Jennifer Falk
Bild: Anders Henrikson, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Lär känna Jennifer Falk: partner (Pernilla Johansson), karriär, lön och mer!

I damallsvenskan står målvakten Jennifer Falk stadigt mellan stolparna. Med en karriär som tog sin början i Torslanda IK och via klubbar som Jitex BK och Mallbackens IF, har Falks resa lett henne till BK Häcken FF där hon sedan 2016 vaktar målet med skicklighet och precision. Hennes kontrakt, som nyligen förlängdes till 2025, speglar klubbens förtroende för hennes förmågor och den roll hon spelar på planen.

Falks statistik talar sitt tydliga språk. Hennes förmåga att hålla nollan, som i matchen mot Nya Zeeland, har inte bara cementerat hennes position i klubblaget utan också på den internationella arenan. Med en silvermedalj från OS i Tokyo har Falk visat att hon är en målvakt att räkna med, även när det gäller landslagsspel.

Familj och personligt liv är ofta undanskymda när rampljuset riktas mot idrottsprestationer. “Har Jennifer Falk partner?” kan man undra, i en värld där privatliv ofta blir offentligt. Detaljer kring hennes liv utanför planen, liksom hennes lön och kontrakt, är aspekter som vi kommer att utforska vidare i artikeln.

Snabbfakta

KategoriInformation
NamnJennifer Miley falk
Född26 april 1993
Nuvarande KlubbBK Häcken FF (sedan 2016, kontrakt till 2025)
PositionMålvakt
Tidigare KlubbarTorslanda IK, Jitex BK, Mallbackens IF
LandslagskarriärSverige U23 och 14 A-landslagsframträdanden
Största MeriterOS-silver i Tokyo, seger i Algarve Cup 2022
FamiljPartner Pernilla Johansson, väntar barn hösten 2023
Lön405 793 SEK (2021)
MarknadsvärdeBud på 1,2 miljoner SEK från ett engelskt lag (2021)
Statistik18 clean sheets av 25 matcher i Damallsvenskan
Målinsläpp0.32 mål insläppta per 90 minuter (nuvarande säsong)

Jennifer Falk karriär

Jennifer Falk har etablerat sig som en av de mest pålitliga målvakterna i svensk damfotboll. Hon försvarar för närvarande målet för BK Häcken FF, en klubb hon har förbundit sig till fram till säsongen 2025.

Jennifer Falk landslagskarriär

Falks resa i landslagssammanhang började med Sverige U23, där hon representerade sitt land vid tre tillfällen. Hennes prestationer på U23-nivå ledde till att hon avancerade till A-landslaget, där hon har gjort 14 framträdanden. Under sin tid i landslaget har hon varit del av några av de mest minnesvärda ögonblicken i svensk damfotbolls historia.

Tidiga år och framsteg

Falks internationella karriär tog fart 2015 när hon blev en del av Sverige U23. Under de kommande åren utvecklade hon de färdigheter och den erfarenhet som krävdes för att ta steget upp till A-landslaget.

Genombrott på senior nivå

I maj 2019 blev Falk uttagen till den svenska damtruppen för VM 2019, ett tecken på hennes växande inflytande och förmåga. Hennes mest anmärkningsvärda prestation kom året därpå, under de olympiska spelen i Tokyo 2021, där Sverige tog silver. Falk deltog i matchen mot Nya Zeeland och bidrog till lagets framgång.

Internationella framgångar

Utöver OS-silvret har Falks landslagskarriär även inneburit en seger i Algarve Cup 2022, ett prestigefyllt internationellt turneringsspel som ytterligare cementerade hennes status som en toppmålvakt.

Jennifer Falk klubblagskarriär

Falks klubblagskarriär började hos Torslanda IK, där hon spelade i 27 matcher. Hon fortsatte sedan till Jitex BK och Mallbackens IF, där hon samlade på sig värdefull erfarenhet genom att spela i 102 matcher. Denna erfarenhet har varit avgörande för hennes framgångar i BK Häcken FF.

Tidiga klubberfarenheter

Under åren 2010-2013 stod Falk mellan stolparna för Torslanda IK, och hon fortsatte sin utveckling hos Jitex BK från 2013 till 2014. Dessa tidiga år lade grunden för hennes karriär och formade henne till den målvakt hon är idag.

Etablering i toppfotbollen

Från 2015 och framåt representerade Falk Mallbackens IF, och hennes prestationer där ledde till att hon värvades till BK Häcken FF, där hon har varit en nyckelspelare sedan 2016. Under sin tid i klubben har hon hjälpt laget att vinna Damallsvenskan 2020 och Svenska Cupen två gånger, vilket understryker hennes betydelse för lagets framgångar.

Langvarig lojalitet

Den 17 oktober 2022 skrev Falk på ett nytt kontrakt med BK Häcken FF som sträcker sig till och med säsongen 2025. Detta beslut visar hennes engagemang för klubben och hennes önskan att fortsätta bidra till dess framsteg.

Meriter & Priser

Falks karriär kännetecknas av flera framstående prestationer och utmärkelser. Hennes bidrag till BK Häcken FF:s serieseger i Damallsvenskan 2020, liksom hennes framträdanden i Svenska Cupen där hon bidragit till två titlar och två andraplatser, är bevis på hennes förmåga att prestera när det gäller som mest. På landslagsnivå har hennes silvermedalj från de Olympiska spelen i Tokyo 2020 gett henne en plats i svensk fotbollshistoria.

Individuell utveckling och lagets framgång

Falks prestationer har inte bara varit avgörande för hennes egna karriär utan har också haft en direkt inverkan på hennes lags framgångar. Hennes förmåga att hålla nollan och ge sitt lag chansen att vinna matcher är en egenskap som gör henne till en av de mest respekterade målvakterna i svensk damfotboll.

Jennifer Falk lön

Jennifer Falk, som etablerat sig som en av de ledande målvakterna i Damallsvenskan, hade enligt tillgängliga uppgifter en årslön på 405 793 svenska kronor under 2021. I en bransch där löneskillnaderna mellan herr- och damfotboll fortfarande är påtagliga, representerar denna siffra en betydande inkomst inom damfotbollen. Med tanke på hennes prestationer och erfarenhet är det troligt att hennes ekonomiska ersättning reflekterar både hennes värde på planen och hennes bidrag till laget.

Jennifer Falk marknadsvärde

Marknadsvärdet för en spelare som Jennifer Falk kan vara svårt att exakt kvantifiera, men det ryktas att ett engelskt lag lade ett bud på 1,2 miljoner kronor för henne år 2021. Detta bud visar på hennes uppskattade värde inom branschen, även om hon valde att stanna kvar i Häcken. Utöver hennes lön kan sponsoravtal och andra kommersiella samarbeten bidra till hennes ekonomiska situation, även om specifika detaljer kring dessa överenskommelser sällan offentliggörs.

Jennifer Falk kontrakt

Jennifer Falks nuvarande kontrakt med Häcken sträcker sig till 2025, vilket ger en viss långsiktig ekonomisk säkerhet och stabilitet. Längden på kontraktet indikerar också klubbens förtroende för henne som en central del av laget och deras framtid. Detaljerna i kontraktet, inklusive eventuella bonusar för prestationer, är inte allmänt kända, men kontraktets längd och hennes status i laget tyder på att hon har förhandlat fram villkor som speglar hennes betydelse för klubben.

Jennifer Falk privatliv

Jennifer Falks personliga sfär är en som hon håller relativt lågmäld och privat. Trots hennes framträdande roll på fotbollsplanen, är det få detaljer som når offentlighetens ljus gällande hennes liv utanför sportens rampljus. Det som är känt är att hennes vardag inte enbart kretsar kring fotboll, utan också innefattar ett familjeliv som hon värderar högt.

Har Jennifer Falk partner?

Jennifer Falks hjärta tillhör Pernilla Johansson, en person som delar hennes passion för sport och konkurrens. Deras relation är byggd på en gemensam förståelse för de krav och utmaningar som elitidrottens värld för med sig. Som två individer som båda strävar efter att nå toppen inom sina respektive sporter, futsal för Pernilla och fotboll för Jennifer, har de funnit en balans och harmoni som få kan skryta med.

Jennifer Falk partner – Pernilla Johansson

Pernilla Johansson, född 1988, är inte bara Jennifer Falks livspartner utan också en skicklig futsalspelare med en imponerande karriär inom sporten. Hon började sin resa i Dyröns IF och har sedan dess representerat flera klubbar, inklusive en sejour i Celtic LFC. Pernilla och Jennifer delar inte bara ett hem i Mölndal utan även en passion för bollsporter och en strävan efter att ständigt förbättra sig. Det är denna gemensamma drivkraft som gör deras förhållande starkt och deras samarbete i livets alla aspekter så framgångsrikt.

Jennifer Falk familj

Jennifer Falks familjeband är en aspekt av hennes liv som hon håller nära hjärtat. Medan mycket av hennes familjeliv hålls borta från offentlighetens ögon, är det tydligt att de nära relationerna spelar en stor roll i hennes liv och bidrar till hennes stabilitet både på och utanför planen.

Jennifer Falk barn

Lyckan i Jennifer Falks liv förstärktes ytterligare när hon och Pernilla Johansson meddelade att de väntade sitt första barn. Denna kommande tillökning till familjen är planerad till hösten och har redan mottagit kärleksfulla gratulationer från lagkamrater och vänner. Förväntningarna och glädjen inför barnets ankomst är påtaglig, och det är utan tvekan att detta nya kapitel kommer att innebära en omvälvande förändring i både Jennifer och Pernillas liv.

Statistik för Jennifer Falk

Jennifer Falks statistik återspeglar hennes kompetens som målvakt med ett imponerande facit över flera tävlingar. Hennes förmåga att hålla nollan och bidra till lagets defensiva stabilitet framgår tydligt genom de siffror hon har noterats för under säsongens gång.

Jennifer Falk landslagsstatistik

 • Matcher spelade: Jennifer Falk har representerat landslaget i 1 match under UEFA Women’s Nations League.
 • Målvaktsstatistik:
  • Clean Sheets: 1 match med noll insläppta mål.
  • Insläppta mål: Inga mål insläppta under denna match.
  • Spelminuter: Fulla 90 minuter spelade utan att få någon varning eller utvisning.

Denna statistik understryker Falks förmåga att prestera på internationell nivå och hennes betydelse som en pålitlig sista utpost i landslagets försvar.

Jennifer Falk klubblagsstatistik

 • Damallsvenskan (nuvarande säsong):
  • Matcher spelade: 25
  • Spelminuter: 2250
  • Mål insläppta per 90 minuter: 0.32
  • Clean Sheets: 18 av 25 matcher (72% av matcherna)
 • UEFA Women’s Champions League:
  • Matcher spelade: 2
  • Mål insläppta totalt: 3
  • Genomsnitt insläppta mål per 90 minuter: 1.5
  • Varningar: Inga bokningar noterade.

Falks klubblagsstatistik visar på en exceptionell målvaktsprestation i den inhemska ligan, där hennes förmåga att hålla nollan är särskilt framträdande. Även om Champions League-statistiken visar på en högre genomsnittlig målinsläppning, är det en tävling med högre svårighetsgrad och tuffare motstånd, vilket måste beaktas i bedömningen av hennes insatser.

Målvaktens väg framåt

Jennifer Falks karriär är inte en serie av händelser, utan en pågående process där varje räddning, varje match och varje säsong bygger på den föregående. Det är en karriär som vävts samman av oändliga träningspass, taktiska genomgångar och mental förberedelse. I skenet av hennes framgångar på planen, är det lätt att överskugga det arbete och de relationer som utgör grunden för hennes prestationer.

I sökandet efter balans mellan professionellt och privat liv har Falk och hennes partner, Pernilla Johansson, funnit en harmoni som stärker dem båda. De delar en tillvaro där förståelse för elitidrottens krav är lika självklar som kärleken till spelet. Det är en gemenskap som bär dem genom de utmaningar som karriären för med sig.

Ekonomiskt sett speglar Jennifer Falk lön den uppskattning och det erkännande hon fått för sina insatser på fotbollsplanen. Hennes avtal med BK Häcken FF som sträcker sig till 2025 är ett testament till hennes värde för laget och en indikation på hennes fortsatta ambitioner i karriären.

Det är dock statistiken som ger en konkret bild av Falks bidrag till fotbollen. Med en imponerande förmåga att hålla nollan har hon cementerat sin ställning som en av de mest pålitliga målvakterna i Damallsvenskan och på den internationella arenan. Dessa siffror, tillsammans med hennes insatser i landslaget, är bevis på hennes skicklighet och konsekvens i spelet.

Familjen, som står vid sidan av planen, är kärnan som ger styrka och motivation. Deras stöd och uppmuntran är en outsinlig källa till energi som driver Falk framåt i hennes strävan efter att fortsätta utvecklas och nå nya höjder.

Som vi betraktar Jennifer Falks karriär, är det tydligt att det inte är en enskild prestation som definierar henne, utan hennes kontinuerliga strävan efter förbättring, både som individ och som del av ett lag. Det är denna resa, präglad av hängivenhet och professionalism, som kommer att fortsätta inspirera och påverka svensk fotboll för år framöver.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE