emma kullberg partner

Lär känna Emma Kullberg: Partner (Julia Zigiotti Olme), nuvarande lag & karriär!

Med en karriär som spänner från de norrländska planerna i Umeå till det engelska FA Women’s Super League, har Kullberg cementerat sin position som en försvarsspelare att räkna med. Men vad vet vi egentligen om denna professionella fotbollsspelare bortom statistik och matchreferat? Har Emma Kullberg partner? Hur balanserar hon livet på planen med familj och relationer?

Född 1991 i Umeå, har Kullbergs karriär varit en resa genom många klubbar, där hennes utveckling och framsteg har kunnat följas i statistik och resultat. Från ungdomsåren i Umeå IK till nuvarande spel i Brighton & Hove Albion, har hennes förmåga att läsa spelet och hennes taktiska kunnande gjort henne till en tillgång för varje lag hon representerat.

Det är dock inte bara på klubbnivå som Kullberg har gjort avtryck. Hennes insatser i det svenska landslaget, inklusive en silvermedalj vid 2020 års sommar-OS, vittnar om en spelare som står stadigt även på den internationella arenan.

Snabbfakta om Emma Kullberg

KategoriInformation
Fullständigt namnEmma Kullberg
Födelsedatum1991 (Ålder ej specificerad)
FödelseortUmeå, Sverige
Nuvarande KlubbBrighton & Hove Albion
Landslagsdebut7 november 2019 mot USA
Olympiska SpelenSilvermedaljör – Tokyo 2020
Algarve CupGuldmedaljör – 2022
Tidigare KlubbarUmeå IK, KIF Örebro DFF, Kopparbergs/Göteborg FC
MeriterDamallsvenskan Guld 2020, Silver 2021; Elitettan Guld 2018; Svenska Cupen Damer Guld 2020/2021
PartnerJulia Zigiotti Olme
LönEj offentliggjord
Spelminuter (2023/2024)394
Passningsprecision73,4%
Långbollsträffsäkerhet42,9% från 9 försök
Dribblingsframgång50% från 2 försök
Bollvinster33
Interceptioner7
Tacklingsframgång70% från 10 försök
Duellvinst50% från 28 dueller

Emma Kullberg karriär

Emma Kullberg har etablerat sig som en av de mest pålitliga försvararna i både damfotbollen och på den internationella scenen. Med en karriär som sträcker sig över flera framstående klubbar och landslagsspel, har hon visat en imponerande utveckling och styrka på planen. I skrivande stund försvarar Kullberg färgerna för Brighton & Hove Albion i den engelska FA Women’s Super League.

Emma Kullberg landslagskarriär

Landslaget kallade och Kullberg svarade. Hennes debut för Sveriges damlandslag kom den 7 november 2019 i en vänskapsmatch mot USA. Trots förlusten med 3-2 i Columbus, Ohio, markerade matchen början på hennes internationella karriär. Från detta ögonblick, tog hennes resa med landslaget fart.

Tokyo 2020 blev en vattendelare i Kullbergs karriär när hon representerade Sverige i de Olympiska Spelen. Hon var en del av truppen som kämpade sig till en finalplats och fick speltid som inhoppare i den avgörande matchen om guldmedaljen. Sverige fick se sig besegrade av Kanada i straffläggningen, men deltagandet var en bekräftelse på Kullbergs betydelse i landslaget.

Under 2022 nådde hon ytterligare en framgång med landslaget när Sverige triumferade i Algarve Cup, vilket blev en prestigefylld titel i hennes redan imponerande meritlista.

Internationella framgångar

Kullbergs bidrag till landslaget har inte gått obemärkt förbi. Hennes landslagskarriär har präglats av framstående prestationer och viktiga framsteg:

 • Olympiska Spelen: Silvermedaljör (1x) – Tokyo 2020
 • Algarve Cup: Guldmedaljör (1x) – 2022

Emma Kullberg klubblagskarriär

Kullbergs resa på klubbnivå har varit lika imponerande som hennes internationella karriär. I oktober 2019 tog hon steget till Kopparbergs/Göteborg FC efter att ha haft en stark säsong med KIF Örebro DFF, där hon deltog i samtliga 22 matcher i Damallsvenskan. Detta sammanföll med hennes genombrott i landslaget.

Under sin tid i Kopparbergs/Göteborg FC var hon med och förde laget till en Damallsvenskan-titel 2020. Året därpå bidrog hon till att laget återigen nådde finalen och bekräftade sin position som en nyckelspelare i försvaret.

I januari 2022 tog Kullberg ett stort steg i sin karriär genom att skriva på för Brighton & Hove Albion i FA Women’s Super League. Hon signerade ett 18-månaderskontrakt och inledde därmed sin tid i en av Europas mest konkurrenskraftiga ligor. Den 9 augusti 2023 förlängde hon sitt kontrakt med klubben, vilket visar på hennes värde och hennes ambition att fortsätta utvecklas i den engelska fotbollen.

Klubblagsframgångar

Kullbergs klubblagskarriär har kantats av framgångar och utmärkelser som belyser hennes betydelse för sina lag:

 • Damallsvenskan: Guldmedaljör (1x) – 2020, Silvermedaljör (1x) – 2021
 • Elitettan: Guldmedaljör (1x) – 2018
 • Svenska Cupen Damer: Guldmedaljör (1x) – 2020/2021

Emma Kullberg privatliv

Emma Kullberg, vars liv utanför fotbollsplanen är lika intressant som hennes prestationer på den, delar sitt privatliv med en annan fotbollsprofil. De band som knyts utanför rampljuset ger ofta en djupare inblick i spelarens personlighet och vardag.

Har Emma Kullberg partner?

I sitt privatliv delar Emma Kullberg vardagen med Julia Zigiotti Olme. Deras relation sträcker sig bortom de professionella arenorna till en gemensam tillvaro där stödet och samhörigheten de finner hos varandra är uppenbart. I en värld där toppidrott ofta kräver stora offer, är en partner som delar samma livsstil och utmaningar ovärderlig.

Emma Kullberg partner – Julia Zigiotti Olme

Julia Zigiotti Olme är en framträdande fotbollsspelare i sin egen rätt. Född den 24 december 1997, har hon etablerat sig som en kraftfull anfallare för Brighton & Hove Albion i Women’s Super League samt som en stolt representant för det svenska landslaget. Sedan 2018 har hon varit en del av den svenska landslagstruppen och deltog i FIFA:s dam-VM 2019. Relationen mellan Kullberg och Zigiotti Olme är byggd på gemensamma värderingar och en djup förståelse för de krav och glädjeämnen som professionell fotboll medför.

Emma Kullbergs ekonomiska profil

I takt med att kvinnofotbollen växer ökar även intresset för spelarnas ekonomiska villkor. Trots att löner och kontraktsdetaljer ofta hålls privata, kan en skattning av Emma Kullbergs finansiella situation ge en indikation på den nuvarande marknadens standard.

Emma Kullberg lön

Emma Kullbergs exakta lön är inte offentligt känd, vilket är vanligt i damfotbollen där finansiell transparens inte alltid är given. Det är dock känt att lönenivåerna inom damfotbollen generellt är lägre jämfört med herrarnas, även om skillnaderna gradvis minskar tack vare ökad medvetenhet och investeringar i sporten. Kullbergs lön som professionell fotbollsspelare kan antas vara i linje med genomsnittet för spelare i hennes liga och position, men exakta siffror är föremål för spekulationer och uppskattningar.

Statistik för Emma Kullberg

Emma Kullbergs säsongsstatistik i FA Women’s Super League belyser hennes roll som försvarsspelare. Med 5 matcher och 394 spelminuter har hon varit en ständig kraft i laguppställningen. Trots en genomsnittlig målinsläpp på 2,06 per 90 minuter och avsaknaden av rena nollor, har Kullberg bidragit till lagets defensiva arbete. Hennes offensiva insatser har varit blygsamma med ett skott som också räknas som hennes enda skott på mål. Passningsspelet har varit pålitligt med 130 lyckade passningar och en passningsprecision på 73,4%, medan hennes långbollar har en träffsäkerhet på 42,9% från 9 försök, en siffra som hon strävar efter att förbättra.

Emma Kullberg klubblagsstatistik 2023/2024

 • Matcher spelade i klubblag: 5
 • Totala spelminuter i klubblag: 394
 • Mål för klubblaget: 0
 • Assist för klubblaget: 0
 • Ren nollor i klubblag: 0
 • Passningsprecision: 73,4%
 • Långbollsträffsäkerhet: 42,9% från 9 försök
 • Dribblingsframgång: 50% från 2 försök
 • Bollvinster: 33
 • Interceptioner: 7
 • Tacklingsframgång: 70% från 10 försök
 • Duellvinst: 50% från 28 dueller

I klubblagssammanhang har Kullberg varit en nyckelspelare för sitt försvar, trots att hon inte har någon mål eller assist i sin statistik denna säsong. Hennes passningsspel är pålitligt, vilket framgår av hennes 130 lyckade passningar och en passningsprecision på 73,4%. Även om hennes långbollsspel har utrymme för förbättring, med en träffsäkerhet på 42,9%, är hon en viktig del av lagets spelövergångar. Med 246 bollkontakter och en dribblingsframgång på 50% har Kullberg visat att hon är aktiv i spelet. Defensivt har hennes 7 lyckade tacklingar från 10 försök och 14 vunna dueller från 28 visat hennes konkurrenskraft och förmåga att vinna bollen.

Emma Kullbergs fotavtryck på och utanför planen

Emma Kullbergs karriär har visat konsekvent framsteg. Från de tidiga åren i Umeå till hennes nuvarande roll i Brighton & Hove Albion, har varje steg i hennes karriär präglats av en strävan efter utveckling och prestation. Hennes statistik visar hennes kontinuerliga förbättring och bidrag till laget.

Parallellt med hennes professionella framsteg prioriterar Kullberg familj och relationer. Hennes partnerskap med Julia Zigiotti Olme är ett exempel på en harmonisk balans mellan arbete och privatliv, där båda delar passionen för fotbollen och förstår dess krav. Denna gemenskap är viktig för Kullberg och hjälper henne hantera en toppidrottares utmaningar.

Ekonomiskt sett är Kullbergs lön och kontrakt detaljer som sällan diskuteras öppet, men de speglar den växande uppskattningen för kvinnofotbollen och dess aktörer. Även om lönenivåerna fortfarande skiljer sig från herrsidan, värderas Kullbergs förmåga och engagemang på planen högt i hennes nuvarande lag.

Statistik för Emma Kullberg, såväl på klubbnivå som i landslaget, visar på en spelare som är avgörande i försvaret och vars spelintelligens och taktiska skicklighet bidrar till lagets sammanhållning och framgång. Hennes siffror speglar hennes identitet som spelare.

När vi betraktar Kullbergs karriär och allt hon uppnått, hennes inflytande går utöver fotbollsplanen. Med en partner vid sin sida, en lön som symboliserar hennes värde, och statistik som vittnar om hennes spelkvalité, är Kullberg en viktig spelare och en förebild för framtida fotbollsspelare.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE