Arsenal vs Liverpool

Arsenal och Liverpool tar kommandot i Premier League

Källa: Barrons

Liverpool har cementerat sin position i toppen av Premier League med en fem poängs ledning efter att ha återvänt från vinteruppehållet. Arsenal har samtidigt blåst nytt liv i sin jakt på ligatiteln genom en övertygande prestation.

Ivan Toney, fotbollsspelare för Brentford, har gjort en efterlängtad comeback efter att ha varit borta från spel i åtta månader. “Det var länge sedan,” sade Toney till AFP. “Jag manifesterade denna vinst när jag var hemma under den tid jag var ute, jag är här nu och det är fantastiskt att vara tillbaka och göra mål och vinna med laget.”

Arsenals manager Mikel Arteta hyllar lagets framgångar i fasta situationer, där de har gjort 13 mål denna säsong. “Kreditera alla tränare, till Nico (Jover, set-piece coach) för den mängd tid och tro vi sätter in,” sade Arteta till AFP. “Det har en enorm inverkan – vi har sett det också i de senaste spelen som vi har förlorat när vi har släppt in set-pieces, så resultatet är väldigt annorlunda när du inte släpper in och gör mål.”

Brentford har med Toney i spetsen lyckats skapa en buffert ner till nedflyttningszonen och är nu sex poäng från de nedre regionerna. Deras position över Nottingham Forest i tabellen ger en viss andningspaus i kampen för att säkra kontraktet i Premier League.

Medan Liverpool och Arsenal fortsätter att kämpa i toppen, och Brentford stärker sin position, är det tydligt att Premier League är tillbaka i full kraft efter uppehållet.

Premier League: Striden om toppen

Säsongen 2023/2024 i Premier League är i full gång och toppstriden är intensivare än någonsin. Liverpool har tagit en knapp ledning medan konkurrenterna inte ligger långt efter.

  • Tabelltopp: Liverpool, 48 poäng efter 21 matcher; målskillnad +29.
  • Jaktgruppen: Manchester City, Arsenal, Aston Villa – alla med 43 poäng.
  • Bottenstrid: Sheffield United kämpar på sistaplatsen med endast 10 poäng.
  • Målrikedom: Liverpool har noterat 47 mål framåt och endast 18 bakåt.
  • Övriga utmanare: Tottenham Hotspur, West Ham United, och Manchester United befinner sig också i den övre halvan av tabellen.

Liverpool siktar på att bibehålla sin ledning och utöka avståndet till konkurrenterna, medan Arsenal och de andra toppklubbarna gör allt för att inte tappa mark. Premier League lovar en spännande fortsättning.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE