jim ratcliffe manchester united

Premier League godkänner storaffär för Manchester United

Källa: Espn

Premier League har officiellt godkänt Sir Jim Ratcliffes köp av en 25-procentig andel i Manchester United, en affär som även inkluderar en ytterligare investering på 300 miljoner dollar i klubben. Detta markerar ett betydande steg i processen som fortfarande väntar på grönt ljus från Fotbollsförbundet.

Sir Jim Ratcliffes förvärv av 25 procent av Manchester United FC och ytterligare investering av 300 miljoner dollar i klubben har godkänts av Premier League styrelsen efter slutförandet av ägarnas och direktörernas test (OADT),” meddelar Premier League till ESPN.

Affären, som först offentliggjordes på julafton, har redan rapporterats till Securities and Exchange Commission (SEC) och väntar nu på godkännande från Fotbollsförbundet. Detta efter att 36,7% av A-aktierna erbjudits, vilket överstiger den tröskel som krävs för Ratcliffes 25% andel.

INEOS, Ratcliffes företag, kommer att ta ett aktivt grepp om fotbollsverksamheten inom Manchester United. Sir Dave Brailsford, INEOS företagsdirektör, har redan börjat sitt arbete på klubbens träningsanläggning Carrington. Detta inkluderar möten med klubbens manager Erik ten Hag samt personal och supportergrupper för att diskutera framtida strategier och visioner för klubben.

Denna affär representerar inte bara en betydande ekonomisk investering i Manchester United, utan också en ny era av ledarskap och utveckling inom klubben. Med Ratcliffe och Brailsford vid rodret, ser framtiden ljus ut för en av världens mest ikoniska fotbollsklubbar.

Sir Jim Ratcliffes investering i Manchester United

Sir Jim Ratcliffe, en av Storbritanniens rikaste, tar ett avgörande kliv in i fotbollsvärlden. Med en nettoförmögenhet på otroliga 20,2 miljarder dollar och likvida tillgångar över 4 miljarder, satsar han stort.

  • Köp av andelar: Förvärvar 25% av Manchester United.
  • Likvida tillgångar: Över 4 miljarder dollar.
  • Total nettoförmögenhet: Uppskattad till 20,2 miljarder dollar.
  • Investeringens storlek: Cirka 1,65 miljarder dollar krävs för köpet.
  • Framtidsvision: Löfte om att återföra klubben till toppen av fotbollen.

Ratcliffe, med sin bakgrund som ägare av INEOS-gruppen, siktar på att förvandla Manchester Uniteds framtid. En betydande ekonomisk injektion och nytt ledarskap lovar en spännande era för en av fotbollens mest ärofyllda klubbar.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE