Vilken fotbollsspelare tjänar mest? CR7

Vilken fotbollsspelare tjänar mest?

I strävan efter mål och segrar är prestige och ekonomiska vinster står på spel.

Pengar—och massor av dem.

“Vilken fotbollsspelare tjänar mest?” En vanlig fråga bland spelare och supportrar. I denna lista avslöjar vi höga siffror och de spelare som toppar löneligan. De är skickliga spelare med betydande bankkonton.

Skicklighet och strategi leder till lönsamma kontrakt och sponsoravtal. Från Cristiano Ronaldos stora inkomster till Kylian Mbappés ökande förmögenhet—vi utforskar hur dessa toppspelare har omvandlat sina färdigheter till stora inkomster. Se vår lista som uppmärksammar spelarnas färdigheter och ekonomisk framgång.

#1 – Cristiano Ronaldo – $260 miljoner

Fotbollsspelaren som tjänar absolut mest

Vilken fotbollsspelare tjänar mest? CR7

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, även känd som Cristiano Ronaldo eller CR7, är en framstående fotbollsspelare internationellt. Med en inkomst på $260 miljoner har han gjort sig känd för sina prestationer på planen och sin ekonomiska framgång. Ronaldo, som för närvarande representerar Al Nassr i Saudiarabien, har spelat för flera ledande europeiska klubbar—från Sporting Lissabon till Manchester United, och vidare till Real Madrid och Juventus.

Född den 5 februari 1985 i Funchal, Madeira, Portugal, har Ronaldo utvecklats till en spelare med framstående teknik och målfarlighet. Hans fysiska närvaro på planen är noterbar med sina 185 cm, och hans roll som lagkapten för det portugisiska landslaget sedan 2008 har varit inflytelserik. Det är inte bara hans förmåga att hitta nätet som gör honom framstående—med 203 landskamper och 127 mål för Portugal (per 16 oktober 2023) är hans bidrag till nationens framgångar tydligt.

Ronaldo har inte bara satt rekord utan även bidragit till lagets framgångar, kanske mest märkbart när han ledde Portugal till seger i EM 2016. Hans övergång från Manchester United till Real Madrid år 2009 för en summa av 80 miljoner pund satte rekord och bekräftade hans status som en av de mest efterfrågade spelarna på planeten. Hans karriär visar kontinuerlig utveckling och framgång, vilket gör honom till en av de mest framgångsrika och respekterade spelarna i sporten.

#2 – Lionel Messi – $135 miljoner

Tjänar näst mest inom fotbollen

Messi

Lionel Andrés Messi Cuccittini, född den 24 juni 1987 i Rosario, Argentina, är en framstående spelare med en anmärkningsvärd karriär. Med en årslön på $135 million är Messi bland de högst betalda fotbollsspelarna globalt. Hans karriär har omfattat flera kontinenter, från sina tidiga år i Newell’s Old Boys till en betydelsefull era i FC Barcelona och nu senast hos Inter Miami.

Messi, vars spelstil kombinerar avancerad teknik med exceptionell bollkontroll, har genom åren belönats med flera Ballon d’Or—ett bevis på hans skicklighet och påverkan på spelet. Trots en längd på 169 cm har han visat att fysisk storlek inte är avgörande för framgång inom fotbollen. Hans statistik är imponerande: över 600 mål i klubbkarriären och en framstående spelare i Argentinas landslag, där han noterat över 100 mål.

Intressant nog inleddes Messis resa mot toppen med en utmaning; som barn diagnostiserades han med en hormonsjukdom som krävde behandling i Barcelona. Detta markerade början på en karriär som skulle bli betydelsefull för en av tidernas mest framträdande anfallare och offensiva mittfältare. Med en samling av 44 titlar och en rad målrekord har Messi säkrat sin plats i historien. Hans sex Guldskor som Europas främsta målgörare är ytterligare bevis på hans enastående målgörarförmåga.

#3 – Neymar Jr – $112 miljoner

Inte illa!

Neymar

Neymar da Silva Santos Júnior, oftast känd under namnet Neymar eller Neymar Jr, är en fotbollsspelare vars namn är ekonomiskt värdefull och har stor närvaro på planen. Med en årlig inkomst på $112 miljoner, står det klart att hans talang har en prislapp som få kan matcha. Född den 5 februari 1992 i Mogi das Cruzes, har denna brasilianska anfallare blivit populär bland fotbollsfans och tjänat mycket pengar.

Neymar började sin professionella bana hos Santos, där han redan den 7 mars 2009 utmärkte sig i en match mot Oeste. Hans resa har sedan fört honom genom fotbollsgiganter som Barcelona och Paris Saint-Germain, och numera finner vi honom i Al-Hilal med tröjnummer 10. Hans kontrakt med den nuvarande klubben sträcker sig till den 30 juni 2025, och med en längd på 175 cm fortsätter han att vara en ledande spelare i anfallsposition.

Inte nog med att Neymar har vunnit olympiskt guld och blivit tilldelad Fifa Puskás Award för årets vackraste mål 2011; han satte även rekord som världens dyraste övergång när han värvades av Paris Saint-Germain för 222 miljoner euro. Hans statistik visar tydligt: antal matcher och mål i seniorlag för de inhemska ligorna, såväl som hans insatser i landslaget, visar att han är en av de ledande spelarna i fotboll.

#4 – Kylian Mbappé – $110 miljoner

Tjänar inte mest – men väldigt nära 3:a

Mbappe

Kylian Mbappé representerar Paris Saint-Germain och det franska landslaget. Med en årsinkomst på $110 miljoner är han en av de mest framträdande och välbetalda spelarna. Född den 20 december 1998 i Paris, har Mbappé snabbt blivit en nyckelspelare med en stark målstatistik och teknisk skicklighet. Även om han inte är den högst avlönade fotbollsspelaren, är han faktiskt världens snabbaste fotbollsspelare.

Sedan hans start i AS Monaco har han snabbt stigit till toppen. Hans övergång till PSG för en summa av 180 miljoner euro gjorde honom till den näst dyraste spelaren någonsin—och den dyraste tonåringen. Med tröjnummer 7 och ett kontrakt till 30 juni 2025, har Mbappé redan etablerat sig som en framstående spelare inom sporten. Hans bidrag till PSG:s framgångar är otvetydigt; 156 matcher och 142 mål är ett tydligt bevis på hans förmåga.

Mbappé är en målgörare och rekordhållare. Som den yngsta fransmannen att göra mål i ett VM och den andra tonåringen efter Pelé att göra mål i en VM-final, har han gjort sig ett namn i fotbollshistorien. Hans hastighet, spelförståelse och precision i avsluten gör honom till en stark motståndare på fotbollsplanen.

#5 – Karim Benzema – $106 miljoner

Världens femte bäst betalda spelare

Benzema

Karim Mostafa Benzema, född i Lyon, har spelat fotboll sedan barndomen och har etablerat sig som en tekniskt skicklig anfallare. Med en årslön på enorma $106 miljoner är Benzema en framstående målgörare på planen och har också stor ekonomisk betydelse. Efter en framgångsrik period i Real Madrid har han fortsatt sin karriär i Al-Ittihad, där hans spelintelligens och målfarlighet är anmärkningsvärda.

Den 19 december 1987 markerade inte bara starten på en framstående fotbollsspelare utan också födelsen av en spelare som skulle bli uppskattad av fotbollsfans över hela världen. Benzemas förmåga att spela på fotbollsplanen med en utmärkt förståelse för sina medspelare har gjort honom till en nyckelspelare i varje lag han representerat. Hans statistik är imponerande; med 37 mål i det franska landslaget och 238 mål för Real Madrid har han säkrat sin plats i historien.

Inte nog med att han mottog Ballon d’Or 2022, Benzema har blivit den tredje spelaren i Real Madrids historia att göra ett hattrick i Champions League. Hans beslut att avsluta sin landslagskarriär den 19 december 2022, på sin 35-årsdag, blev ett betydelsefullt slut på en framstående period. Med tröjnummer 9 fortsätter han att vara ett exempel på en framstående målgörare och tekniskt skicklig spelare.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE