arsenal

Merson varnar Arteta: Anfallarna kanske inte räcker för titeln

Källa: Mirror

Arsenal-legenden Paul Merson har uttalat sig om Arsenals chanser i Premier League och pekar på anfallsspelet som en potentiell svaghet. I en kommentar till Sky Sports uttrycker Merson sin tveksamhet kring om Gabriel Jesus och Eddie Nketiah kan leverera tillräckligt med mål för att hålla laget i titelracet.

“‘Jag tror att Arsenal fortfarande är med i titelracet. De hade ett stort resultat häromdagen och de är fortfarande där och kämpar, så du måste räkna med dem i ekvationen,'” säger Paul Merson, Arsenal-legend, till Sky Sports. Trots detta ifrågasätter han om duon kan matcha målproduktionen hos konkurrenterna, särskilt Liverpools Mohamed Salah.

Med Liverpool i ledning av tabellen på 48 poäng och Manchester City hack i häl med 43 poäng, samma som Arsenal men med en match mindre spelad, är titelstriden intensiv. Merson betonar att även om Arsenal inte bör räknas bort, är det Manchester City som är laget att slå denna säsong.

Den kommande matchen mellan Arsenal och Liverpool den 4 februari i London framstår som en kritisk punkt i kampen om ligatiteln. Med Liverpools endast en förlust denna säsong och Manchester Citys åtta vinster på sina nio senaste matcher, står mycket på spel för Mikel Artetas manskap.

Arsenals målform: Premier League 2023/2024

Arsenal visar upp en stark målform denna säsong, med en övertygande 5-0-seger över Crystal Palace där Trossard noterades för det tredje målet efter en snabb kontring. Lagets främsta målgörare står ut.

  • Senaste resultat: Arsenal 5-0 Crystal Palace
  • Toppskyttar:
  • Bukayo Saka: 6 mål
  • Eddie Nketiah: 5 mål
  • Kai Havertz: 4 mål
  • Målgörande höjdpunkt: Trossards mål visar på effektiv kontringsfotboll.
  • Målstatistik: Arsenal visar en mångsidig offensiv med flera spelare på måltavlan.

I takt med att titelstriden intensifieras, är Arsenals anfallskraft under lupp. Målgörarna Saka, Nketiah och Havertz är avgörande för att hålla titeldrömmarna vid liv.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE