hanna glas
Bild: El Loko Foto, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Hanna Glas: Pojkvän, partner, skadad, lön, nuvarande lag och mer!

I den strategiska sporten fotboll, framträder försvarsspelare ofta som spelare som presterar väl utan att få stor uppmärksamhet; sådana som med sin närvaro påverkar matchens resultat utan att alltid få uppmärksamhet. Hanna Glas, med sin framstående karriär både i klubblag och landslag, är ett namn som bör uppmärksammas.

Från Sundsvalls gator till de gröna planerna i NWSL-klubben Kansas City Current, har Glas visat att fotboll är en serie av fysiska och mentala utmaningar. Men hur har detta påverkat hennes privatliv—Har Hanna Glas pojkvän? Hur balanserar hon de krav som ställs från en publik som alltid är intresserad av statistik och prestationer?

I denna artikel kommer vi att undersöka Glas liv, från hennes familjehistoria till de kontrakt och löner som utgör en spelares ekonomiska situation. Vi analyserar de siffror som är centrala i hennes statistik och hur dessa visar en karriär som visar hennes uthållighet och skicklighet.

Snabbfakta om Hanna Glas

KategoriInformation
Fullständigt namnHanna Erica Maria Glas
Födelsedatum16 april 1993 (30 år)
FödelseortSundsvall, Sverige
Längd172 cm
Nuvarande lagUSA Kansas City Current
Tröjnummer3
PositionFörsvarare, mittfältare
Pojkvän / PartnerChristoffer Milde (gifta i juli 2023)
LandslagskarriärDebut 2017, 58 landskamper och ett mål
Stora SkadorFyra korsbandsskador
Största KlubbarParis Saint-Germain, Bayern München
MeriterUEFA Women’s U19, VM-brons, OS-silver, m.m.
Tidigare LönÖver en miljon kronor netto per år i Bayern
LönEj offentliggjord
MarknadsvärdeEj specificerat
KontraktDetaljer ej offentliggjorda

Hanna Glas karriär

Hanna Glas har utan tvekan etablerat sig som en av de mest framstående försvararna i damfotbollen, med en karriär som sträcker sig över flera länder och prestigefyllda turneringar. Efter att ha påbörjat sin karriär i Sverige har Glas gått vidare till att spela för toppklubbar i Europa och nyligen skrivit på för Kansas City Current i USA.

Hanna Glas landslagskarriär

Hanna Glas tog sina första steg i den internationella fotbollen med Sveriges U-17 damlandslag 2009, där hon även mötte sin första stora skada i form av en korsbandsskada. Hennes resa fortsatte i U-19 laget som triumferade i UEFA Women’s Under-19 Championship 2012. Glas seniordebut för det svenska landslaget kom 2017 och hon har sedan dess noterats för 58 landskamper och ett mål.

Trots att en tredje korsbandsskada hindrade Glas från att delta i kvalet till UEFA Women’s Euro 2017, återhämtade hon sig för att spela en nyckelroll i Sveriges framgångsrika världsmästerskap 2019 där laget tog brons. Hon var även en startspelare under Sveriges silvermedaljörskap vid de olympiska spelen i Tokyo 2020. Tyvärr medförde en fjärde korsbandsskada att Glas missade möjligheten att representera Sverige i FIFA Women’s World Cup 2023.

Internationella framträdanden och mål

Glas har representerat Sverige på olika nivåer från U-17 till A-landslaget. Med sin defensiva skicklighet och förmåga att bidra i anfallsspelet har hon varit en tillgång i varje turnering hon deltagit i. Hennes landslagskarriär är präglad av hennes beslutsamhet att komma tillbaka starkare efter varje skada, vilket har gjort henne till en inspirerande figur inom svensk fotboll.

Hanna Glas klubblagskarriär

Glas’s klubblagskarriär började i Sundsvalls DFF i Elitettan, där hon gjorde 36 framträdanden och noterades för 4 mål. Efter en flytt till Sunnanå SK 2013, drabbades Glas av en korsbandsskada som höll henne borta från spel under hela Damallsvenskan-säsongen. Umeå IK såg dock potential i henne och värvade Glas i november 2013. Hon gjorde ett avtryck direkt med 16 matcher och två mål under sin första säsong, vilket ledde till en förlängning av kontraktet.

Skador och återkomster

Glas karriär har inte varit utan motgångar; hon har drabbats av korsbandsskador vid flera tillfällen som har tvingat henne till pauser från fotbollen. Trots detta har hennes återkomster till planen varit imponerande, och hon har visat en förmåga att återvända till toppform. Efter att Umeå IK åkte ur högsta serien, skrev Glas på för Eskilstuna United och fortsatte att utvecklas som spelare.

Europeiska äventyr

Ett betydande steg i Glas karriär var när hon 2018 anslöt till Paris Saint-Germain. Efter begränsad speltid under sin andra säsong där, flyttade Glas vidare till Bayern München 2020 med ett treårsavtal. I Bayern upplevde hon framgångar och var en del av laget som vann Frauen-Bundesliga säsongen 2020–21.

Flytten till USA

I september 2022, under en landslagssamling, drabbades Glas av sin fjärde korsbandsskada vilket innebar att hon missade hela säsongen 2022–2023 i Frauen Bundesliga. År 2023 tog hon steget över Atlanten och skrev på för Kansas City Current i en ny fas av sin karriär.

Meriter & Priser

Under sin karriär har Glas varit en del av lag som nått stora framgångar. Med Bayern München vann hon Frauen-Bundesliga säsongen 2020–21. På internationell nivå har hon vunnit UEFA Women’s Under-19 Championship med Sveriges U19-lag, tagit brons i FIFA Women’s World Cup 2019, en silvermedalj vid de olympiska spelen 2020 och Algarve Cup med det svenska landslaget 2018.

Hanna Glas dominerar vs Chelsea (2021)

Individuella utmärkelser

Förutom lagframgångarna har Glas också uppmärksammats för sina individuella prestationer. Hennes mål mot Chelsea i UEFA Women’s Champions League-semifinalen 2021 röstades fram som turneringens bästa mål av UEFA, vilket är ett bevis på hennes förmåga att göra avgörande insatser på högsta nivå. Glas har genom sin karriär visat prov på en imponerande mental och fysisk styrka, vilket har varit avgörande för hennes förmåga att nå framgångar trots motgångar.

Hanna Glas privatliv

Hanna Glas, känd för sina insatser på fotbollsplanen, delar även en del av sitt liv utanför arenans strålkastare. Hennes privatliv är en reflektion av en person som finner balans mellan yrkesmässig framgång och ett rikt personligt liv.

Har Hanna Glas pojkvän?

Hanna Glas har länge delat sitt liv med Christoffer Milde, en relation som har vuxit och utvecklats parallellt med hennes karriär. Paret, som har varit tillsammans i över ett decennium, beslutade att försegla sin relation genom äktenskap i juli 2023.

Hanna Glas pojkvän (partner) – Christoffer Milde

Christoffer Milde, 28 år gammal, är inte främmande för fotbollens värld. Trots att en serie skador påverkade hans aktiva spelarkarriär, valde han att inte lämna sporten. Istället omformade han sin karriär och blev tränare, en roll han beskriver som både inspirerande och givande. Hans engagemang för Kramfors-Alliansen, där han fungerar som tränare, är ett bevis på hans passion för fotbollen och hans förmåga att anpassa sig till nya utmaningar. Hans erfarenheter som spelare och hans entusiasm för spelet gör honom till en ovärderlig tillgång för klubben och för de han tränar.

Ekonomisk Översikt: Hanna Glas

I den professionella fotbollsvärlden är spelarlönerna ofta föremål för spekulationer och diskussioner. För Hanna Glas, vars karriär har tagit henne från Sverige till de stora ligorna utomlands, är den ekonomiska aspekten en indikator på hennes värde på marknaden. Det är viktigt att poängtera att de siffror som presenteras här är uppskattningar och inte officiellt verifierade uppgifter.

Hanna Glas lön

Under sin tid i Bayern München rapporterades det att Hanna Glas hade en årslön på över en miljon kronor netto. Detta kontrakt sträckte sig över tre år och markerade ett betydande ekonomiskt lyft för henne. Sedan övergången till Kansas City Current är detaljerna kring hennes nuvarande lön inte offentliggjorda, men det kan antas att hennes ekonomiska villkor återspeglar hennes erfarenhet och status som en internationellt erkänd spelare.

Hanna Glas marknadsvärde

När det gäller marknadsvärde, sponsringar och andra intäktskällor, är Glas inte en undantag från den alltmer lukrativa naturen av damfotbollen. Medan exakta siffror för hennes nettoförmögenhet är svåra att fastställa, kan hennes sponsringar och marknadsvärde antas spegla hennes profil som en framstående spelare på både klubb- och landslagsnivå.

Hanna Glas kontrakt

Detaljerna kring Hanna Glas nuvarande kontrakt med Kansas City Current är inte offentliggjorda. Tidigare kontrakt och överenskommelser har dock gett henne en stabil grund att förhandla från, och det är troligt att hennes nuvarande avtal reflekterar hennes bidrag till laget samt hennes internationella erfarenhet. Kontraktslängd och andra specifika villkor förblir okända för allmänheten.

Framtidens Försvar: Hanna Glas och Fotbollens Facetter

Med en internationell fotbollskarriär och ett privatliv fokuserat på stabilitet och samhörighet med pojkvännen och sambo Christoffer Milde, är Hanna Glas del av en ny generation fotbollsspelare. En generation som bedöms inte bara för sportsliga framgångar utan också för deras förmåga att hantera personliga och ekonomiska aspekter av livet.

Hanna Glas och hennes partner har byggt en stark familjebas, vilket erbjuder viktigt stöd genom en karriär som kan påverkas av oförutsedda händelser likväl som den kan vara belönande. Denna stabilitet bidrar till Glas framgångar likväl som de timmar hon lägger ner på träningsplanen.

När vi granskar statistiken för Hanna Glas, framstår siffrorna som bevis på hennes jämnhet och motståndskraft—som en skada i korsbandet—en förmåga som kommer att prägla hennes fortsatta karriär i det nuvarande laget, Kansas City Current. Statistiken berättar inte enbart om hennes prestationer; den skildrar en spelares resa som kontinuerligt söker att förbättra sig och sitt lag.

Hanna Glas lön och kontraktsvillkor kanske är privata, men de reflekterar hennes värde som en central spelare. I en sport där ekonomiska förhållanden kan variera, har Glas säkrat en position som ger henne både respekt och en stabil inkomst.

Glas arv definieras inte bara av hennes prestationer på planen. Det är även hennes liv utanför—hennes föräldrar, hennes längd och position på planen, hennes aktivitet på Instagram, och hennes pappas stöd—som tillsammans skapar en bild av en allsidig atlet. Hanna Glas karriär och liv visar att framgång också innebär att hantera vägen till målet.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE