Magdalena Eriksson Partner Nuvarande lag etc

Allt om Magdalena Eriksson: Partner (Pernille Harder), lön, nuvarande lag och mer!

I hjärtat av svensk damfotboll står en försvarare som med sitt stålklara spel och taktiska skarpsinne har etablerat sig som en av de mest pålitliga spelarna på planen. Magdalena Eriksson, född i Stockholm och nu en nyckelspelare i Bayern München, har genom åren skördat framgångar som få kan matcha. Med en karriär som har spunnit över klubblag och landslag, är det dags att granska de faktorer som formar denna atlets liv och spel.

Har Magdalena Eriksson partner? Det är en fråga som ofta dyker upp i media, men i denna artikel ligger fokus inte bara på hennes liv med Pernille Harder, utan också på hennes karriär, prestationer och den roll hon spelar både på och utanför planen. Vi kommer att utforska hennes statistik och lön, som inte bara speglar hennes bidrag i antal matcher och mål, utan också den taktiska betydelse hon har för sina lag.

Snabbfakta om Magdalena Eriksson

KategoriInformation
Fullständigt namnMagdalena Lilly Eriksson
Födelsedatum8 september 1993 (30 år)
FödelseortStockholm, Sverige
Längd1,73 m (5 ft 8 in)
Position(er)Mittback, vänsterback
Nuvarande lagBayern München
PartnerPernille Harder
LönUppskattad till cirka 4-5 miljoner kronor per år (ej officiellt bekräftat)
Tidigare lagChelsea FC, Linköpings FC, Djurgårdens IF, Hammarby IF
Landslagsdebut8 februari 2014 mot Frankrike
MeriterDiamantbollen som Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare 2020, Årets försvarare i Sverige (två gånger), FIFA FIFPro World XI, FA WSL PFA Team of the Year för säsongerna 2019–20 och 2020–21
UtbildningKandidatexamen i statsvetenskap, studier i feministisk teori och intersektionell maktanalys

Magdalena Eriksson karriär

Magdalena Eriksson, vars karriär sträcker sig över flera framstående klubbar och det svenska damlandslaget, för närvarande representerar Bayern München efter en framgångsrik period hos Chelsea FC. Hennes förmåga att dominera försvaret har gjort henne till en nyckelspelare på varje nivå hon tävlat.

Magdalena Eriksson landslagskarriär

Efter att ha framträtt i det svenska U19-landslaget och bidragit till segern i U19-EM 2012, gjorde Eriksson sitt seniordebut för Sverige i en vänskapsmatch mot Frankrike den 8 februari 2014. Hennes resa med landslaget har inkluderat flera stora mästerskap, där hon varit en stabil kraft i försvaret. Erikssons försvarsspel var avgörande när Sverige tog hem silvermedaljerna vid OS 2016 i Rio de Janeiro och 2020 i Tokyo, samt bidrog till bronsmedaljerna vid VM 2019 och 2023.

Europamästerskap och världsmästerskap

Erikssons prestationer på Europascenen med landslaget inkluderar deltagande i UEFA Women’s Euro 2017 och 2022. Världsmästerskapen har också varit en plattform där Eriksson visat sin klass, med viktiga insatser i de svenska framgångarna vid både 2019 och 2023 års turneringar.

Olympiska spel

Den olympiska arenan har bevittnat Erikssons defensiva skicklighet, där hon varit instrumental i Sveriges framgångar. Med två olympiska silvermedaljer har hon cementerat sin plats som en av de mest framstående försvararna i det svenska damlandslagets trupp.

Magdalena Eriksson klubblagskarriär

Erikssons professionella karriär tog sin början i Hammarby IF där hon debuterade 2011. Efter att Hammarby degraderats, flyttade hon till Djurgårdens IF och därefter till Linköpings FC, där hon var med och vann Damallsvenskan 2016 samt Svenska Cupen två gånger. Hennes flytt till Chelsea Ladies i juli 2017 markerade starten på en period av framgångar, inklusive flera ligatitlar och cupsegrar. Efter att ha gjort över 180 framträdanden för Chelsea avslutade hon sin tid där för att börja ett nytt kapitel med Bayern München i juni 2023.

Tiden i Chelsea

Under sin tid i Chelsea blev Eriksson en centralfigur i laget och utsågs till lagkapten 2019. Hon firade sin 100:e match för klubben med en övertygande 5–0-seger mot Benfica i Champions League. Hennes bidrag till Chelseas försvar var avgörande för lagets framgångar, med flera titlar i Women’s Super League och Women’s FA Cup under hennes vistelse.

Nytt kapitel i Bayern München 2023

Eriksson inledde sin tid i Bayern München med att snabbt etablera sig som en viktig del av lagets försvar. Hennes erfarenhet och ledarskap förväntas vara värdefulla tillgångar för det tyska laget.

Meriter & Priser

Erikssons karriär har kantats av individuella utmärkelser och lagframgångar. Hon har belönats med Diamantbollen, som Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare 2020, och har två gånger utsetts till Årets försvarare i Sverige. Hennes konsekventa prestationer har också gett henne en plats i FIFA FIFPro World XI och i FA WSL PFA Team of the Year för säsongerna 2019–20 och 2020–21.

Individuella utmärkelser

Erikssons defensiva kvaliteter har uppmärksammats genom flera prestigefyllda utmärkelser, inklusive Diamantbollen och utnämningen till Årets försvarare. Hennes förmåga att prestera på högsta nivå har bekräftats genom hennes närvaro i världslag och ligans bästa laguppställningar.

Magdalena Eriksson privatliv

Magdalena Erikssons liv utanför fotbollsplanen präglas av familj, studier och samhällsengagemang. Hon har finskt påbrå genom sin mor och har under hela sin karriär haft ett starkt stöd från sin familj. Utbildningsmässigt har Eriksson en kandidatexamen i statsvetenskap och har även fördjupat sig i feministisk teori och intersektionell maktanalys. Denna akademiska grund ger en inblick i hennes världsbild och engagemang för samhällsfrågor.

Har Magdalena Eriksson partner?

Eriksson har sedan 2014 en relation med Pernille Harder, en framstående danska fotbollsspelare som för närvarande spelar för Bayern München samt det danska landslaget. Paret är kända för sitt arbete med välgörenhetsorganisationen Common Goal där de donerar 1% av sina löner till att bekämpa sociala problem genom fotbollen. De är även aktiva i frågor som rör jämlikhet och LGBTQ+-rättigheter inom sporten.

Magdalena Eriksson partner – Pernille Harder

Pernille Harder, född den 15 november 1992, har under sin karriär nått stora framgångar, inklusive att ha blivit utsedd till UEFA:s bästa kvinnliga fotbollsspelare år 2018 och 2020. Harder har, liksom Eriksson, blivit en kraftfull röst för LGBTQ+-rättigheter och använder sin plattform för att inspirera till positiv förändring inom sportvärlden. Tillsammans har Eriksson och Harder blivit symboler för inkludering och mångfald inom fotbollen.

Magdalena Eriksson familj

Erikssons familj har spelat en viktig roll i hennes liv och karriär. Hon har lyft fram sin mors finska bakgrund och den stöttande roll hennes familj haft. Information om ytterligare familjemedlemmar eller syskon är inte allmänt tillgänglig, vilket visar på en önskan att hålla familjelivet privat.

Magdalena Eriksson barn

Det finns för närvarande ingen offentlig information som tyder på att Magdalena Eriksson har några barn. Hennes offentliga framträdanden och uttalanden har huvudsakligen fokuserat på hennes karriär, samhällsengagemang och privatliv tillsammans med partner Pernille Harder.

Magdalena Erikssons ekonomiska spelplan

I den professionella fotbollsvärlden är spelarlönerna ofta en diskussionspunkt och reflekterar inte bara spelarens talang på planen utan även hens marknadsvärde och dragningskraft. Magdalena Erikssons ekonomiska situation är inget undantag, och trots att exakta siffror sällan offentliggörs, kan vi skapa oss en uppfattning om hennes inkomster genom tillgängliga uppskattningar och rapporter.

Magdalena Eriksson lön

Med en karriär som sträcker sig över flera toppklubbar i olika länder, har Magdalena Erikssons lön varit ett ämne för spekulation. Uppgifter som cirkulerar tyder på att hennes årslön ligger i spannet av cirka 4-5 miljoner kronor. Det är viktigt att poängtera att dessa siffror är uppskattningar och inte officiellt bekräftade. Denna inkomstnivå placerar henne bland de mer välbetalda spelarna i damfotbollen, en sport som historiskt sett har kämpat för att nå upp till herrfotbollens lönenivåer.

Magdalena Eriksson marknadsvärde

Erikssons marknadsvärde sträcker sig utanför de rena löneintäkterna. Sponsoravtal och andra kommersiella partnerskap bidrar också till hennes ekonomiska portfölj. Detaljer kring dessa avtal är ofta konfidentiella, men det är känt att framstående spelare som Eriksson kan attrahera lukrativa sponsoravtal. Dessa intäkter kan i många fall vara jämförbara med eller till och med överstiga löneinkomsterna, vilket ytterligare förstärker hennes finansiella ställning.

Magdalena Eriksson kontrakt

När det gäller kontraktssituationen är Erikssons nuvarande avtal med sin klubb en viktig del av hennes ekonomiska förutsättningar. Kontraktets längd, bonusar, och eventuella klausuler om övergångar eller förlängningar är centrala komponenter som påverkar hennes inkomst. Information om när hennes nuvarande kontrakt löper ut eller om det finns förhandlingar om en förlängning är inte allmänt tillgänglig, men dessa detaljer spelar en avgörande roll för hennes framtida ekonomiska utsikter inom sporten.

Statistik för Magdalena Eriksson

Magdalena Erikssons säsong har varit statistiskt imponerande, där hennes defensiva skicklighet har kommit att bli en nyckelfaktor för både klubb- och landslag. I Frauen Bundesliga har Eriksson varit en obruten kraft, med närvaro i varje match och över 450 minuters speltid som resulterat i enastående defensiva siffror. Hennes bidrag till lagets offensiva arbete är också värt att notera, trots att hon inte noterats för mål denna säsong.

Magdalena Eriksson landslagsstatistik

I det svenska landslaget har Erikssons statistik varit lika framträdande:

  • Matcher spelade: Eriksson har representerat Sverige i samtliga fyra matcher under UEFA Women’s Nations League.
  • Speltid: Totalt har hon bidragit med 360 minuter på planen.
  • Mål insläppta: Landslaget har släppt in tre mål med Eriksson på planen.
  • Clean sheets: Två matcher har resulterat i att motståndarlaget inte lyckats göra mål.
  • Defensiv stabilitet: Erikssons förmåga att anpassa sig till olika tävlingssammanhang och motstånd har visat sig vara ovärderlig för lagets defensiva linje.

Magdalena Eriksson klubblagsstatistik

I klubblaget Bayern München Women har Erikssons statistik varit avgörande för lagets defensiva framgångar:

  • Matcher spelade: Startat i alla fem ligamatcher denna säsong.
  • Total speltid: Ackumulerat 450 minuter på planen.
  • Mål insläppta per 90 minuter: I genomsnitt endast 0.2 mål insläppta.
  • Clean sheets: Bidragit till fyra clean sheets, vilket motsvarar en imponerande ratio på 80%.
  • Defensiv roll: Trots att hennes huvuduppgift är defensiv, har hennes spel varit grundläggande för lagets offensiva framsteg.

Erikssons statistik understryker hennes roll som en central del av lagets defensiva struktur. Hennes förmåga att upprätthålla en hög defensiv disciplin är en bidragande orsak till Bayern München Womens position som en av de starkaste defensiva enheterna i ligan.

Ett avtryck i fotbollshistorien

När vi reflekterar över de bidrag som Magdalena Eriksson har tillfört fotbollen, framträder en bild av en spelare vars påverkan sträcker sig långt bortom de kritvitade linjerna på planen. Med en partner vid sin sida som delar hennes passion för spelet och samhällsengagemang, har Eriksson tillsammans med Pernille Harder blivit en kraftfull duo inom fotbollsvärlden. Deras gemensamma arbete för välgörenhet och jämlikhet är lika betydelsefullt som deras prestationer på planen.

Eriksson har inte bara etablerat sig som en nyckelspelare för Bayern München, utan även som en förebild som visar att fotboll är mer än en sport – det är en plattform för förändring. Hennes lön och kontrakt reflekterar inte enbart hennes skicklighet som försvarare, utan också värdet av hennes roll som ambassadör för spelet.

Statistik för Magdalena Eriksson talar sitt tydliga språk – hennes konsekventa närvaro och defensiva insatser är fundamentala för såväl landslaget som hennes nuvarande lag. Dessa siffror är inte bara kalla data; de är testamenten till hennes uthållighet, taktiska förståelse och förmåga att leda genom exempel.

Familjen har varit en borg av stöd för Eriksson, och även om detaljer om hennes privatliv hålls utanför rampljuset, är det uppenbart att de nära banden har gett henne styrkan att nå de höjder hon uppnått i sin karriär. Frågor som “Har Magdalena Eriksson barn?” eller “Vilka är medlemmarna i hennes familj?” kanske förblir obesvarade, men det är klart att de personliga relationerna är en ovärderlig del av hennes liv.

I slutändan är det kombinationen av Erikssons förmåga på planen och hennes karaktär utanför den som skapar den helhet som är Magdalena Eriksson. Medan statistik och löneuppgifter kan ge en fingervisning om hennes framgångar, är det hennes integritet, engagemang och kärlek till spelet som formar hennes arv i fotbollshistorien.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE