Gamla Ullevi

Var spelar IFK Göteborg sina matcher? Upptäck Gamla Ullevi

Var spelar IFK Göteborg? Svaret är Gamla Ullevi. Denna historiska idrottsplats, belägen i hjärtat av Göteborg, har varit hem för Blåvitt sedan stadion stod klar 2009. Med en publikkapacitet på 18,454 åskådare, är Gamla Ullevi ett viktigt ställe i svensk fotboll, en plats där viktiga matcher spelas.

IFK Göteborgs historiska framgångar

IFK Göteborg är ett lag med en märkbar historia. Klubben har vunnit svenska mästerskap sedan starten 1904, med en imponerande samling av 18 titlar. Men det är inte bara på hemmaplan som framgångarna har uppnåtts; två UEFA Cup-segrar, 1982 och 1987, placerar IFK Göteborg på kartan även i europeiska sammanhang.

Stödgrupper och fanskultur

 IFK Göteborgs supportrar är viktiga för klubben. Grupper som Änglarna och Ultras Göteborg är mer än bara namn – de är röster som hörs och färger som syns på läktaren. De skapar en atmosfär som är uppmuntrande och intensiv. Fanskulturen är en viktig del av klubbens gemenskap och en drivkraft bakom varje match som spelas på Gamla Ullevi.

Nyckelpersoner i IFK Göteborgs historia

Från Arthur Wingren till Håkan Mild – IFK Göteborgs historia är fylld av namn som har haft en betydande roll i klubbens utveckling. Dessa ledare och spelare har bidragit till att forma klubben till vad den är idag; de har varit förebilder för supportrar och förebilder för nya fotbollsspelare. De är en del av IFK Göteborgs framstående historia.

IFK Göteborg i nutid

Idag står IFK Göteborg inför nya utmaningar och chanser. Med Jens Berthel Askou vid rodret som huvudtränare och en laguppställning som ständigt utvecklas, fortsätter klubben att sträva efter framgångar. Klubbledningen, med Håkan Mild som klubbchef, arbetar ständigt för att säkra klubbens framtid både på och utanför planen.

Fakta och siffror om IFK Göteborg

IFK Göteborg är en klubb omfattande på traditioner och framgångar. Med 91 säsonger i Allsvenskan och en näst bästa placering i den allsvenska tabellen, är klubbens inverkan på svensk fotboll betydande. Från rekordmålgöraren Filip ‘Svarte-Filip’ Johansson till den historiska antal åskådare på 50,690 mot Gais 1976 – varje siffra vittnar om klubbens framgångar.

Göteborgs stolthet: IFK och Gamla Ullevi

Så, var spelar IFK Göteborg? På Gamla Ullevi, en plats med både historisk betydelse och nutida användning, där varje match är en chans att lägga till ännu en seger i klubbens omfattande historia. Med en stadion dedikerad till fotboll och en klubb som värdesätter sina supportrar, är IFK Göteborg ett exempel på fotbollens förmåga att samla människor.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE