Arsenal

Arsenal sätter blicken på Ajax-stjärnan som potentiell Ramsdale-ersättare

Källa: Justarsenal

Arsenal överväger att värva Ajax-målvakten Diant Ramaj som en möjlig ersättning för Aaron Ramsdale, vars framtid i klubben ser osäker ut. Ramsdale, som nyligen förlorat sin plats i startelvan till David Raya, är på jakt efter nya möjligheter och en ny klubb.

Trots att Arsenal inte var redo att släppa Ramsdale under januarifönstret, har klubben nu ändrat inställning och är öppna för att han lämnar under sommarens transferfönster. Diant Ramaj, som nyligen anslöt sig till Ajax, har redan gjort intryck med sina prestationer i den holländska ligan.

Det är dock inte bara Arsenal som har ögonen på Ramaj. Både Chelsea och Manchester United har också uttryckt intresse för att säkra målvaktens signatur, vilket antyder en potentiell budstrid mellan Premier League-klubbarna.

Kommentatorn Joe. S uttryckte sin åsikt om situationen till Just Arsenal: “Jag tror att detta är en icke-historia. Varför slösa tid och pengar på att leta efter en annan målvakt, baserat på ‘vad om’?” Denna kommentar speglar den delade åsikten om Arsenals jakt på en ny målvakt och frågan om det verkligen är nödvändigt att ersätta Ramsdale.

Aaron Ramsdale: Säsongen 2023-24 i siffror

Aaron Ramsdale, Arsenal’s förstanamn mellan stolparna, har visat både styrka och svagheter under Premier League-säsongen 2023-24. Med en imponerande längd på 1,88 meter och en vikt på 87 kg, står han stadigt i målet.

  • Matcher som startspelare: 5 (Inga inhopp)
  • Räddningar: 6
  • Hållna nollor: 2
  • Insläppta mål: 4
  • Födelsedatum: 14 maj 1998 (25 år gammal)

Trots en säsong med blandade resultat, förblir Ramsdale en centralfigur i Arsenals försvar. Hans förmåga att hålla nollan i två av fem matcher visar på potentialen som finns, även om utmaningarna med insläppta mål kvarstår. Med sin ålder och fysik, har Ramsdale alla förutsättningar att utvecklas och bli ännu bättre i framtiden.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE