Jacob Widell Zetterström

Jacob Widell Zetterström: Från hjälm till miljoner – lön, läkare, flickvän och familjen

Jacob Widell Zetterström har på kort tid gått från spel i division 2 med IFK Lidingö till att bli Djurgårdens förstemålvakt och uttagen i svenska landslaget. En imponerande resa för den unge stockholmaren vars mamma och pappa tidigt uppmuntrade honom att satsa på fotbollen. Trots motgångar med skador, där han tvingats använda hjälm på träningar och fått mycket hjälp av läkare, har Jacob kämpat sig tillbaka.

Hans fina prestationer har lett till intresse från utländska klubbar, men än så länge trivs han bra med flickvän i Stockholm och den lön han tjänar i Djurgården.

Fakta om Jacob Widell Zetterström
Född1998 i Stockholm
PositionMålvakt
Längd197 cm
ModerklubbDjurgårdens IF
Nuvarande klubbDjurgårdens IF
Landskamper1 A-landskamp för Sverige
MeriterAllsvenskt silver 2022
SkadorTvå hjärnskakningar 2021, tvingades använda hjälm på träningar
FamiljMamma är journalist, pappa och föräldrar har alltid stöttat hans fotbollssatsning
PrivatlivBor med flickvän i Stockholm
LönOkänd, men nyligen förlängt kontrakt till 2026
ÖvrigtStuderade ekonomi på gymnasiet, har räddat tre straffar i Allsvenskan

Uppväxt och tidig karriär

Jacob föddes 1998 i Stockholm och började spela fotboll i Djurgårdens IF som 8-åring. Hans föräldrar har alltid stöttat honom i fotbollssatsningen.

Efter spel i Djurgårdens ungdomslag gick Jacob som 16-åring till IFK Lidingö där han fick chansen i A-laget i division 2. Under tiden i Lidingö studerade han även på gymnasiet med inriktning ekonomi.

Genombrottet i Djurgården

2019 var det dags för nästa steg i karriären när Jacob värvades tillbaka till Djurgården. Efter en utlåning tillbaka till Lidingö första säsongen fick han debutera för Djurgården 2021.

Samma år drabbades Jacob av två hjärnskakningar på tre månader. Skadorna krävde mycket rehab och han tvingades bland annat använda skydd på träningarna. Men han kämpade sig tillbaka och etablerade sig som förstemålvakt i Djurgården.

Landslagsdebut och framtiden

Jacobs fina prestationer i Djurgården ledde till att han i januari 2023 fick debutera för svenska landslaget i en träningsmatch mot Island. Han höll nollan i sin debut när Sverige vann med 2-0.

Nu ryktas han vara på väg utomlands, men trivs bra i Djurgården där han nyligen förlängde kontraktet till 2026. Framtiden ser onekligen ljus ut för Jacob Widell Zetterström, både i klubblaget och landslaget.

Statistik för Jacob Widell Zetterström

  • 63 matcher för Djurgården
  • 28 hållna nollor för Djurgården
  • 1 A-landskamp för Sverige
  • Allsvenskt silver med Djurgården 2022

Med sin längd på 197 cm och goda reflexer har Jacob alla förutsättningar att nå långt som målvakt. Han har redan hunnit med att rädda tre straffar i Allsvenskan.

Det ska bli spännande att följa hans fortsatta karriär. Kanske får vi se honom utomlands inom en snar framtid. Men oavsett vart han spelar lär Jacob Widell Zetterström fortsätta utvecklas och imponera mellan stolparna.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE