Caroline Seger i närkamp

Utmaningar för FC Rosengård inför mötet med Benfica

FC Rosengård står inför betydande utmaningar inför deras näst sista match i Women’s Champions League-gruppspelet mot Benfica. Laget har drabbats av flera skador och kontraktsituationer som påverkar deras möjligheter i den viktiga matchen.

Lagkaptenen Caroline Seger, en nyckelspelare för Rosengård, kommer inte att kunna delta i matchen mot Benfica. Seger har varit frånvarande sedan lagets match mot just Benfica i slutet av november, och enligt Joel Kjetselberg, FCR-tränaren, finns det ingen prognos för hennes återkomst. “Ingen prognos just nu,” meddelar Kjetselberg till Fotbollskanalen.

Utöver Segers frånvaro har FC Rosengård även förlorat Isabella Obaze som sålts till USA. Dessutom har Athinna Persson Lundgrens och Fiona Browns kontrakt med klubben löpt ut, vilket ytterligare försvagar lagets uppställning. De nya spelarna Anni Hartikainen och Momoko Tanikawa, som nyligen anslutit till klubben, får inte registreras för spel under pågående gruppspel, vilket begränsar tränare Kjetselbergs alternativ ytterligare.

Trots dessa utmaningar bekräftar Kjetselberg att vissa spelare är tillbaka i träning men de är inte redo att spela fulla 90 minuter. Detta lägger ytterligare press på laget som redan har det tufft i gruppspelet med noll poäng efter fyra omgångar.

FC Rosengårds situation inför matchen mot Benfica är långt ifrån ideal, med skadebekymmer och kontraktsituationer som hotar att begränsa deras chanser i Women’s Champions League. Laget står inför en tuff uppgift att vända sin nuvarande form och resultat i gruppspelet.

FC Rosengård i UEFA Women’s Champions League 2023/24

FC Rosengård deltar i den prestigefyllda UEFA Women’s Champions League säsongen 2023/24. Tävlingen samlar Europas främsta damfotbollslag i en strävan efter ära och framgång.

  • Deltagande: FC Rosengård kämpar för framgång i UEFA Women’s Champions League 2023/24.
  • Konkurrens: Tävlingen är en arena för toppklubbar inom europeisk damfotboll.
  • Utmaningar: Skador och kontraktsituationer utgör hinder för laget inför kritiska matcher.
  • Nyckelspelare: Frånvaron av spelare som Caroline Seger påverkar lagets prestationer.

Trots motgångar visar FC Rosengård styrka och beslutsamhet i sitt deltagande i UEFA Women’s Champions League. Varje match är en möjlighet att övervinna utmaningar och visa lagets kvalitet på Europas största fotbollsscener.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE