Head Coach Nuno Espirito Santo

Nottingham Forest kräver svar efter kontroversiell frispark

Källa: Theguardian

Nottingham Forest har officiellt begärt en förklaring från Premier League och Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) gällande en omdiskuterad frispark av Ivan Toney i deras senaste match mot Brentford.

Under matchen, som slutade med en 3-2-seger för Brentford, flyttade Toney både domarens försvinnande skum och bollen innan han placerade den i nätet. Detta drag har lett till en debatt om huruvida hans agerande var inom reglernas ramar.

Nuno Espírito Santo, manager för Nottingham Forest, har uttalat sig om incidenten. “Lagen är tydlig – varje situation som leder till ett mål måste kontrolleras,” säger han till PA Media. Klubben efterfrågar nu klarhet i regelverket och undrar varför VAR inte ingrep i situationen.

Gary Neville, känd fotbollsexpert, har dock en annan syn på saken. Han anser att det är pinsamt när klubbar skickar skrivelser till PGMOL och betonar vikten av att klubbarna istället bör arbeta tillsammans med domarna för att förbättra standarden på domsluten.

Denna förfrågan kommer efter Brentfords första ligaseger på sex matcher, vilket nu placerar Nottingham Forest på en 16:e plats i Premier League-tabellen. Klubben och dess fans väntar med spänning på svaret från de styrande organen.

Kontroversen kring Ivan Toneys frispark

Nottingham Forest kräver klarhet efter en kontroversiell frispark av Ivan Toney i matchen mot Brentford, som slutade 3-2 till Brentfords fördel. Toney anklagas för att ha flyttat på domarens skum och bollen innan han gjorde mål.

  • Matchresultat: Brentford 3 – Nottingham Forest 2
  • Aktuell tabellplacering för Forest: 16:e
  • Toneys agerande: Flyttade skum och boll före mål
  • Klubbens åtgärd: Skrivelse till Premier League och PGMOL
  • VAR: Inget ingripande trots regelkrav på målgranskning
  • Brentfords form: Första ligasegern på sex matcher

Nottingham Forests efterfrågan på en förklaring sätter strålkastarljuset på regelverket och VAR-systemets effektivitet. Klubben, tillsammans med dess supportrar, inväntar nu svar från de styrande organen om huruvida Toneys handlingar var inom spelets regler.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE