Arsenal Champions League

Arsenal säkrar sin plats i kvartsfinalen

Arsenal har officiellt avancerat till kvartsfinalen i UEFA Champions League efter en dramatisk seger över Porto. Matchen, som slutade 1-0 till Arsenals fördel, avgjordes slutligen på straffar där målvakten David Raya stod för avgörande insatser.

För att fira denna triumf har klubben publicerat en samling av 42 bilder från den spännande matchkvällen. Fotograferna Stuart MacFarlane och David Price, båda anställda av klubben, lyckades fånga den elektriska atmosfären och de avgörande ögonblicken under denna historiska kväll i norra London.

Dessa officiella bilder från matchen är nu tillgängliga för fansen att köpa. Det ger supportrarna en unik möjlighet att äga en del av Arsenals historia och minnas denna speciella seger.

Arsenals väg i UEFA Champions League

Arsenal har än en gång bekräftat sin position i UEFA Champions League genom att nå kvartsfinalen för första gången sedan säsongen 2009-10. Detta avslutar en serie av sju omedelbara utslag i sextondelsfinalen. Med en imponerande prestation i Grupp B, toppade Arsenal tabellen med 13 poäng efter att ha vunnit 6 matcher, med en målskillnad på +12, vilket understryker deras offensiva styrka och defensiva stabilitet.

Martin Ødegaard, som har levererat sju assist för Arsenal denna säsong i alla tävlingar, noterade sin första i Champions League denna kväll. Detta matchar antalet assist han levererade under hela förra säsongen för klubben. Den intensiva dubbelmötet mellan Arsenal och FC Porto karaktäriserades av 74 försök över två matcher, det högsta antalet i en utslagsrunda sedan sextondelsfinalen mellan Bayern München och Juventus 2015-16, som såg 76 försök.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE