Zecira musovic partner lon nuvarande lag
Bild: EL Loko, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Allt om Zećira Mušović: Partner, lön, nuvarande lag, föräldrar och mer!

Zećira Mušović (även stavat Zecira Musovic), född 26 maj 1996, är välkänd för sina erfarenheter inom fotboll. Född i Falun till en bosnisk familj, har hon gjort sig känd på den svenska fotbollsscenen och även blivit en känd spelare internationellt.

Men vem är Zećira Mušović utöver hennes lön och statistik? Har Zećira Mušović partner? Hur har hennes familjebakgrund och uppväxt i Skåne påverkat hennes karriär? I denna artikel kommer vi att undersöka dessa frågor och ge en mer detaljerad översikt av den talangfulla målvaktens liv och karriär.

Snabbfakta

EgenskapInformation
NamnZećira Mušović
Födelseår och ort1996, Falun
Nuvarande KlubbChelsea FC
PositionMålvakt
LandslagskarriärKapten för Sverige U-19, Seniordebut mars 2018
KlubblagskarriärStattena IF, LdB FC Malmö/FC Rosengård, Chelsea FC
MeriterDamallsvenskan, Women’s Super League, UEFA U19 Championship Women, Algarve Cup, Svenska Cupen Women, Women’s FA Cup, FA Women’s League Cup, Super Cup Women
PartnerAlen Bibić (Ishockeyspelare)
FamiljBosnisk familj, tre äldre syskon
LönCa 8 400 000 SEK/år (i Chelsea)
KontraktTill sommaren 2025 med Chelsea
StatistikLandslags- och klubblagsstatistik tillgänglig

Zećira Mušović karriär

Zećira Mušović har haft en framstående karriär både på internationell nivå och i klubbmatcher. Hennes nuvarande lag är Chelsea FC, där hon spelar med bl.a. Johanna Rytting Kaneryd.

Zećira Mušović landslagskarriär

Tidig landslagskarriär

Mušović började sin internationella karriär som kapten för Sverige under-19 i det slutliga steget av UEFA Women’s Under-19 Championship 2015 i Israel. Trots detta kunde hon inte delta i turneringen eftersom Rosengård behövde henne för klubbmatcher.

Senare landslagskarriär

Trots att hon förlorade sin position som förstavalet som målvakt på klubbnivå, blev Mušović uppringd av Sveriges landslagstränare Peter Gerhardsson för de inledande kvalmatcherna till FIFA Women’s World Cup 2019. Hon gjorde sin seniordebut för Sverige i mars 2018, där hon säkrade en nolla i en 3-0 seger mot Ryssland i Algarve Cup 2018.

Mušović var en del av svenska damlandslagets trupp till de Olympiska sommarspelen 2020, där Sverige nådde finalen men slutligen förlorade mot Kanada. Trots att hon inte spelade under turneringen, kritiserade Mušović offentligt det ursprungliga schemaläggningen av finalen, vilket resulterade i att den flyttades för att anpassa sig till de höga temperaturerna i Tokyo vid den tiden.

Hon spelade även under damfotbolls-VM 2023, där hennes insatser bland annat gjorde att Sverige tog hem ett brons. Hon fick dessutom tillsammans med Robin Olsen utmärkelsen “Årets målvakt 2023” av Svenskfotboll.

Musovic visar varför hon är årets målvakt 2023!

Zećira Mušović klubblagskarriär

Tidig klubblagskarriär

Mušović började sin klubbkarriär genom att spela fotboll för Stattena IF vid nio års ålder. Hon tillbringade två säsonger med klubbens seniorlag i Division 2 2011 och 2012, vilket bidrog till klubbens uppflyttning under den senare kampanjen.

Senare klubblagskarriär

I oktober 2012 överfördes Mušović till LdB FC Malmö. Året efter tjänade hon som understudy till Þóra Björg Helgadóttir, som blev utsedd till Årets målvakt när Malmö säkrade Damallsvenskan-mästerskapet 2013. Följande år bytte klubben namn till FC Rosengård, och Mušović blev upphöjd till första laget efter att Helgadóttir lämnade under mitten av säsongen.

Anders Henrikson, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Sedan 2020 spelar hon i Chelsea FC, som är hennes nuvarande lag.

Meriter & Priser

Klubblagsmeriter

Under sin karriär har Mušović uppnått många utmärkelser. Hon har vunnit Damallsvenskan fyra gånger med FC Rosengård, samt Women’s Super League tre gånger med Chelsea.

Landslagsmeriter

Mušović har också varit en del av vinnande lag i UEFA U19 Championship Women, Algarve Cup, Svenska Cupen Women, Women’s FA Cup, FA Women’s League Cup och Super Cup Women. Dessutom var hon tvåa i UEFA Women’s Champions League och de Olympiska spelen för damer.

Zećira Mušovićs resa i både hennes internationella och klubblagskarriär visar hennes talang, beslutsamhet och motståndskraft som målvakt. Hennes prestationer har gett henne erkännande och utmärkelser, och hon fortsätter att göra betydande bidrag till sina lag.

Zećira Mušović privatliv

Zećira Mušović, född och uppvuxen i Sverige, har en stark koppling till sitt bosniska ursprung. Hennes familj flydde från Jugoslavienkrigen 1992 och bosatte sig i Skåne. Zećira har tre äldre syskon och hennes bror har fungerat som en stor inspirationskälla för hennes karriär inom fotboll. Utöver sin fotbollskarriär, har Mušović även gjort sig känd för sina starka politiska åsikter och engagemang i samhällsfrågor.

Har Zećira Mušović partner?

Zećira Mušović är i ett förhållande med Alen Bibić, en svensk professionell ishockeyspelare. De två har varit ett par under en längre tid och stöttar varandra i sina respektive sportkarriärer.

Zećira Mušović partner – Alen Bibić

Alen Bibić är en begåvad back som har spelat för flera lag, inklusive Rögle BK. Han och Zećira delar en passion för sport och deras gemensamma engagemang för sina respektive discipliner gör dem till ett starkt par inom den svenska sportscenen.

Zećira Mušović familj

Zećira Mušović föddes i en bosnisk familj som flydde till Sverige 1992 för att undkomma Jugoslavienkrigen. Familjen bosatte sig i Skåne och det var här som Zećira började sin fotbollskarriär. Hon har tre äldre syskon, en bror och två systrar. Hennes bror har fungerat som en stor inspirationskälla för hennes karriär inom fotboll. Zećira har ofta talat om sin kärlek till sitt ursprungsland Bosnien och Hercegovina och besöker ofta landet för att koppla ihop med sina släktingar och favoritstad, Sarajevo.

Zećira Mušović barn

Information om eventuella barn har inte offentliggjorts.

Zećira Mušović är även känd för att upprätthålla en personlig blogg på sin webbplats, där hon delar sina tankar och erfarenheter. Hennes engagemang för att uttrycka sina åsikter och delta i meningsfulla samtal visar hennes engagemang för att göra en positiv inverkan bortom fotbollsplanen.

Ekonomisk blick på Zećira Mušović

En närmare titt på Zećira Mušovićs finansiella situation ger en inblick i fotbollsspelarens ekonomiska liv. Det är viktigt att notera att dessa siffror är uppskattningar och inte officiella uppgifter.

Zećira Mušović lön

Under sin tid i Rosengård uppgick Mušovićs lön till cirka 760 000 svenska kronor om året. Efter hennes övergång till Chelsea har hennes lön ökat markant. Enligt uppgifter på internet beräknas hennes nuvarande veckolön till cirka 161 000, vilket motsvarar en årlig lön på omkring 8 400 000 svenska kronor. Denna betydande ökning är en indikation på hennes värde som spelare och hennes bidrag till laget.

Zećira Mušović marknadsvärde

Mušovićs marknadsvärde är svårt att bestämma exakt, men med tanke på hennes talang och bidrag till lagets framgångar, kan man anta att det är högt. Dessutom kan hennes sponsoravtal, som ofta är en betydande inkomstkälla för professionella idrottare, bidra till att öka hennes totala nettovärde. Även här bör det noteras att dessa uppgifter är uppskattningar och inte officiella siffror.

Zećira Mušović kontrakt

Mušovićs nuvarande kontrakt med Chelsea sträcker sig till sommaren 2025. Detta ger henne en stabil inkomstkälla de närmaste åren och visar också klubbens förtroende för hennes förmågor och bidrag till laget. Detaljer om eventuella bonusar eller andra ekonomiska villkor i kontraktet är inte offentligt tillgängliga.

Statistik för Zećira Mušović

Zećira Mušović har genom sin karriär ackumulerat en imponerande samling statistik som speglar hennes förmåga och konsekventa prestationer på fotbollsplanen. Hennes tid mellan stolparna har varit avgörande för hennes klubblag och landslag, där hon har visat prov på både skicklighet och beslutsamhet.

Zećira Mušović landslagsstatistik

 • Matcher Spelade: Mušović har representerat det svenska landslaget i ett flertal matcher, vilket understryker hennes roll som en nyckelspelare.
 • Spelade Minuter: Med totalt 2910 minuter på planen för landslaget har Mušović bidragit med sin erfarenhet och sitt kunnande i varje match hon deltagit i.
 • Nollor: Hennes förmåga att hålla nollan i många av dessa matcher har varit en faktor som starkt bidragit till Sveriges defensiva styrka.
 • Räddningar: Antalet räddningar och hennes räddningsprocent är ytterligare bevis på hennes reflexer och tekniska förmåga som målvakt.

Zećira Mušović klubblagsstatistik

 • Chelsea WSL Säsong 2023/2024:
  • Matcher Spelade: 3
  • Startelvor: Mušović har varit med i startelvan i samtliga av dessa matcher, vilket visar på tränarens förtroende för hennes förmåga.
  • Inhoppare: 2 gånger har hon varit listad som avbytare men inte fått speltid.
  • Spelade Minuter: Totalt har Mušović spenderat 270 minuter på planen under säsongen.
 • Nationella Kupper:
  • Hennes prestationer i inhemska cuper har varit avgörande för lagets framgångar, där hennes bidrag kan kvantifieras i antal spelade matcher och hållna nollor.
 • Internationella Kupper:
  • Mušovićs erfarenhet på internationell nivå har inte bara varit viktig för hennes personliga utveckling utan även för hennes klubb, där hon har stått som en pålitlig sista utpost.

Mušovićs statistik är en tydlig indikator på hennes roll som en av fotbollsvärldens mest pålitliga målvakter. Hennes konsekventa prestationer både i klubblag och landslag visar att hon är en spelare som alltid kan räknas med när det gäller.

Ett Fotbollsporträtt: Zećira Mušović / Zecira Musovic

Zećira Mušovićs karriär visar att framgång mäts också i ansträngning och uppoffringar. Genom åren har hennes statistik för Zećira Mušović blivit bevis på hennes skicklighet som målvakt och hennes centrala roll i både landslaget och nuvarande lag Chelsea FC.

Frågor som “Har Zećira Mušović partner?” och diskussioner kring “Zećira Mušović lön” har visserligen sin plats i det offentliga samtalet, men det är hennes prestationer på planen som bäst definierar hennes karriär. Tillsammans med Alen Bibić, delar Mušović inte bara en relation utan också en gemensam förståelse för elitidrottens krav och den balans som krävs för att hantera framgång.

Familjens stöd och hennes bosniska rötter har gett Mušović en särskild styrka och perspektiv, vilket har varit en viktig del av hennes karriär. Det är dessa aspekter av hennes liv som har format henne till den atlet och person hon är idag.

Mušovićs ekonomiska profil, speglad i hennes lön och kontrakt, är ett tecken på damfotbollens ökade erkännande. Hennes höga lön hos Chelsea FC är ett tecken på hennes värde som spelare.

Slutligen, när vi ser tillbaka på Mušovićs karriär, är det hennes statistik som talar högst. Varje match, varje minut på planen och varje räddning har varit ett steg i hennes resa mot att säkra sin plats i svensk och internationell fotbollshistoria. Det är denna resa, kännetecknad av beslutsamhet och skicklighet, som gör att Mušovićs namn kommer att minnas i fotbollen långt efter hennes karriär.

POÄNGSTÄLLNING ALLSVENSKAN

FÖRFATTARE