premier league tittare

Premier League slår nytt tittarrekord i USA

Källa: Theathletic

Premier League fortsätter att växa i popularitet över Atlanten. Enligt Justin Beitler, direktör för globala medierättskonsultationer på Octagon, har ligan “vuxit exponentiellt i USA sedan 2013”. Detta bekräftas av den senaste matchen mellan Liverpool och Arsenal som satte nytt tittarrekord.

NBC Sports, som innehar sändningsrättigheterna, rapporterade att matchen lockade i genomsnitt 1,96 miljoner engelskspråkiga tittare. Detta är en ökning med 40 000 tittare jämfört med NBC:s tidigare rekord. Nielsen-data visar att Premier League nu är den mest sedda fotbollsligan i USA, och har därmed gått om Mexikos Liga MX.

Ligan har även stärkt sin närvaro i USA genom att öppna ett kontor i New York och teckna ett sexårigt avtal värt £2 miljarder med NBC. Dessutom har Premier League genomfört en ‘Summer Series’ försäsongsturnering som lockade 260 000 åskådare.

Amerikanska investerares intresse för ligan är tydligt, med nio klubbar som redan kontrolleras av amerikanska ägare. Denna siffra kan öka till hälften av ligan om den pågående affären med Everton fullföljs. Beitler tillägger att “med tanke på att det är världens mest värdefulla och populära inhemska liga, borde det inte komma som en överraskning att Premier League är den mest sedda fotbollsligan i USA.”

Premier League slår tittarrekord i USA

Premier League fortsätter att dominera som USA:s mest sedda fotbollsliga, med en ny tittarmilstolpe nådd under en match mellan Liverpool och Arsenal.

  • Nytt tittarrekord: 1,96 miljoner engelskspråkiga tittare
  • Tidigare rekord: Överträffade NBC:s föregående rekord med 40 000 tittare
  • Konkurrent: Gick om Mexikos Liga MX
  • Amerikanska ägare: Nio klubbar, kan bli hälften av ligan
  • Sändningsavtal: £2 miljarder med NBC över sex år
  • Publikdragare: ‘Summer Series’ med 260 000 åskådare

Denna framgångsaga speglar Premier Leagues växande inflytande i USA, där både tittarsiffror och amerikanskt ägande av klubbarna visar på en stark och växande fotbollskultur.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE