nathalie bjorn

Allt om Nathalie Björn: Partner (flickvän / pojkvän), nuvarande lag, lön, statistik

Med en karriär som sträcker sig över flera toppklubbar och landslagssammanhang har Nathalie Björn etablerat sig som en av svensk fotbolls mest pålitliga försvarare. Född i Uppsala och med rötter i Vaksala SK, har Björn navigerat genom fotbollens utmanande vatten med en kombination av beslutsamhet och strategisk skicklighet.

Hennes övergång till Everton LFC markerade en ny era i hennes karriär, och den engelska fotbollsscenen har blivit ytterligare ett kapitel i hennes imponerande meritlista.

Från IK Sirius till glänsande medaljer på internationell nivå, har varje match bidragit till hennes växande anseende. Men bortom de gröna gräsmattorna, vad vet vi om Nathalie Björn? Har Nathalie Björn partner? Pojkvän eller flickvän? Vad har hon i lön i sitt nuvarande lag?

Snabbfakta

EgenskapInformation
Fullständigt namnGun Nathalie Björn
Födelsedatum4 maj 1997 (26 år)
FödelseortUppsala, Sverige
Längd174 cm
Nuvarande KlubbEngland Everton
Tröjnummer5
PositionFörsvarare
PartnerAurora Galli
FlickvänAurora Galli
PojkvänNej, hon har en flickvän
LandslagskarriärÖver 34 landskamper och 4 mål
KlubblagskarriärBörjade i Vaksala SK, spelat för flera klubbar inklusive AIK, Eskilstuna United, FC Rosengård, och nu Everton
MeriterUEFA U19-mästerskapet 2014/2015, OS-silver i Tokyo 2020, Damallsvenskan-titel 2019, Svenska Cupen 2017/2018
Personligt LivBor i Huyton, en förort till Liverpool, med sin partner Aurora Galli
LönInte offentligt specificerad, men antas vara i linje med toppspelare i damfotbollen
Säsongens Statistik360 minuters speltid över fyra matcher, 230 framgångsrika passningar med 88.1% noggrannhet, 5 framgångsrika tacklingar, 100% framgångsrate i markdueller

Nathalie Björn karriär

Nathalie Björn har etablerat sig som en av de mest pålitliga försvararna i både klubb- och landslagssammanhang. Med en imponerande karriär som sträcker sig över flera länder och turneringar, har hon nu en nyckelroll i Everton FC.

Nathalie Björn landslagskarriär

Björns resa med det svenska landslaget inleddes i ungdomsleden, där hon representerade U17-landslaget och noterades för 11 framträdanden och 2 mål. Hennes utveckling fortsatte i U19-landslaget, där hon med sina 29 framträdanden och 5 mål hjälpte laget att vinna UEFA U19-mästerskapet säsongen 2014/2015.

Steget till seniorlandslaget

Björn gjorde övergången till seniorlandslaget 2016 och har sedan dess samlat på sig 34 landskamper och gjort 4 mål. Hennes förmåga att prestera på högsta nivå bevisades under VM 2019 där Sverige tog brons, och Björn bidrog med spel i fyra matcher.

Framgångar i stora turneringar

Under OS 2020 i Tokyo var Björn en del av det svenska laget som tog sig till final och vann silvermedaljen. Hon spelade i samtliga sex matcher och satt säkert sin straff i den avgörande straffläggningen mot Kanada.

Nathalie Björn klubblagskarriär

Björns klubblagskarriär tog sin början i Vaksala SK, och efter en tid i IK Sirius gjorde hon sin debut i Elitettan med 8 matcher 2013.

Tidiga år och framsteg

Efter två säsonger med AIK i Damallsvenskan flyttade hon till Eskilstuna United 2015 där hon gjorde 39 framträdanden under två år.

Framgångar med FC Rosengård

Hennes prestationer ledde till ett kontrakt med FC Rosengård inför säsongen 2018. Under sin tid där noterades hon för 68 matcher och 4 mål, och var en del av laget som vann Damallsvenskan 2019 och Svenska Cupen säsongen 2017/2018.

Övergången till Everton

I juli 2021 tog Björn steget till engelsk fotboll genom att skriva på för Everton. Hennes statistik i den engelska klubben uppgår hittills till 24 matcher och 1 mål.

Meriter & Priser

Under sin karriär har Björn samlat på sig en rad lagmässiga utmärkelser och personliga framgångar.

Internationella och nationella framgångar

Bland hennes meriter märks seger i UEFA U19-mästerskapet 2014/2015, en andraplats i UEFA U17-mästerskapet 2012/2013, och en silvermedalj från OS i Tokyo 2020.

Klubblagsframgångar

På klubbnivå har hon en Damallsvenskan-titel från 2019 och en andraplats 2020, samt en vinst i Svenska Cupen säsongen 2017/2018 med FC Rosengård.

Nathalie Björns karriär fortsätter att utvecklas medan hon representerar Everton och det svenska landslaget, och hennes bidrag på planen fortsätter att vara av stor betydelse.

Nathalie Björn privatliv

Nathalie Björns tillvaro utanför fotbollsplanen är för många ett outforskat område. Trots hennes framträdande roll på fotbollsarenan, väljer Björn att hålla sitt personliga liv borta från rampljuset. Men har Nathalie björn partner? Flickvän eller pojkvän?

Har Nathalie Björn partner? Pojkvän / Flickvän?

Nathalie Björns hjärta tillhör Aurora Galli, en italiensk fotbollsspelare som, precis som Björn, representerar Everton och det italienska landslaget. Deras relation tog sin början när båda skrev på för Everton. Galli anlände till klubben före Björn på grund av den senares deltagande i de Olympiska Spelen i Tokyo. Björn har beskrivit deras möte som omedelbar förälskelse, trots att hon tidigare inte haft en flickvän. Känslorna mellan dem översteg vänskap och efter mer än ett år tillsammans bor de nu i Huyton, en förort till Liverpool, i ett karaktäristiskt brittiskt tegelhus. Deras gemensamma hem är inrett med typiska brittiska attribut, inklusive heltäckningsmattor och ett litet förråd under trappan.

Björn och Galli står inför en unik situation där deras professionella och personliga liv flätas samman, inte minst när de representerar sina respektive landslag. Att de delar både hem och karriär skapar en särskild dynamik som de balanserar medan de fortsätter att utvecklas både individuellt och som par.

Nathalie Björn partner (flickvän) – Aurora Galli

Aurora Galli är en professionell italiensk fotbollsspelare född den 13 december 1996. Hon spelar som mittfältare för Everton i Women’s Super League och för det italienska landslaget. Galli började sin karriär i Inter Milano och har sedan dess spelat för flera klubbar, inklusive Torres Calcio, Mozzanica, Verona och Juventus. Hon blev historisk när hon skrev på för Everton 2021, då hon blev den första italienska spelaren i Women’s Super League och den första italienska kvinnliga fotbollsspelaren att spela professionellt efter att ligan blev professionell 2018. Galli har även representerat Italien i flera internationella turneringar, inklusive UEFA Women’s Euro 2017 och 2019 FIFA Women’s World Cup.

Nathalie Björn lön

Nathalie Björns lön speglar hennes status som en professionell fotbollsspelare på hög nivå. Även om de exakta siffrorna är föremål för konfidentialitet mellan spelaren och klubben, kan det antas att hennes inkomster är i linje med vad toppspelare i damfotbollen generellt erhåller. Det är känt att löner inom damfotbollen varierar kraftigt, men med tanke på Björns erfarenhet och inflytande på planen, är det troligt att hennes årliga lön reflekterar hennes bidrag till laget och sporten.

Statistik för Nathalie Björn

Nathalie Björns statistik över säsongen framhäver hennes roll som en stabil och tekniskt skicklig försvarare i FA Women’s Super League. Genom fyra matcher har hon totalt 360 minuters speltid, där hennes defensiva och offensiva bidrag tydligt kommer till uttryck i detaljerade siffror.

Nathalie Björn klubblagsstatistik

 • Speltid: Totalt 360 minuter fördelat på fyra matcher under den nuvarande säsongen.
 • Mål mot: Genomsnittet på 1.75 insläppta mål per 90 minuter, en siffra som speglar lagets samlade defensiva arbete.
 • Rena nollor: Har hållit nollan i 25% av matcherna, vilket visar på hennes bidrag till lagets defensiva framgångar.
 • Passningar: Totalt 230 framgångsrika passningar med en imponerande noggrannhet på 88.1%.
 • Långbollar: Försök till 10 långbollar med en lyckandefrekvens på 38.5%.
 • Chansskapande: Skapat en målchans och levererat en framgångsrik cross med en träffsäkerhet på 50%.
 • Dribblingar: En felfri dribblingsstatistik med en 100% framgångsrate från fyra försök.
 • Tacklingar: Fem framgångsrika tacklingar, med bibehållen 100% framgångsrate.
 • Markdueller: Vunnit 100% av sina 13 markdueller.
 • Luftdueller: En vinstprocent på 40% i luftdueller.
 • Interceptioner: Tre interceptioner som visar på hennes förmåga att avläsa spelet.
 • Bollåtervinningar: Totalt 28 återvinningar som belyser hennes vaksamhet och defensiva proaktivitet.
 • Disciplin: Endast ett gult kort, vilket indikerar en aggressiv men regelmedveten spelstil.

Nathalie Björns individuella statistik i klubblaget reflekterar hennes förmåga att inte bara försvara med kvalitet utan även att bidra till lagets offensiva spel. Hennes precision i passningsspelet och förmåga att vinna bollinnehav kompletterar hennes defensiva styrkor och gör henne till en ovärderlig tillgång på planen.

I Skuggan av Rampljuset

När spelet är över representerar Nathalie Björn professionalism och skicklighet. Hennes resa genom fotbollens elitdivisioner har visat teknisk förmåga; den har varit en lektion i hur en balans mellan karriär och privatliv kan uppnås.

Med en partner som delar hennes liv både på och utanför planen, har Björn funnit en balans som många idrottare söker. Aurora Galli, inte bara en lagkamrat i Everton utan även en partner i livet, har varit central i Björns personliga utveckling. Tillsammans har de byggt ett liv som kombinerar professionell idrott och familj.

När det gäller lön är det en del av spelet som sällan diskuteras öppet, men som är en nödvändig komponent i en professionell idrottares liv. Björns lön återspeglar hennes roll som en toppspelare inom damfotbollen, och även om siffrorna är konfidentiella, kan vi anta att hennes bidrag till Everton och landslaget värderas högt.

Statistiken för Nathalie Björn talar sitt tydliga språk om hennes påverkan på fotbollen. Med en imponerande närvaro i försvarsspelet och en förmåga att bidra till speluppbyggnaden, har hon etablerat sin position som en tillförlitlig försvarare i sitt nuvarande lag. Hennes statistik visar hennes inflytande på planen.

Nathalie Björns nuvarande lag, Everton, har fått en spelare som förstärker lagets defensiv och bidrar till sammanhållning och professionalism. Det är i dessa sammanhang som hennes karriär och privatliv sammanflätas, och där hon fortsätter att påverka både på och utanför planen.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE