Jonna Andersson partner

Allt om Jonna Andersson: Partner (flickvän/pojkvän) familj, lön och mer!

I den svenska fotbollsvärlden är det inte bara mål och glittrande offensiv som skapar hjältar; försvarsspelare som Jonna Andersson är lika avgörande för framgångens arkitektur.

Med en karriär som sträcker sig från Mjölby AI FF till internationella arenor, har Anderssons fotarbete och taktiska skarpsinne gjort henne till en nyckelspelare både i klubblag och på landslagsnivå. Men vem är personen bakom numret på tröjan? Har Jonna Andersson partner? Hur påverkar familj och privatliv hennes prestationer på planen?

I den här artikeln utforskar vi inte bara Anderssons lön och de siffror som definierar hennes statistik; vi granskar även de steg hon tagit i sin karriär och de val som format hennes liv både på och utanför fotbollsplanen. Från tidiga dagar i Linköpings FC till triumfer med Chelsea och återkomsten till svensk fotboll med Hammarby IF, är varje passning och taktiskt beslut del av en större berättelse om engagemang och professionell utveckling.

Snabbfakta

FaktaInformation
Fullständigt namnJonna Ann-Charlotte Andersson
Födelsedatum2 januari 1993
FödelseortHögby församling, Östergötlands län, Sverige
PartnerRobin Karlsson, pojkvän
Längd167 cm
Nuvarande klubbHammarby IF
LönInte offentligt
Tröjnummer25
PositionMittfältare, försvarare
JuniorlagMjölby AI FF
SeniorlagLinköpings FC, Chelsea, Hammarby IF
LandslagSverige U17, U19, U23, Sverige
MeriterSvensk mästare 2016, OS-silver 2016, Svensk mästare 2017, Svensk cupmästare 2023, VM-brons 2023

Jonna Andersson karriär

Jonna Andersson, med en framträdande position som försvarare, har etablerat sig som en nyckelspelare i såväl klubb- som landslagssammanhang. Hon representerar för närvarande Hammarby IF i Damallsvenskan och fortsätter att bidra med sin erfarenhet och sitt defensiva kunnande till laget.

Jonna Andersson landslagskarriär

Anderssons internationella karriär tog sin början i Sveriges U17-landslag, där hon gjorde avtryck med 20 framträdanden och 12 mål. Efter framgångar i ungdomslandslagen tog hon steget upp till U19, där hon deltog i UEFA:s U19-dam-EM i Turkiet 2012. Turneringen slutade med triumf för Sverige, som besegrade Spanien med 1–0 efter förlängning i finalen.

Hennes insatser på ungdomsnivå ledde till ett uppkallande till A-landslaget av förbundskapten Pia Sundhage i januari 2016 inför en vänskapsmatch mot Skottland. Andersson fick chansen som ersättare för den skadade Amanda Ilestedt och spelade som vänsterback i en kraftfull 6–0-seger. Hon behöll sin plats i truppen för det kvalificerande OS-turneringen samma år.

Den 13 juni 2023 blev Andersson uttagen till Sveriges 23-mannatrupp för FIFA:s dam-VM, vilket ytterligare cementerade hennes position i landslaget. Hittills har hon samlat på sig 90 landskamper och gjort tre mål för det svenska seniorlandslaget.

Jonna Andersson klubblagskarriär

Anderssons karriär på klubbnivå inleddes hos Linköpings FC 2009. Hennes första säsong begränsades till endast två ligamatcher, men hennes potential var tydlig när Linköpings FC säkrade Damallsvenskan-titeln det året. Under de följande säsongerna tjänade hon mestadels som inhoppare, men hennes envishet och skicklighet ledde till att hon blev en startspelare från och med säsongen 2013. Under sin tid i Linköpings FC noterade hon 158 framträdanden och 16 mål.

I december 2017 tog hennes karriär en betydande vändning när hon skrev på för Chelsea, ett framstående lag i FA Women’s Super League (WSL). Hennes inflytande blev omedelbart kännbart, och hon blev en viktig del av laget. År 2019 förlängde hon sitt kontrakt med Chelsea fram till 2022. Hennes tid i Chelsea präglades av framgångar, inklusive tre raka titlar i Women’s Super League under säsongerna 2019–20, 2020–21 och 2021–22. Särskilt 2020 års titel tilldelades på poäng per spel efter att säsongen avslutats i förtid på grund av COVID-19-pandemin.

Den 5 april 2022 meddelade Andersson att hon skulle återvända till Damallsvenskan, denna gång med ett två och ett halvt års kontrakt med Hammarby IF. Övergången blev effektiv i augusti när det svenska transferfönstret öppnade. Sedan hon anslöt till Hammarby IF har hon gjort 28 framträdanden och gjort ett mål, och fortsätter att visa sin pålitlighet och erfarenhet på planen.

Meriter & Priser

Under sin karriär har Andersson samlat på sig en imponerande lista av utmärkelser, inklusive 14 titlar. Hennes framgångar med landslaget inkluderar två silvermedaljer vid de Olympiska spelen (2020, 2016) och två segrar i Algarve Cup (2022, 2018). På klubbnivå har hon vunnit Damallsvenskan tre gånger (2017, 2016, 2009) med Linköpings FC och Women’s Super League tre gånger med Chelsea. Dessutom har hon vunnit Svenska Cupen (2013/2014), FA Women’s Cup två gånger (2021/2022, 2017/2018) och League Cup två gånger (2020/2021, 2019/2020). Hennes Champions League-kampanj med Chelsea resulterade i en andraplats under säsongen 2020/2021.

Jonna Anderssons karriär, både på klubb- och internationell nivå, kännetecknas av konsekvent tillväxt, uthållighet och framgång. Hennes resa från att vara en avbytare i Linköpings FC till en viktig spelare för Chelsea och det svenska landslaget visar hennes dedikation till sporten och hennes förmåga att prestera på den högsta nivån.

Jonna Andersson privatliv

Jonna Anderssons liv utanför fotbollsplanen är kanske inte lika iögonfallande som hennes sportsliga prestationer, men det är en viktig del av hennes vardag och välbefinnande. Att balansera en karriär på elitnivå med personliga relationer och intressen är en utmaning som kräver både engagemang och organisering.

Har Jonna Andersson partner?

Jonna Andersson befinner sig i ett långdistansförhållande med Robin Karlsson. Medan Andersson är bosatt i Stockholm, har Karlsson sitt hem i Linköping. Trots avståndet har paret funnit sätt att upprätthålla sin relation och kommunikationen mellan dem. I en intervju med Aftonbladet har Andersson delat med sig av sin syn på deras situation och hur de hanterar avståndet mellan dem.

Jonna Andersson partner – Robin Karlsson

Relationen mellan Jonna Andersson och Robin Karlsson är byggd på förståelse och stöd för varandras karriärer och livsval. Det är en dynamik som många par där båda parterna har engagerande och tidskrävande yrken kan känna igen sig i. Att de båda har sina egna baser i olika städer är en realitet de hanterar med mognad och praktiska lösningar.

Jonna Andersson familj

Jonna Anderssons familj, inklusive hennes föräldrar Åsa och Niklas, utgör en kärnpunkt i hennes liv. De är ofta närvarande vid hennes matcher, där de stöttar och hejar på henne från läktaren. Deras stöd blev särskilt märkbart under fotbolls-EM 2022 när Andersson gjorde ett avgörande mål mot Nederländerna, en händelse hennes föräldrar bevittnade med stolthet och förvåning.

Jonna Andersson barn

Information om eventuella barn till Jonna Andersson finns för närvarande inte tillgänglig för allmänheten.

Jonna Anderssons Ekonomiska Uppgifter

I fotbollsvärlden är spelares ekonomiska villkor ofta föremål för spekulation och diskussion. Det är viktigt att notera att följande uppgifter om Jonna Anderssons finansiella situation är uppskattningar och inte officiella siffror.

Jonna Andersson lön

Jonna Andersson, som nyligen signerade ett avtal med Hammarby som löper över säsongen 2024, har en lön som reflekterar hennes status som en av de mest framstående försvararna i damfotbollen. Under sin tid i Chelsea har Andersson varit en del av en klubb med betydande resurser, och hennes lön har speglat den höga nivån av professionalism inom den engelska klubben. Även om exakta siffror kring hennes lön hos Chelsea inte är offentliggjorda, kan det antas att en spelare av hennes kaliber har haft en lön som ligger i den övre delen av löneskalan för WSL (Women’s Super League).

Med övergången till Hammarby, en klubb i den svenska damallsvenskan, kan det förväntas att hennes lön anpassas till de ekonomiska förhållandena i den svenska ligan. Det är dock troligt att Hammarby ser värvningen av Andersson som en viktig investering för klubbens framtid, och hennes lön hos den svenska klubben skulle därmed spegla hennes värde på planen.

Jonna Andersson marknadsvärde

Jonna Anderssons marknadsvärde som fotbollsspelare är tätt kopplat till hennes prestationer på planen, hennes erfarenhet och hennes bidrag till lagets framgångar. Med flera titlar under bältet med Chelsea och över 60 landskamper för Sverige, är Anderssons marknadsvärde betydande. Sponsorkontrakt och andra kommersiella avtal kan också spela en roll i hennes totala nettoförmögenhet, men sådana detaljer är sällan helt offentliggjorda. Det kan dock antas att en spelare med Anderssons meritlista har potential att attrahera lukrativa sponsorer.

Jonna Andersson kontraktlängd

Jonna Anderssons nuvarande kontrakt med Hammarby sträcker sig till och med säsongen 2024, vilket ger en viss långsiktig ekonomisk säkerhet. Hennes tidigare avtal med Chelsea avslutas i sommar, vilket innebär att hennes anslutning till Hammarby kommer att ske efter den pågående säsongen med den engelska klubben. Detaljerna i hennes kontrakt med Hammarby, inklusive lön och eventuella bonusar, är inte offentligt kända, men det är tydligt att både spelaren och den svenska klubben ser detta som en viktig milstolpe.

Statistik för Jonna Andersson

Jonna Andersson har under den gångna säsongen etablerat sig som en nyckelspelare i Hammarbys defensiv. Med 25 framträdanden och totalt 2060 minuter på planen har hennes bidrag varit avgörande för lagets defensiva stabilitet. Genomsnittet på 82 minuter per match speglar hennes uthållighet och det förtroende hon åtnjuter från tränarstaben. Hennes defensiva kvaliteter framhävs av en genomsnittlig insläppta målstatistik på endast 0,61 mål per 90 minuter, vilket understryker hennes förmåga att avvärja motståndarnas attacker och upprätthålla lagets defensiva sammanhållning.

Jonna Andersson landslagsstatistik

  • Matcher spelade: Andersson har representerat det svenska landslaget i 4 matcher under säsongen, där hon spelat fulla 90 minuter i varje match.
  • Mål insläppta: På landslagsnivå har hon släppt in 3 mål, vilket ger en genomsnitt på 0,75 insläppta mål per 90 minuter.
  • Clean sheets: Hon har bidragit till att hålla nollan i 50% av landskamperna, vilket visar på hennes defensiva kvaliteter även på internationell nivå.

Anderssons prestationer i landslaget har varit konsekventa, och hon har visat sig vara en viktig del av Sveriges försvarsspel i UEFA Women’s Nations League.

Jonna Andersson klubblagsstatistik

  • Matcher spelade: Med 25 matcher för Hammarby under säsongen har Andersson varit en stadigvarande kraft i lagets defensiv.
  • Minuter på planen: Hon har tillbringat totalt 2060 minuter i spel, vilket visar på hennes betydelse och uthållighet.
  • Genomsnittlig speltid: Hennes genomsnittliga speltid per match är 82 minuter.
  • Mål insläppta: Andersson har varit delaktig i en defensiv som endast släppt in 0,61 mål per 90 minuter.
  • Clean sheets: Hon har bidragit till att laget hållit nollan i 52% av matcherna, vilket innebär att hon varit del av en obruten defensiv i 13 av 25 matcher.
  • Mål: På offensiven har hon också gjort avtryck genom att göra 2 mål, vilket placerar henne som Hammarbys tionde bästa målskytt.
  • Försvarsspel: Totalt har Hammarby med Andersson på planen släppt in 14 mål, och hennes bidrag till lagets förmåga att hålla tätt är tydligt med tanke på att hon varit med och hållit nollan i flera matcher.

Jonna Anderssons statistik för säsongen belyser hennes roll som en stabil och pålitlig del av Hammarbys försvarslinje, samtidigt som hon även har förmågan att bidra i det offensiva spelet.

Framtidens Försvar: Jonna Anderssons Väg Framåt

I skuggan av målgörare och offensiva stjärnor fortsätter Jonna Andersson att utgöra en bastion för defensiv pålitlighet, en spelare vars värde inte enbart kan mätas i mål och assist. Hennes karriär, präglad av taktisk skicklighet och en orubblig närvaro på planen, är en påminnelse om att framgång inom fotbollen är ett lagarbete där varje position har sin kritiska betydelse.

Medan publikens applåder ofta riktas mot de som sätter bollen i nät, är det spelare som Andersson som bygger upp de fundamentala delarna av ett segrande lag. Hennes statistik för Jonna Andersson – en imponerande samling av minuter spelade, mål insläppta och clean sheets – är ett testament till en karriär byggd på ihärdighet och en aldrig sinande strävan efter förbättring. Det är dessa siffror som ger en inblick i hennes bidrag till Hammarby IF, Jonna Andersson nuvarande lag, och det svenska landslaget.

En spelares liv utanför fotbollen är ofta en dold dimension, men inte mindre betydande. Har Jonna Andersson partner? Ja, och hennes relation med Robin Karlsson belyser en verklighet där distans och karriärsambitioner får samsas. Det är i denna privata sfär, bortom rampljuset och de gröna fälten, där familj och nära relationer ger styrka och förankring. Dessa band är en källa till stabilitet och glädje, vilket i sin tur kan ha en positiv inverkan på hennes prestationer på planen.

Ekonomiska aspekter är en oundviklig del av professionell sport, och Jonna Andersson lön hos Hammarby säkerställer att hennes kompetens och erfarenhet värderas rättvist. Det är dessa ekonomiska villkor som möjliggör ett fortsatt fokus på utveckling och prestation, vilket i sin tur gynnar både spelare och klubb.

Som vi ser framåt, är det tydligt att Anderssons karriär fortsätter att vara en inspirationskälla för unga spelare och en påminnelse om att framgång kräver mer än bara teknisk skicklighet; det kräver en helhetsförståelse för spelet och en förmåga att balansera livets alla aspekter. Med blicken stadigt framåt, är det ingen tvekan om att Jonna Andersson kommer att fortsätta att vara en central figur i svensk och internationell fotboll – inte bara som en spelare, utan som en partner, familjemedlem och förebild som visar vägen för nästa generations talanger.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE