Josefine Rybrink

Josefine Rybrink: Lön, Karriär, Partner och Statistik

Josefine Rybrink är en svensk fotbollsspelare som har etablerat sig som en av de bästa försvararna i Damallsvenskan. Född den 19 Januari 1998 i Onsala, Sverige, har Rybrink visat en enastående talang och passion för fotboll sedan ung ålder.

I denna artikel kommer vi att utforska Josefine Rybrinks karriär, partner, prestationer och betydelse för svensk damfotboll.

KategoriFakta
KarriärFörsvarare i BK Häcken sedan 2022. Tidigare spelat för Kristianstads DFF (2018-2021) och Kungsbacka DFF (2015-2017). Landslagsdebuterade för Sverige 2021.
StatistikHar spelat 25 matcher och gjort 2 mål för BK Häcken i Damallsvenskan 2023. Totalt 154 matcher och 4 mål i karriären.
LönGenomsnittslönen för spelare i Damallsvenskan var cirka 20 000 kr per månad 2021. Rybrinks exakta lön är dock okänd.
PartnerBor tillsammans med Oskar Rybrink i Härryda.
ÖvrigtFödd 19 januari 1998 i Kristianstad. Är 168 cm lång och spelar med nummer 6 i BK Häcken.

Karriär

Josefine Rybrink inledde sin fotbollskarriär i moderklubben Onsala BK, där hon spelade mellan 2012 och 2014. Under sin tid i Onsala BK utvecklades Rybrink till en lovande ung försvarare.

2015 tog Rybrink steget till Kungsbacka DFF, där hon tillbringade tre säsonger fram till 2017. I Kungsbacka DFF etablerade hon sig som en startspelare och gjorde totalt 66 matcher för klubben, varav två mål.

Inför säsongen 2018 värvades Rybrink till Kristianstads DFF, där hon snabbt blev en nyckelspelare i försvaret. Under sina fyra säsonger i Kristianstad spelade hon 74 matcher och bidrog starkt till lagets defensiv.

I november 2021 skrev Rybrink på för BK Häcken, där hon fortsatt att imponera. Sedan ankomsten till Häcken har Rybrink spelat 49 matcher och gjort tre mål för klubben. Med sin styrka, positionering och passningsskicklighet har hon blivit en av Damallsvenskans bästa försvarare.

Rybrinks stabila prestationer i klubblagen har även lett till landslagsuppdrag. Hon debuterade för Sveriges A-landslag i februari 2021 och har sedan dess samlat på sig flera landskamper.

Statistik för Josefine Rybrink

Josefine Rybrink har varit en pålitlig försvarare under sin karriär. Hon har spelat totalt 154 matcher och ackumulerat 13 546 minuter speltid.

I Damallsvenskan har Rybrink gjort 123 framträdanden för olika klubbar. Under säsongen 2023 spelade hon 25 matcher för BK Häcken, samtliga som startspelare, och stod på planen i 2222 minuter.

Som försvarare har Rybrink stått för ett stabilt försvarsspel. Statistiken visar att hon i snitt släpper in 0,32 mål per 90 minuter. Hennes “clean sheet ratio” ligger på imponerande 72%, vilket innebär att hon hållit nollan i 18 av 25 matcher under säsongen.

Trots sin position som försvarare har Rybrink även bidragit i offensiven. Totalt har hon gjort 4 mål i karriären, varav 2 kom under 2023 års säsong i Damallsvenskan. Det placerade henne på en delad 8:e plats i BK Häckens interna skytteliga.

Rybrink har representerat Sverige på både ungdoms- och seniornivå. Hon har spelat 5 matcher för U17-landslaget, 7 matcher för U19 och debuterade i damernas A-landslag 2021.

Lön och kontrakt

Josefine Rybrink skrev på för BK Häcken inför säsongen 2022 efter flera framgångsrika år i Kristianstads DFF. Kontraktet med Häcken sträcker sig till och med säsongen 2024.

Exakta detaljer om Rybrinks lön i BK Häcken är inte offentligt tillgängliga. Damallsvenskan har generellt lägre lönenivåer jämfört med herrarnas Allsvenskan. Genomsnittslönen för spelare i Damallsvenskan uppskattas ligga runt 20 000 – 25 000 kr i månaden, med stora individuella variationer.

Som landslagsspelare och en av seriens bästa försvarare tillhör Rybrink sannolikt den övre skiktet lönemässigt. Men lönetaken är betydligt lägre än i större europeiska ligor. Att spela i Sverige handlar fortfarande i hög grad om passion för fotbollen snarare än ekonomisk vinning för de allra flesta.

Kontraktet till 2024 visar att både Rybrink och BK Häcken ser samarbetet på längre sikt. Häcken har etablerat sig som ett topplag i Damallsvenskan och siktar på att nå framgångar både nationellt och i Champions League under kommande år, med Rybrink som en viktig kugge.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE