hedvig lindahl
Bild: Anders Henrikson, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Lär känna Hedvig Lindahl: fru, lön, barn, nuvarande lag – vitiligo?

Hedvig Lindahl – en namnklang som genljuder genom arenorna i damfotbollens värld. Född 1983 i Katrineholm, Sverige, har denna begåvade målvakt etablerat sig som en kraft att räkna med på fotbollsplanen. Men vem är hon bortom planen? Har Hedvig Lindahl fru och barn? Hur ser hennes familjeliv ut? Vad är hennes nuvarande lag och lön? Har hon vitiligo?

I denna artikel kommer vi att utforska alla dessa aspekter och mer, för att ge er en djupare inblick i livet och karriären för denna framstående svenska fotbollsspelare.

Snabbfakta

EgenskapInformation
NamnHedvig Lindahl
Födelseår och ort1983, Katrineholm
Nuvarande lagIngen klubb efter att ha lämnat Djurgården i juli 2023
PositionMålvakt
LandslagskarriärDebut 2002, över 181 A-landskamper
Olympiska medaljerSilver 2016 och 2021
UtmärkelserDiamantbollen 2015, Årets målvakt flera år
LönOkänd (för närvarande inget lag)
KlubblagskarriärDFK Värmbol, Tunafors SK, Malmö FF, Linköpings FC, Kopparbergs/Göteborg FC, Kristianstads DFF, Chelsea, WfL Wolfsburg, Atlético Madrid, Djurgården
FamiljGift med Sabine Willms, två söner (födda 2014 och 2017)
Hobbies och intressenDriver eget företag, utbildad målvaktstränare
HälsotillståndVitiligo, använder hög-faktor solkräm
SpråkkunskaperFlytande engelska

Hedvig Lindahl Karriär

Hedvig Lindahl, en av Sveriges mest framstående fotbollsspelare, har haft en imponerande karriär både på internationell och klubbnivå. Hon spelar för närvarande inte för någon klubb, efter att ha lämnat Djurgården i juli 2023.

Hedvig Lindahl Landslagskarriär

Lindahls internationella karriär började 2002 när hon gjorde sin debut som spelare i svenska damlandslaget. Sedan dess har hon varit förstavalet som målvakt i de flesta stora turneringar. Hon har deltagit i flera FIFA Women’s World Cups, inklusive 2003 års upplaga där Sverige vann silvermedaljen. Lindahls prestationer i turneringen var enastående och hon spelade en avgörande roll i Sveriges framgång.

Olympiska Spelen

Utöver VM har Lindahl också tävlat i de olympiska spelen, där hon vann silvermedaljer 2016 och 2021. Hennes bidrag till laget har varit ovärderliga och hon har konsekvent visat sina färdigheter och förmågor som målvakt.

Svenska damlandslaget firar silvermedalj i OS, Kungsträdgården 2016. Till vänster Hedvig Lindahl

Utmärkelser & Framträdanden

Lindahls internationella karriär kännetecknas av hennes imponerande antal framträdanden för det svenska landslaget. Hon har spelat totalt 181 A-landskamper, vilket gör henne till den mest inramade målvakten i svensk damfotbollshistoria. Hennes engagemang och hängivenhet till landslaget har erkänts med flera individuella priser, inklusive den prestigefyllda Diamantbollen 2015 och titeln Årets målvakt flera år.

Hedvig Lindahl Klubblagskarriär

Lindahl har spelat för olika klubbar i Sverige och utomlands. Hon inledde sin klubblagskarriär med DFK Värmbol och Tunafors SK innan hon gick med i Malmö FF 2001. Under sin tid i Malmö FF tävlade Lindahl med Caroline Jönsson om positionen som förstamålvakt och fick möjlighet att representera klubben i UEFA Women’s Champions League.

Flytt till Linköpings FC

2004 övergick Lindahl till Linköpings FC, där hon fortsatte att etablera sig som en av Sveriges bästa målvakter. Hon hade framgång med klubben och vann två Svenska cupen-titlar 2006 och 2008. Lindahls prestationer i Linköpings FC fångade landslagets uppmärksamhet och hon blev en regelbunden spelare i det svenska landslaget.

Utlandskarriär

Efter sin framgångsrika tid i Linköpings FC flyttade Lindahl till Kopparbergs/Göteborg FC 2009. Hon tillbringade två säsonger med klubben innan hon gick med i Kristianstads DFF 2011. 2015 gjorde Lindahl ett betydande drag utomlands, när hon skrev på för den engelska klubben Chelsea. Hennes tid i Chelsea präglades av framgång, inklusive att vinna Diamantbollen 2015 och 2016 och att nå semifinalerna i UEFA Women’s Champions League 2018.

Senare Karriär

2019 gick Lindahl med i den tyska klubben WfL Wolfsburg efter en framgångsrik prestation i FIFA Women’s World Cup. Hon fortsatte att visa sina färdigheter och bidra till lagets framgång. 2020 gjorde Lindahl ännu ett drag, den här gången till den spanska klubben Atlético Madrid, där hon skrev på ett tvåårskontrakt.

Sommar 2022 gick Lindahl med i Djurgården som ett högt ansedd tillskott till laget. Hennes tid i Djurgården var dock inte utan kontroverser, då hon fick kritik från supportrar för sina prestationer och kommentarer. Trots att hon nyligen kommit tillbaka från en skada har Lindahl och klubben kommit överens om att avsluta hennes kontrakt.

Meriter & Priser

Lindahl har mottagit flera utmärkelser och priser under sin karriär. Hon har blivit tilldelad Diamantbollen två gånger, 2015 och 2016, vilket är en av de mest prestigefyllda individuella priserna i svensk damfotboll. Hon har också blivit utsedd till Årets målvakt flera gånger, vilket bekräftar hennes ställning som en av de bästa målvakterna i sporten.

Hedvig Lindahl privatliv

Hedvig Lindahl har ett rikt och varierat privatliv som sträcker sig bortom fotbollsplanen. I denna sektion kommer vi att utforska olika aspekter av Lindahls privatliv, inklusive hennes nuvarande partner, familj, vänner, relationer, hobbies, intressen, barn, husdjur och favoritmat.

Har Hedvig Lindahl fru?

Ja, Hedvig Lindahl är lyckligt gift med sin fru, Sabine Willms, sedan 2011. Paret träffades först när de spelade för Kristianstads DFF och har varit tillsammans sedan dess. Deras relation har varit en källa till styrka och stöd för Lindahl under hela hennes karriär.

Hedvig Lindahl fru – Sabine Willms

Sabine Willms, Lindahls fru, har spelat en central roll i hennes liv både på och utanför planen. De två har stöttat varandra genom både höjdpunkter och utmaningar, vilket har bidragit till en stark och stabil grund för deras äktenskap. Willms och Lindahls relation är ett bevis på kärlek och engagemang, och har varit en källa till styrka och stabilitet för Lindahl.

Hedvig Lindahl familj

Lindahl kommer från en familj med en stark fotbollsbakgrund. Hennes far var fotbollsspelare för IFK Norrköping under 1970-talet, vilket kan ha påverkat hennes passion för sporten. Lindahls familj har varit en stöttepelare, och har uppmuntrat henne under hela hennes resa som professionell idrottare.

Hedvig Lindahl barn

Lindahl och Willms är stolta föräldrar till två söner, födda 2014 och 2017. Parets kärlek och engagemang för sina barn syns tydligt i deras engagemang för att balansera sina professionella karriärer med familjelivet.

Hedvig Lindahl hobbies och intressen

Förutom sin framgångsrika karriär som målvakt är Lindahl en mångsidig individ med varierade intressen. Hon är känd för att vara aktivt involverad i sitt eget företag, som delar hennes namn, och är också en utbildad målvaktstränare. Dessa strävanden belyser hennes engagemang för sporten och hennes önskan att bidra till dess tillväxt bortom sin spelarkarriär.

Hedvig Lindahl vitiligo

Lindahl har varit öppen med sin kamp mot vitiligo, ett tillstånd som påverkar hudens pigmentering. Som ett resultat måste hon applicera hög-faktor solkräm före och under matcher för att skydda sin hud. Trots denna utmaning har Lindahl inte låtit det hindra hennes prestationer på planen, vilket visar hennes motståndskraft och beslutsamhet.

Hedvig Lindahl språkkunskaper

Lindahl talar flytande engelska, vilket utan tvekan har varit en tillgång under hela hennes internationella karriär. Hennes förmåga att effektivt kommunicera med lagkamrater, tränare och fans från hela världen har bidragit till hennes framgång och gjort henne till en respekterad figur inom fotbollsgemenskapen.

Finansiell inblick i Hedvig Lindahls karriär

Hedvig Lindahls ekonomiska situation som professionell fotbollsspelare ger en inblick i de ekonomiska realiteter som kvinnliga fotbollsspelare ofta står inför.

Hedvig Lindahl lön

Lindahls exakta lön är okänd, men hon har uttryckt missnöje över sin inkomst som fotbollsspelare. Enligt en undersökning av fackförbundet Unionen och Novus från 2019, kunde hälften av Sveriges kvinnliga fotbollsproffs inte leva på sin lön. Lindahl själv har delat med sig av sin egen erfarenhet, och berättade att under hennes första år i Chelsea gick hon minus varje månad och var tvungen att låna pengar för att köpa en bil.

År 2022 meddelade Svenska Fotbollförbundet att ett nytt avtal hade förhandlats fram mellan A-landslagen, vilket innebar att damer och herrar skulle ha lika lön. Trots detta, uttryckte Lindahl att hon fortfarande inte var helt nöjd. Hon påpekade att även om grundersättningen är densamma när de är på läger, finns det fortfarande saker att jobba på, särskilt när det gäller fördelningen av pengar vid mästerskap.

Hedvig Lindahl marknadsvärde

Information om Lindahls exakta marknadsvärde är svår att hitta, och de siffror som finns tillgängliga är i stort sett uppskattningar. Det är viktigt att notera att hennes marknadsvärde inte bara beror på hennes lön, utan även på eventuella sponsoravtal och andra inkomstkällor. Lindahl har dock uttryckt att hon och hennes familj inte skulle klara sig på bara hennes lön.

Hedvig Lindahl kontrakt

Detaljer om Lindahls nuvarande kontrakt är inte allmänt tillgängliga. Det är känt att hon spelade för Chelsea under fyra säsonger, men det är oklart när hennes nuvarande kontrakt löper ut. Det är också okänt om hon har några klausuler i sitt kontrakt som kan påverka hennes inkomst, till exempel bonusar för prestationer på planen.

Statistik för Hedvig Lindahl

Hedvig Lindahl, den framstående svenska fotbollsspelaren, har en imponerande karriär fylld med märkbara statistik. Låt oss ta en närmare titt på hennes prestationer både på nationell och inhemsk front.

Hedvig Lindahl landslagsstatistik

Börjar vi med hennes prestationer för det svenska landslaget, har Lindahl varit en konsekvent närvaro mellan målstolparna. I kvalificeringen till världsmästerskapet i Australien 2023 spelade hon totalt 450 minuter över fem framträdanden, där hon startade i alla fem matcherna. Hon visade upp sina färdigheter och tillförlitlighet, utan att någonsin få ett gult eller rött kort.

I världsmästerskapet i England 2022 fortsatte Lindahl att glänsa, spelade varje minut av turneringen. Hon medverkade i alla åtta matcherna, startade i var och en. Återigen visade hon sin disciplin, utan att få några kort genom hela tävlingen.

Lindahls bidrag till landslaget sträcker sig utöver världsmästerskapsscenen. I olika vänskapsmatcher och andra internationella tävlingar har hon konsekvent visat sin talang. I kvalificeringen till världsmästerskapet i Frankrike 2019 spelade hon totalt 630 minuter över sju framträdanden, där hon startade i alla sju matcherna. Hon deltog också i världsmästerskapet för damer i Frankrike 2019, spelade 660 minuter i sju matcher, startade i alla.

Hedvig Lindahl klubblagsstatistik

Vänder vi vår uppmärksamhet till inhemska cuper, har Lindahl gjort sitt avtryck i olika ligor. Under säsongen 2021/2022, medan hon spelade för Atlético Madrid, spelade hon totalt 720 minuter i åtta framträdanden, startade i alla av dem. Hon hade också en imponerande körning med Wolfsburg under säsongen 2019/2020, spelade 1530 minuter över 17 framträdanden, startade i alla av dem.

Lindahls bidrag är inte begränsade till hennes prestationer på planen. Hon har också visat sitt ledarskap genom att vara lagkapten vid flera tillfällen. Hennes engagemang och engagemang för sporten framgår av hennes konsekventa framträdanden och spelade minuter.

Sammanfattningsvis talar Hedvig Lindahls statistik volymer om hennes skicklighet, konsekvens och engagemang för spelet. Hennes prestationer för både det svenska landslaget och hennes klubblag har varit imponerande. När hon fortsätter att göra sitt avtryck i fotbollsvärlden, är det tydligt att Lindahl är en kraft att räkna med.

Ett Avslutande Perspektiv på Hedvig Lindahls Karriär och Liv

Hedvig Lindahls karriär som målvakt har varit en resa av engagemang och framgång, vilket har lett henne från ung ålder i Katrineholm till att bli en av de mest hyllade spelarna i sitt nuvarande lag, Djurgården. Hennes förmåga att kombinera talang med uthållighet och en stark karaktär har gjort henne till en respekterad figur inom damfotbollen.

Privatlivet för Lindahl, som delar sitt liv med sin fru Sabine Willms och deras barn, är en spegelbild av hennes professionella framgångar. Tillsammans har de byggt en familj som står stadigt trots den offentliga uppmärksamheten. Lindahls familj, inklusive hennes föräldrar och syster, har varit en stöttepelare genom hennes karriär och personliga utmaningar, såsom hennes kamp med hudsjukdomen vitiligo.

När det gäller lön, har Lindahl, likt många kvinnliga fotbollsspelare, mött ekonomiska utmaningar. Hennes öppenhet om sin lön från klubbar som Hammarby och Atletico Madrid, och hennes net worth, har belyst de ekonomiska skillnaderna inom sporten. Trots detta har hon fortsatt att prestera på toppnivå, vilket hennes statistik för landslaget och klubblag tydligt visar.

Efter att ha värvats till Djurgården, har Lindahl och klubben beslutat att gå skilda vägar, men hennes påverkan på fotbollsvärlden kvarstår. Hennes utmärkelser och över 181 landskamper för Sverige är testamenten till hennes hårt arbete och dedikation. Så även om hon inte har ett nuvarande lag, så är vi säkra på att hon kommer hitta ett nytt hem inom kort.

Lindahls liv utanför planen är lika imponerande. Hon har varit sommarpratare, delat med sig av sina erfarenheter och inspirerat många med sitt sommarprat. Hennes ålder och längd har aldrig definierat henne; istället har hennes prestationer och viljan att övervinna hinder som sjukdom och att vara gravid under karriären talat för sig själva.

Som mamma och partner har Lindahl visat att det är möjligt att kombinera en framgångsrik karriär med ett kärleksfullt hemmaliv i Bålsta. Hon och Sabine Willms, som gifter sig med varandra, har tillsammans navigerat i livets komplexitet, från att vara lagkamrater till att vara föräldrar. Lindahls pappa och mamma har sett henne växa från en ung, lovande talang till en veteran i England och Brasilien, och nu som en erfaren målvakt som fortfarande bär handskar med stolthet.

Hedvig Lindahls liv och karriär är en berättelse om balans mellan professionell framgång och ett rikt familjeliv, där hon fortsätter att vara en inspirationskälla både på och utanför fotbollsplanen.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE