chelsea

Oförglömliga Chelsea-segrar i EPL

Chelsea har haft enorma segrar i engelska Premier League genom åren. Deras viktiga vinster har inte bara definierat deras egen framgång utan även påverkat rivalernas öden. Bland dessa triumfer finns flera matcher som sticker ut och har blivit riktiga legender inom fotbollsvärlden. Dessa segrar har inte bara gett Chelsea viktiga poäng och titlar, utan har också haft stor påverkan på odds fotboll inför kommande matcher och säsonger.

Viktig seger över Liverpool i titelracet (2014)

En av de mest minnesvärda matcherna i Chelseas historia ägde rum den 27 april 2014, när de stod mot Liverpool på Anfield. Vid den tiden ledde Liverpool ligan och var på väg att säkra sin första Premier League-titel på över två decennier. Chelsea, som ville spela sin roll i striden om titeln, levererade en imponerande prestation och vann med 2-0.

Det mest minnesvärda ögonblicket kom när Demba Ba utnyttjade Steven Gerrards oturliga misstag och gjorde det första målet strax före halvtid. Förutom Bas mål stack Chelseas försvar ut genom hela matchen, med en stark insats från målvakten Mark Schwarzer och försvararen Branislav Ivanovic. Liverpool kämpade för att komma igenom, men José Mourinhos taktiska briljans och lagets disciplinerade försvar visade sig vara för starka.

I matchens slutskede säkrade Willian segern med ett andra mål, vilket befäste Chelseas position som titelutmanare och allvarligt skadade Liverpools drömmar om titeln. Denna seger ändrade dynamiken i striden om titeln och gav Manchester City chansen att plocka hem bucklan.

Spännande comeback mot Tottenham (2016)

Den 2 maj 2016 bjöd Chelsea på en riktigt minnesvärd match mot Tottenham Hotspur på Stamford Bridge. Tottenham behövde vinna för att hålla sina chanser gällande titeln vid liv, men Chelsea hade sina egna planer. Tottenham tog ledningen med 2-0 före halvtid genom mål av Harry Kane och Son Heung-min, vilket satte Chelsea i en tuff situation.

Men i den andra halvleken vände Chelsea matchen. Gary Cahill reducerade tidigt, vilket gav de blå supportrarna nytt hopp. Sedan kom Edens Hazards magnifika kvitteringsmål i den 83

minuten. Det fantastiska skottet säkrade inte bara en poäng utan stoppade också Tottenhams drömmar om titeln.

Resultatet innebar att Leicester City, som då låg på första plats, blev officiellt mästare i Premier League. Chelseas kämpainsats den kvällen och Edens sensationella mål minns som en av de mest spännande comebackerna i Premier League-historien.

Viktig seger över Manchester City (2018)

En annan minnesvärd seger för Chelsea kom den 8 december 2018, när de mötte Manchester City på Stamford Bridge. City var regerande mästare och hade börjat säsongen starkt, men Chelsea visade sin styrka med en imponerande 2-0 seger. Denna match markerade slutet på Citys obesegrade svit och visade att Chelsea kunde konkurrera med de bästa.

Matchen började intensivt med båda lagen skapade chanser, men det var N’Golo Kanté som bröt dödläget strax före halvtid med ett kraftfullt skott. Chelsea försvarade sin ledning väl och stängde effektivt ner Citys anfallsförsök. I den andra halvleken dubblade David Luiz ledningen med en välplacerad nick från en hörna.

Denna seger var avgörande för Chelseas säsong, eftersom den gav dem den självförtroende som behövdes för att fortsätta kampen i topp-fyra-racet. Maurizio Sarris taktiska justeringar och lagets disciplinerade insatser visade att Chelsea kunde konkurrera med de allra bästa, och segern mot Manchester City är en av de mest minnesvärda ögonblicken i klubbens moderna historia.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE