ivan toney

Ivan Toney gör mål i comebacken och leder Brentford till seger

Källa: ESPN

Ivan Toney, anfallaren för Brentford, gjorde ett efterlängtat återtåg till fotbollsplanen efter en avstängning på åtta månader. I sin första match tillbaka firade han med att göra mål 19 minuter in i matchen, vilket bidrog till en 3-2 hemmaseger mot Nottingham Forest. Toney, som tidigare varit avstängd för 232 brott mot spelreglerna, bar lagkaptensbindeln och kallades för ‘Big Dog’ av sina lagkamrater.

“‘Jag tror du har en yard åt båda hållen. Jag flyttade bara på den och böjde den runt hörnet,'” säger Ivan Toney till Sky Sports television efter att ha gjort mål på en frispark. Hans mål var en del av en vändning för Brentford som bröt en fem matcher lång förlustsvit och klättrade till 14:e plats i Premier League, sex poäng över nedflyttningsstrecket.

Nottingham Forests manager Nuno Espirito Santo ifrågasatte dock Tonys mål och domslut under matchen. “‘Lagen är tydlig. Varje situation, varje mål måste kontrolleras och varje situation som leder till ett mål måste kontrolleras,'” uttrycker han enligt ESPN.

Toney, som gjorde 20 mål i 30 ligamatcher föregående säsong, har varit borta från fotbollen i 259 dagar på grund av sin avstängning. Hans återkomst och målgörande kan vara avgörande för Brentfords fortsatta säsong i Premier League.

Ivan Toney: Återkomst och påverkan

Efter en åtta månaders avstängning är Ivan Toney tillbaka på planen, redo att påverka Brentfords säsong i Premier League. Avstängningen, som följde efter 232 erkända brott mot FA:s spelregler, satte honom utanför spelet fram till januari 2024.

  • Avstängning: 8 månader för brott mot spelregler
  • Erkända brott: 232 av 262 anklagelser
  • Återkomst till tävlingsspel: 17 januari 2024
  • Första matchen tillbaka: 20 januari 2024 mot Nottingham Forest
  • Träning med Brentford: Återupptagen från 17 september 2023
  • Brentfords form utan Toney: Kamp med skador på andra nyckelspelare

Toneys målgörande comeback kan vara den gnista Brentford behöver för att vända en tuff säsong. Hans närvaro på planen är inte bara viktig för spelet, utan även för lagmoralen.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE