nuna espirito santo

Nottingham Forest i juridisk strid efter transferbeslut

Källa: Mirror

“Nottingham Forest står inför en utmaning i Premier League”, säger Nuno Espirito Santo, tränare för Nottingham Forest, till Mirror Football. “Det är väldigt svårt. Du måste inse att detta är ett svårt fönster att operera i eftersom de mål du verkligen vill ha normalt inte är tillgängliga.”

Klubben kan komma att ångra sitt beslut att inte acceptera ett bud på 30 miljoner pund för Brennan Johnson från Brentford. Efter att ha avvisat detta bud i juni, försökte Forest istället få 47,5 miljoner pund från Tottenham på övergångsfönstrets sista dag, ett drag som nu kan ha ekonomiska konsekvenser.

Premier League har informerat Nottingham Forest om att de har brutit mot ligan lönsamhets- och hållbarhetsregler (PSR). För att hantera situationen har klubben anlitat Nick De Marco KC, en advokat med erfarenhet av finansiella fair play-fall, för att leda deras juridiska försvar.

För att följa finansiella regler inför nästa säsong kan Nottingham Forest behöva sälja ytterligare spelare. Detta kommer efter en period där klubben har värvat 30 spelare för en sammanlagd summa av 105 miljoner pund.

Nottingham Forests ekonomiska överträdelse

Nottingham Forest står inför sanktioner efter att ha brutit mot Premier Leagues lönsamhets- och hållbarhetsregler. Klubbens förluster överstiger de tillåtna gränserna, vilket har lett till en juridisk process som kan resultera i allvarliga konsekvenser.

  • Överträdelse: Nottingham Forest och Everton FC har brutit mot reglerna
  • Rättslig process: Ärendena hänvisade till ordföranden för den juridiska panelen
  • Bedömningsperiod: Säsongerna 2022/2023, 2021/2022, och genomsnittliga justerade inkomster före skatt för säsongerna 2020/2021 och 2019/20
  • Maximal förlust: Nottingham Forests maximala förlust är £61 miljoner efter två säsonger i Championship
  • Potentiella sanktioner: Böter, poängavdrag, och andra sportsliga sanktioner

Premier League-styrelsen har fullmakt att utreda misstänkta överträdelser och kan använda sig av en oberoende juridisk panel för att hantera förfarandet. Nottingham Forests framtid kan nu hänga på kommissionens beslut.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE