatte hon att vara en värdefull tillgång för Rosengård, med totalt 124 framträdanden och fem mål. Hon bidrog även i nationella cup-tävlingar, med 17 framträdanden och ett mål, samt i europeiska tävlingar, med 26 framträdanden och ett mål.

Amanda Ilestedt klubblagsstatistik

Ilestedts talang erkändes utanför Sverige, vilket ledde till att hon gick med i Vittsjö GIK på lån 2011. Trots att hennes tid i klubben var kort, presterade hon väl. Därefter flyttade hon till Turbine Potsdam i Frauen-Bundesliga, där hon fortsatte att spela bra. Under sina två säsonger i klubben gjorde hon 35 framträdanden och gjorde två mål.

2019 gick Ilestedt med i Bayern München, vilket stärkte hennes ställning som försvarare. Under sin tid i klubben gjorde hon 32 framträdanden och gjorde fem mål. Hon bidrog även i ligamatcher, då hon även presterade i europeiska tävlingar med 10 framträdanden.

Ilestedt fortsatte sin resa och gick med i Paris Saint-Germain 2021. Under sin första säsong i klubben gjorde hon 30 framträdanden och gjorde ett mål i D1 Féminine-ligan. Hon visade även upp sina färdigheter i europeiska tävlingar, med 16 framträdanden och ett mål. Under följande säsong fortsatte att spela på en jämn nivå och gjorde 23 framträdanden och var en viktig del av lagets resultat.

Allra senast gick Ilestedt med i Arsenal i Women’s Super League för säsongen 2023-24. Trots att hennes tid i klubben fortfarande är i ett tidigt skede, har hon redan gjort två framträdanden.

Amanda Ilestedts karriär präglats av jämnhet och viktiga insatser till hennes lag. Med totalt 231 framträdanden och 22 mål i ligamatcher, samt 28 framträdanden och ett mål i nationella cup-tävlingar, har hon visat sig vara en stark spelare på planen.

Dessutom visar hennes spel i europeiska tävlingar, med 54 framträdanden och två mål, hennes färdigheter och mångsidighet som spelare.

Nu när hon fortsätter att prestera i Women’s Super League med Arsenal, vi ser fram emot att följa hennes fortsatta utveckling och påverkar lagets resultat. Amanda Ilestedts statistik är stark både på klubblagsnivå och internationell nivå.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE