hanna glas
Bild: El Loko Foto, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Hanna Glas: Pojkvän, partner, skadad, lön, nuvarande lag och mer!

I det taktiska schackspel som fotboll är, framträder försvarsspelare ofta som de outtalade hjältarna; sådana som med sin närvaro förändrar matchens utgång utan att alltid hamna i rampljuset. Hanna Glas, med sin imponerande karriär både i klubblag och landslag, är ett namn som förtjänar att lyftas fram.

Från Sundsvalls gator till de gröna planerna i NWSL-klubben Kansas City Current, har Glas visat att fotboll är en resa av både fysiska och mentala prövningar. Men hur har detta påverkat hennes privatliv—Har Hanna Glas pojkvän? Hur balanserar hon de krav som ställs från en omvärld som ständigt är hungrig efter statistik och prestation?

I denna artikel kommer vi att granska Glas liv, från hennes familjebakgrund till de kontrakt och löner som definierar en professionell spelares ekonomiska verklighet. Vi utforskar de siffror som utgör kärnan i hennes statistik och hur dessa reflekterar en karriär byggd på uthållighet och skicklighet.

Snabbfakta om Hanna Glas

KategoriInformation
Fullständigt namnHanna Erica Maria Glas
Födelsedatum16 april 1993 (30 år)
FödelseortSundsvall, Sverige
Längd172 cm
Nuvarande lagUSA Kansas City Current
Tröjnummer3
PositionFörsvarare, mittfältare
Pojkvän / PartnerChristoffer Milde (gifta i juli 2023)
LandslagskarriärDebut 2017, 58 landskamper och ett mål
Stora SkadorFyra korsbandsskador
Största KlubbarParis Saint-Germain, Bayern München
MeriterUEFA Women’s U19, VM-brons, OS-silver, m.m.
Tidigare LönÖver en miljon kronor netto per år i Bayern
LönEj offentliggjord
MarknadsvärdeEj specificerat
KontraktDetaljer ej offentliggjorda

Hanna Glas karriär

Hanna Glas har utan tvekan etablerat sig som en av de mest framstående försvararna i damfotbollen, med en karriär som sträcker sig över flera länder och prestigefyllda turneringar. Efter att ha påbörjat sin karriär i Sverige har Glas gått vidare till att spela för toppklubbar i Europa och nyligen skrivit på för Kansas City Current i USA.

Hanna Glas landslagskarriär

Hanna Glas tog sina första steg i den internationella fotbollen med Sveriges U-17 damlandslag 2009, där hon även mötte sin första stora skada i form av en korsbandsskada. Hennes resa fortsatte i U-19 laget som triumferade i UEFA Women’s Under-19 Championship 2012. Glas seniordebut för det svenska landslaget kom 2017 och hon har sedan dess noterats för 58 landskamper och ett mål.

Trots att en tredje korsbandsskada hindrade Glas från att delta i kvalet till UEFA Women’s Euro 2017, återhämtade hon sig för att spela en nyckelroll i Sveriges framgångsrika världsmästerskap 2019 där laget tog brons. Hon var även en startspelare under Sveriges silvermedaljörskap vid de olympiska spelen i Tokyo 2020. Tyvärr medförde en fjärde korsbandsskada att Glas missade möjligheten att representera Sverige i FIFA Women’s World Cup 2023.

Internationella framträdanden och mål

Glas har representerat Sverige på olika nivåer från U-17 till A-landslaget. Med sin defensiva skicklighet och förmåga att bidra i anfallsspelet har hon varit en tillgång i varje turnering hon deltagit i. Hennes landslagskarriär är präglad av hennes beslutsamhet att komma tillbaka starkare efter varje skada, vilket har gjort henne till en inspirerande figur inom svensk fotboll.

Hanna Glas klubblagskarriär

Glas’s klubblagskarriär började i Sundsvalls DFF i Elitettan, där hon gjorde 36 framträdanden och noterades för 4 mål. Efter en flytt till Sunnanå SK 2013, drabbades Glas av en korsbandsskada som höll henne borta från spel under hela Damallsvenskan-säsongen. Umeå IK såg dock potential i henne och värvade Glas i november 2013. Hon gjorde ett avtryck direkt med 16 matcher och två mål under sin första säsong, vilket ledde till en förlängning av kontraktet.

Skador och återkomster

Glas karriär har inte varit utan motgångar; hon har drabbats av korsbandsskador vid flera tillfällen som har tvingat henne till pauser från fotbollen. Trots detta har hennes återkomster till planen varit imponerande, och hon har visat en förmåga att återvända till toppform. Efter att Umeå IK åkte ur högsta serien, skrev Glas på för Eskilstuna United och fortsatte att utvecklas som spelare.

Europeiska äventyr

Ett betydande steg i Glas karriär var när hon 2018 anslöt till Paris Saint-Germain. Efter begränsad speltid under sin andra säsong där, flyttade Glas vidare till Bayern München 2020 med ett treårsavtal. I Bayern upplevde hon framgångar och var en del av laget som vann Frauen-Bundesliga säsongen 2020–21.

Flytten till USA

I september 2022, under en landslagssamling, drabbades Glas av sin fjärde korsbandsskada vilket innebar att hon missade hela säsongen 2022–2023 i Frauen Bundesliga. År 2023 tog hon steget över Atlanten och skrev på för Kansas City Current i en ny fas av sin karriär.

Meriter & Priser

Under sin karriär har Glas varit en del av lag som nått stora framgångar. Med Bayern München vann hon Frauen-Bundesliga säsongen 2020–21. På internationell nivå har hon vunnit UEFA Women’s Under-19 Championship med Sveriges U19-lag, tagit brons i FIFA Women’s World Cup 2019, en silvermedalj vid de olympiska spelen 2020 och Algarve Cup med det svenska landslaget 2018.

Individuella utmärkelser

Förutom lagframgångarna har Glas också uppmärksammats för sina individuella prestationer. Hennes mål mot Chelsea i UEFA Women’s Champions League-semifinalen 2021 röstades fram som turneringens bästa mål av UEFA, vilket är ett bevis på hennes förmåga att göra avgörande insatser på högsta nivå. Glas har genom sin karriär visat prov på en imponerande mental och fysisk styrka, vilket har varit avgörande för hennes förmåga att nå framgångar trots motgångar.

Hanna Glas privatliv

Hanna Glas, känd för sina insatser på fotbollsplanen, delar även en del av sitt liv utanför arenans strålkastare. Hennes privatliv är en reflektion av en person som finner balans mellan yrkesmässig framgång och ett rikt personligt liv.

Har Hanna Glas pojkvän?

Hanna Glas har länge delat sitt liv med Christoffer Milde, en relation som har vuxit och utvecklats parallellt med hennes karriär. Paret, som har varit tillsammans i över ett decennium, beslutade att försegla sin relation genom äktenskap i juli 2023.

Hanna Glas pojkvän (partner) – Christoffer Milde

Christoffer Milde, 28 år gammal, är inte främmande för fotbollens värld. Trots att en serie skador påverkade hans aktiva spelarkarriär, valde han att inte lämna sporten. Istället omformade han sin karriär och blev tränare, en roll han beskriver som både inspirerande och givande. Hans engagemang för Kramfors-Alliansen, där han fungerar som tränare, är ett bevis på hans passion för fotbollen och hans förmåga att anpassa sig till nya utmaningar. Hans erfarenheter som spelare och hans entusiasm för spelet gör honom till en ovärderlig tillgång för klubben och för de han tränar.

Ekonomisk Översikt: Hanna Glas

I den professionella fotbollsvärlden är spelarlönerna ofta föremål för spekulationer och diskussioner. För Hanna Glas, vars karriär har tagit henne från Sverige till de stora ligorna utomlands, är den ekonomiska aspekten en indikator på hennes värde på marknaden. Det är viktigt att poängtera att de siffror som presenteras här är uppskattningar och inte officiellt verifierade uppgifter.

Hanna Glas lön

Under sin tid i Bayern München rapporterades det att Hanna Glas hade en årslön på över en miljon kronor netto. Detta kontrakt sträckte sig över tre år och markerade ett betydande ekonomiskt lyft för henne. Sedan övergången till Kansas City Current är detaljerna kring hennes nuvarande lön inte offentliggjorda, men det kan antas att hennes ekonomiska villkor återspeglar hennes erfarenhet och status som en internationellt erkänd spelare.

Hanna Glas marknadsvärde

När det gäller marknadsvärde, sponsringar och andra intäktskällor, är Glas inte en undantag från den alltmer lukrativa naturen av damfotbollen. Medan exakta siffror för hennes nettoförmögenhet är svåra att fastställa, kan hennes sponsringar och marknadsvärde antas spegla hennes profil som en framstående spelare på både klubb- och landslagsnivå.

Hanna Glas kontrakt

Detaljerna kring Hanna Glas nuvarande kontrakt med Kansas City Current är inte offentliggjorda. Tidigare kontrakt och överenskommelser har dock gett henne en stabil grund att förhandla från, och det är troligt att hennes nuvarande avtal reflekterar hennes bidrag till laget samt hennes internationella erfarenhet. Kontraktslängd och andra specifika villkor förblir okända för allmänheten.

Framtidens Försvar: Hanna Glas och Fotbollens Facetter

Med en fotbollskarriär som sträcker sig över kontinenter och en privat tillvaro där stabilitet och samhörighet med pojkvännen och sambo Christoffer Milde står i centrum, representerar Hanna Glas en ny generation av fotbollsspelare. En generation som inte enbart bedöms efter mål och medaljer, utan också efter förmågan att hantera livets alla skiftningar—från familj och djupa relationer till ekonomisk förvaltning och karriärsutveckling.

Hanna Glas och hennes partner har tillsammans byggt en stark familjebas, vilket erbjuder ovärderligt stöd genom en karriär som kan vara lika skadad av oförutsedda händelser som den är belönande. Denna stabila grund är kanske lika viktig för Glas framgångar som de timmar hon investerar på träningsplanen.

När vi ser till statistiken för Hanna Glas, framträder siffrorna som ett bevis på hennes konsekvens och förmåga att övervinna motgångar—som en skada i korsbandet—en förmåga som utan tvekan kommer att fortsätta definiera hennes tid i det nuvarande laget, Kansas City Current. Statistiken berättar inte bara om hennes prestationer; den skildrar en spelares resa som ständigt strävar efter att utmana sig själv och sitt lag.

Hanna Glas lön och kontraktsvillkor kanske är privata, men de återspeglar hennes värde som en central spelare. I en sport där ekonomiska förhållanden kan fluktuera, har Glas säkrat en position som inte bara ger henne erkännande utan också en stabil lön för en hållbar framtid.

Det är inte enbart Glas prestationer på planen som utgör hennes arv. Det är även hennes liv utanför—hennes föräldrar, hennes längd och position på planen, hennes aktivitet på Instagram, och hennes pappas stöd—som tillsammans formar bilden av en atlet som är lika mångsidig som den sport hon utövar. Hanna Glas karriär och liv visar på en större sanning än själva spelet: att framgång inte enbart mäts i prestationer, utan även i hur man hanterar resan dit.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE